رزمندگان دفاع مقدس را درست معرفی کنیم

نورالدین عافی، راوی کتاب «نورالدین پسر ایران» طی مراسمی در اصفهان گفت: ما در مستند کردن وقایع جنگ تحمیلی هنوز نتوانسته‌ایم به درستی عمل کنیم و رزمندگانمان را به طور شایسته معرفی نکرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نورالدین عافی سه‌شنبه شب در مراسم یادواره دانشجوی شهید مسعود آخوندی و 144 شهید دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه درباره معرفی بچه‌های جنگ به نسل جدید کم‌کاری صورت گرفته است، اظهار داشت: لازم بود از همان سال‌های ابتدایی به شکلی گسترده داستان جنگ را برای خانواده‌ها بیان می‌کردیم که اگر این کار را به درستی انجام داده بودیم برخی مشکلات فرهنگی کنونی را در جامعه امروز شاهد نبودیم.

 

 

این رزمنده جانباز 70 درصد، با انتقاد از روند ساخت فیلم‌های جنگی تصریح کرد: بارها در این گونه فیلم‌ها شاهد بوده‌ایم که یک بسیجی صدها عراقی را می‌کشد و هیچ آسیبی نمی‌بیند.

 

وی ادامه داد: در این فیلم‌ها دشمن را به قدری ضعیف نشان می‌دهند که گویی جنگی وجود نداشته و این در حالی است که هرگز دفاع مقدس ما به این راحتی انجام نشده است.

 

 

عافی تاکید کرد: این وظیفه ماست که قدرت و تجهیزات فراوان دشمن را به شکل واقعی معرفی کنیم تا رشادت‌های رزمندگان ایرانی که با کم‌ترین امکانات در برابر آنها ایستادند بهتر آشکار شود.

 

وی اظهار کرد: از سوی دیگر در این فیلم‌ها رزمندگان را به گونه‌ای نمایش می‌دهند که گویی هیچ آموزشی ندیده‌ و تنها با گفتن چند الله‌اکبر مواضع دشمنان را فتح کرده‌اند.

 

راوی کتابی «نورالدین پسر ایران» اضافه کرد: برخلاف این فیلم‌ها ما پیش از آغاز هر کدام از عملیات‌ها تمرینات زیادی داشتیم و به مدت دو تا سه ماه آموزش می‌دیدیم.

 

 

وی تاکید کرد: به طور مثال در عملیات بدر که قرار بود هر پنج نفر در یک قایق قرار گرفته و به سمت مواضع دشمن حرکت کنند ما به مدت دو ماه و نیم آموزش غواصی و بلم‌رانی دیدیم.

 

عافی افزود: اگر رزمنده‌ای به طور مثال در پنج عملیات شرکت کرده باشد حداقل 12 ماه آموزش دیده بنابراین بی‌انصافی ایست که جنگ را این گونه خیالی و راحت به مردم و به ویژه جوانان معرفی کرده‌ایم.

 

وی با اشاره به خاطراتی از عملیات آبی بدر اظهار کرد: در این عملیات فاصله ما با دشمن 15 کیلومتر مسیر آبی بود، سئوال من این است که چگونه بدون آموزش این همه سرباز توانستند مسیر آبی 15 کیلومتری را طی کرده و دژ دشمن را تسخیر کنند.

 

نویسنده کتاب «نورالدین پسر ایران» ادامه داد: در واقع فاصله مستقیم ما با دشمن در این عملیات 7 کیلومتر بود اما ما باید کمین‌های عراقی را دور می زدیم و از مسیرهای فرعی حرکت می‌کردیم که در نتیجه مسیر طولانی‌تر شد.

 

وی تاکید کرد: در طول مسیر گاهی آنقدر نزدیک کمین‌های عراقی بودیم که صدای آنها را می‌شنیدیم، ما از ظهر تا شب در بلم بودیم و حتی نمازمان را نیز در بلم خواندیم.

 

عافی اضافه کرد: اگر در شرایط عادی 400 ماشین به صورت هم‌زمان روشن شود ترس انسان را فرا می‌گیرد اما در بخشی از عملیات بدر در حالیکه 400 تانک هم‌زمان تیراندازی می‌کردند بچه‌های رزمنده از وسط تانک‌ها خود را به آنها رسانده و درون آن نارنجک می‌انداختند، در کدام یک از فیلم‌هایمان این موارد را به نمایش گذاشته‌ایم.

 

وی اظهار کرد: در هر عملیاتی که عراق پاتک می‌زد 20 تا 30 هواپیما مدام برای بمباران می‌آمدند و به قدری موشک می‌انداختند که در یکی از عملیات‌ها تعداد موشک‌های منفجر نشده بر زمین باتلاقی به قدری زیاد بود که انسان تصور می‌کرد بر روی زمین چیزی کاشته شده و این در حالی بود که توپخانه دشمن نیز به شدت منطقه را بمباران می‌کرد.

 

راوی کتاب «نورالدین پسر ایران» ادامه داد: ما در مستند کردن این وقایع هنوز نتوانسته‌ایم به درستی عمل کنیم و رزمندگانمان را به درستی معرفی نکرده‌ایم.

 

وی با اشاره به اینکه دو خصلت مهم ایمان و آموزش رمز موفقیت رزمندگان بود، گفت: گاهی زمانی که انسان در جایگاهی خطرناکی قرار گیرد ممکن است بچه خود را نیز رها کرده و فرار کند اما در جنگ اینگونه نبود و بچه‌های رزمنده هر قدر جنگ به آنها سخت می‌گرفت روحیه شوخ‌طبعی خود را حفظ می‌کردند که این موضوع تنها از ایمان آنها ناشی می‌شد که همه چیز را تنها از خدا می‌خواستند.

 

عافی اضافه کرد: ما به اندازه عراق تانک و سلاح در اختیار نداشتیم و در واقع همین آموزش سخت در کنار ایمان در عملیات‌های مختلف به بچه‌ها کمک کرد.

 

وی تاکید کرد: اگر وصیت‌نامه شهدا را مطالعه کنیم متوجه می‌شویم که نکته مشترک تمام آنها وصیت به ولایت‌پذیری است، خصلتی که مهم‌ترین صفت شهدای دفاع مقدس را نیز تشکیل می‌دهد.

 


به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری و به نقل از سوره مهر،این جانباز دفاع مقدس ادامه داد: زمانی که امام خمینی(ره) آتش بس را پذیرفتند من تا صبح گریه می‌کردم، برای ما بسیار سخت بود که دوستانمان رفته بودند و ما مانده بودیم اما چون این پذیرش فرمان امام(ره) بود ما نیز به دیده منت آن را پذیرفتیم.

 

وی با اشاره به برنامه‌های یادواره شهدا تاکید کرد: مهم‌تر از برگزاری این یادواره‌ها این است که اهداف و پیام شهدا را درک کنیم و من فکر می‌کنم خواندن وصیتنامه شهدا در ابتدای هر جلسه می‌تواند تأثیرگذار باشد چرا که این وصیت‌نامه‌ها دارای نکاتی است که برای داشتن زندگی سالم در این دنیا و سربلندی در نزد شهیدان می‌تواند بسیار موثر باشد.
پایان پیام/
 

کد خبر 207691

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha