یک روز با مسجد امام خمینی(ره) شهرک محلاتی همراه شوید

شاید جالب باشد که بدانید در مسجدی که خود را به ویژگی های مسجد طراز اسلامی نزدیک کرده است چه می گذرد و روال روزانه برنامه های آن چگونه است. برای دانستن آنچه گفته شد با این گزارش همراه شوید.

خبرگزاری شبستان: مسجد امام خمینی(ره) که ابتدا حسینیه بود، اولین محل برای برگزاری نماز جماعت ساکنین شهرک شهید محلاتی (منطقه یک تهران/بلوار ارتش/چهارراه مینی سیتی) بود که سال 1370 به صورت چادر بنا شد و پس از آن حسینیه ای در قالب سوله در مکان فعلی بنا شد.


بعد از احداث مسجد انصار الحسین(ع) در محله کناری این مسجد با نام آزادگان، تصمیم بر این شد که نمازگزاران به آن مسجد مراجعه کنند و سوله تعطیل شود، اما اصرار اهالی محله ایثار شهرک شهید محلاتی و ظرفیت های بالایی که این محدوده داشت، باعث شد فکر ساخت مسجدی در محل سوله حسینیه شکل بگیرد.

 

حجت الاسلام قاسمی امام جماعت مسجد امام خمینی (ره) درباره روند ساخت مسجد و روال فعالیت های روزانه این مسجد توضیحاتی می دهد که در زیر می خوانید:
در اوایل فعالیت حسینیه، امامت جماعت بر عهده نماینده ولی فقیه در شهرک، حجت الاسلام و المسلمین تهرانی بود. بعد از تعطیل شدن سوله، وی از من دعوت کرد که با توجه به استقبال مردم، فعالیت ها در سوله از سر گرفته شود. این کار انجام شد تا اینکه مشکل تراکم جمعیت و سرمای زمستان و گرمای تابستان، باعث شد ساختمانی برای مسجد ساخته شود.


ساختمان سوله جمع آوری و در محل آن، کلنگ احداث مسجد به زمین زده شد. این کار با مساعدت اهالی و هیئت امنای مسجد شکل گرفت تا در اربعین حسینی به ساختمان فعلی رسیدیم. بیش از 3000 متر فضا در 4 طبقه ساخته شد که از آن استفاده های گوناگونی در راستای اهداف مسجد می شود.


در کنار اهداف عبادی، زمینه برای برنامه های فرهنگی و ورزشی جوانان هم مساعد شد. در طول 2 سال ساخت مسجد، حتی یک شب هم نماز جماعت تعطیل نشد و برنامه ها در حیاط مدارس اطراف برگزار می شد. در این مدت از رونق نمازگزاران چیزی کم نشد و بعد از افتتاح مسجد هم همان شکوه و حضور مشتاقانه دیده می شد.
 

در مسجد امام خمینی(ره) در طول سال همه نوبت های نمازهای یومیه اقامه می شود و برای هر شب هم برنامه های مخصوصی پیش بینی شده است. چند شب را به مراسم عبادی اختصاص داده ایم و چند شب نیز مباحث اخلاقی، تفسیری، سیاسی، تاریخی، اجتماعی و غیره مطرح می شود.


پایگاه بسیج شهید مهتدی هم در این مسجد، بالغ بر چند صد نفر از جوانان را سازماندهی کرده و برنامه های متنوعی را برای آنان پیش بینی کرده است. بسیج خواهران هم فعال است.


به طور خلاصه می شود گفت که مسجد امام خمینی(ره) از اذان صبح فعالیت هایش را آغاز می کند و تا پاسی از شب بدون تعطیلی مشغول خدمت رسانی به مردم و نمازگزاران است.
 

***
صادق ترکاشوند، مدیراجرایی مسجد هم اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می دهد:
در طبقه زیرین مسجد با یاری سرای محله، خدمات فرهنگی خوبی به ساکنین ارائه می شود. در طبقه01 هم مجموعه ای ورزشی برای استفاده جوانان مهیا شده که هدف اصلی اش تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه تهذیب، تحصیل و ورزش است. نمازهای صبح، ظهر و عصر توسط روحانیت جوان اقامه می شود که در جذب این قشر، تاثیر بسزایی داشته و دارد.


با توجه به حضور تعدادی از مسئولان کشوری و لشکری در مسجد، توانسته ایم زمینه اشتغال را هم برای تعداد قابل توجهی از جوانان فراهم کنیم. بعد از جنگ چون قابلیت های بالایی در رزمندگان وجود داشت، مسئولیت های مختلفی به آنها سپرده شد اما حس مردمی بودن در آنها زنده ماند و پیشینه خود را فراموش نکردند. از این فرصت استفاده می کنم و به جوان های خوب و دوست داشتنی می گویم که از مسجد فاصله نگیرند، چون هم دنیا هم آخرت در گرو ارتباط سازنده با مسجد است. درست است که مشکلات متنوعی وجود دارد اما هیچ جا آرامش مسجد را ندارد.


مساجد به غیر از مسائل معنوی باید در زمینه حل مشکلات مردم و حل و فصل اختلافات، فعال شوند و نقش مهم اجتماعی خود را ایفا کنند. مسجد امام خمینی(ره) هم در این زمینه برنامه های متنوعی دارد که طی آن سعی می کند، انواع خدمات را به ساکنین محله و حتی محلات اطراف، ارائه کند.


حالا در سایه این الطاف الهی، بیایید همدیگر را کمک کنیم و از خداوند متعال بخواهیم که همه در صراط مستقیم الهی عاقبت به خیر شویم.
حجت الاسلام دکتر محمد حسن قاسمی متولد 1338 در یزد است. ایشان قبل از انقلاب همزمان با تحصیلات حوزه به دانشگاه رفته و در رشته مهندسی معدن مشغول کسب علم شدند. بالغ بر 80 ماه در جبهه های جنوب و غرب حضور داشتند و بیش از همه در قرارگاه حمزه و در کنار شهید بزرگوار، سردار محمد بروجردی خدمت کردند.


بعد از پایان جنگ، فعالیت های علمی و دانشگاهی خود را ادامه دادند و در حال حاضر نماینده ولی فقیه در دانشگاه هوا فضا هستند. حجت الاسلام قاسمی در قالب روحانی کاروان، سفرهای متعددی نیز به سرزمین وحی داشته است.


وی در زمینه آثار مکتوب نیز تا به حال مقالات متعددی را در روزنامه ها و مطبوعات کثیرالانتشار کشور به طبع رسانده است. وی در سال 74 که به همراه خانواده برای سکونت به شهرک شهید محلاتی آمدند، در زمان های عدم حضور حجت الاسلام تهرانی، امام جماعت حسینیه امام خمینی(ره) را بر عهده داشتند و از سال 75 به عنوان امام جماعت راتب این مجموعه منصوب شدند.
گزارش: میثم رشیدی مهرآبادی

پایان پیام/
 

کد خبر 207879

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha