به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، اهتمام جدی مسئولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد مبنی بر تعطیلی 17 واحد تولیدی شن و ماسه در حاشیه رودخانه بشار یاسوج سرانجام پس از سال ها انتظار و مطالبه گری افکار عمومی نتیجه داد و قرار است این واحدها به شهرک صنعتی جدید واقع در منطقه 'دلی بجک' بویراحمد انتقال یابند.
بنابراین گزارش؛ چند سالی بود که فعالیت واحدهای تولیدی شن و ماسه در حاشیه رودخانه بشار یاسوج سوژه داغ رسانه های ارتباط جمعی کهگیلویه و بویراحمد بود و هر مسئول و مقام اجرایی نیز به فراخور شرایط و مقتضیات قانونی خود دستور پیگیری و رفع این معضل اساسی را صادر می کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد که از سایر مسئولان اجرایی این استان اهتمام و اصرار جدی تری نسبت به این موضوع داشت. از همان روزهای نخست ورودش به استان این مساله حساس زیست محیطی را جزو اولویت های کاری خود قرار داد.
سیدحسین صابری با برگزاری نشست های متعدد و هماهنگی تمام دستگاه های متولی به ویژه در یکی دو ماه گذشته به طور جدی خواهان پیگیری و رفع این مشکل شد تا جایی که به گفته خود وی شبانه و به صورت سرزده از برخی از این واحدها در حاشیه رودخانه بشار یاسوج نیز بازدیدهایی داشته است.
تلاش و مساعی نماینده عالی دولت برای اجرای طرحی که سال های قبل باید انجام می شد اما برای آن مسامحه کاری شد، نتیجه بخش شد و اینک وارد فرایند اجرایی شده است.
با دستور اکید و پیگیری دکتر صابری و براساس هماهنگی و استعلام های انجام شده در مورد مکان یابی و ایجاد یک شهرک صنعتی مناسب برای تجمیع تمام واحدهای تولیدی شن و ماسه، شهرک صنعتی 'دلی بجک' در منطقه سپیدار بویراحمد مناسب ترین مکان برای استقرار کارخانه های تولیدی شن و ماسه حاشیه رودخانه بشار یاسوج تعیین شد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد، مساحت این شهرک صنعتی را بیش از 22 هکتار اعلام کرد و افزود: برای هر واحد تولیدی حدود یک هکتار زمین در نظر گرفته شده است.
فضل الله جمالیان زاده گفت: هم اکنون زیرساخت های لازم و امکانات اولیه برای آغاز عملیات اجرایی و ساخت این واحدها آماده است و برخی حمایت ها برای جابجایی واحدهای شن و ماسه انجام خواهد شد.
وی زمین موجود برای ایجاد این شهرک صنعتی را مربوط به منابع ملی دانست و بیان کرد: اقدامات و استعلام های لازم برای خرید و تملک این میزان زمین انجام شده و سند مالکیت هر واحد تولیدی نیز در اختیار سرمایه گذاران این واحدها قرار می گیرد.
براساس آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد بیش از 51 میلیون تن معدن در بالادست شهرک دلی بجک محل استقرار واحدهای تولید شن و ماسه وجود دارد که به ازای هر واحد، امکان تولید 200 هزار تن شن و ماسه در سال تا 20 سال آینده امکانپذر است.
مدیرکل دفتر امور شهری استانداری استان کهگیلویه وبویراحمد نیز فعالیت این کارخانه در محدوده شهر را غیر قانونی عنوان کرد.
محمدعلی جاوید گفت: رودخانه بشار یک پتانسیل منحصر به فرد در شهر یاسوج است که متاسفانه مورد غفلت واقع شده است.
وی با بیان اینکه در کمتر شهری در کشور چنین رودخانه ای وجود دارد، اظهار داشت: این رودخانه می تواند به یکی از محورهای توسعه گردشگری در شهر یاسوج بدل شود و باید از این ظرفیت عظیم به خوبی استفاده کنیم.
جاوید انتقال این کارخانه ها از کنار رودخانه بشار را اقدامی بی نظیر توصیف کرد و افزود: این اقدام مهم ترین خواسته مردم از مسئولان است.
وی بیان داشت: این کارخانه ها علاوه بر ایجاد آلودگی و بروز مشکلات بهداشتی برای شهروندان، گونه های جانوری و گیاهی این رودخانه را نیز در معرض نابودی قرار داده اند.
جاوید می افزاید: این کارخانه ها همچنین مشکلاتی برای مزارع پرورش ماهی ایجاد کرده اند.
فرماندار بویراحمد نیز بر لزوم تلاش صاحبان واحدهای تولید شن و ماسه برای استقرار در محل جدید تاکید کرد.
محمد الفونه معتقد است، جابه جایی واحدهای تولید شن و ماسه ضمن جلوگیری از آلودگی محیط زیست و تخریب بیشتر رودخانه بشار، ایجاد فضای کسب کار جدیدی را برای اهالی منطقه دلی بجک فراهم و از معادن غنی این منطقه بهره برداری مطلوبی خواهد شد.
طرح جابه جایی واحدهای تولید شن و ماسه به لحاظ فرسایش و ایجاد خسارات جبران ناپذیر این واحدها برسیمای رودخانه بشار یکی از مطالبات جدی مردم شهر یاسوج بود که اینک در حال تحقق یافتن است.
پایان پیام/
نظر شما