به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، عبدالرضا دادبود، معاون امورعمرانی استاندار و رئیس کارگروه استانی غارشناسی گلستان گفت: با توجه به بررسی های محققان مختلف، گزارش های تیم های فعال، شرایط منطقه ای و همچنین کثرت غارهای کشف شده و پراکندگی آنها بدون شک می توان گفت گلستان یکی از مستعدترین مناطق کشور است.
وی افزود: اهمیت غارها از دیدگاه های مختلف دیرینه شناسی پارینه سنگی، باستان شناسی و موزه داری، هویت ملی، آب شناسی، مدیریت منابع آب، اقلیم شناسی، زمین شناسی، زیست شناسی، جذب توریست و اشتغالزایی، ورزشی و ماجرا جویی قابل بررسی است که تشکیلات گسترده و ترکیب اعضای کارگروه غارشناسی استان، به خوبی گویای این موضوع است.
رئیس کارگروه استانی غارشناسی با تاکید برتشکیل کمیته کارشناسی ذیل کارگروه استانی، گفت: در قدم اول، باتوجه به پتانسیل های مشخص شده استان، بایستی بانک اطلاعات و اطلس خوبی از غارهای استان به صورت کامل و جامع تهیه و تدوین شود.
دادبود ادامه داد: بر اساس این اطلس بتوانیم برنامه مدونی در آینده در زمینه حفاظت و بهره برداری از غارها تهیه کنیم تا براساس آن برنامه ریزی لازم جهت دستیابی به اهداف مورد نظر و معرفی این ویژگی مهم جهت توسعه و گسترش صنعت گردشگری و جذب توریست داشته باشیم.
وی همچنین افزود: در حوزه غارشناسی باید فرآیند و ساز و کارهای لازم و بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی تعریف و تدوین شود که از طریق یک سری گروه های خاص و علاقمندان مربوط به این بخش، سهولت دسترسی به آن صورت پذیرد.
معاون امورعمرانی استاندار گفت: «گلستان» یکی از فعالترین و پیشروترین استان های کشور از نظر داشتن هیئت ها در زمینه غارنوردی است که باید از این ظرفیت و توانائی به بهترین نحو استفاده شود.
به گزارش روابط عمومی استانداری گلستان، از جمله مهم ترین غارهای موجود در استان عبارتند از؛ غار سُم در منطقه دوزین مینودشت، غار کیارام در منطقه گالیکش مینودشت، غار دیو سپید در منطقه شیر آباد خان ببین، غار پلنگ آرام در منطقه جعفر آباد گرگان، غار نیک در منطقه دوزین مینودشت و بسیاری از مجموعه غارهای متعدد دیگر که در حال اکتشاف و بررسی هستند.
نخستین جلسه کارگروه استانی غارشناسی با حضورمعاون امورعمرانی، روسای دانشگاه ها، نماینده هیئت کوهنوردی استان و دیگر اعضای کارگروه در محل سالن اجتماعات معاونت عمرانی استانداری برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما