به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 2 دی به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان ادامه ماموریت به قلم حسین شریعتمداری به تحلیل فتنه 88 پرداخته است در بخشی از آن می خوانیم:
و اما، در حالی که دشمنان بیرونی از ناکارآمدی تحریم ها در حد و اندازه مورد انتظار خود- تحریم های فلج کننده- ابراز نارضایتی می کنند، مدعیان اصلاحات از طریق یاد شده برای آنها پالس و پیام می فرستند که تحریم ها موثر بوده است! و این اصلی ترین ماموریت اصحاب فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 در ماه های باقیمانده تا انتخابات یازدهم ریاست جمهوری است ولی، چرا این بخش از ماموریت مدعیان اصلاحات برای دشمن اهمیت دارد؟ پاسخ آن است که آمریکا و متحدانش یعنی همان مدیران بیرونی فتنه 88 باید «تهدید»های خود را برای مردم ایران معتبر! و قابل اجرا معرفی کنند. اهداف مورد اشاره مدعیان اصلاحات که در بندهای پیشین آمده است نیز نهایتا در همین نقطه تعریف شده و به هم می رسند. آنها برای اجرای این ماموریت به شدت نیازمند آن هستند که ننگ وطن فروشی در فتنه 88 را از پیشانی خود پاک کرده! و خود را بخشی از جریانات درون نظام معرفی کنند. چرا که در غیر این صورت سیاه نمایی آنان برای عملیات روانی مدیران بیرونی قابل استناد نیست. همین دیروز 24 مقام برجسته سابق آمریکا در نامه ای به اوباما تاکید کردند که تحریم ها بی اثر است و باید راهکار دیگری جستجو کرد.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان درآمدی بر شناخت رجال سیاسی و مذهبی به قلم محمد کاظم انبارلویی به تحلیل تعاریف این دو مفهوم پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
مقام معظم رهبری روزی توصیه به نخبه پروری سیاسی فرمودند . اگر به این توصیه عمل میشد ما اکنون در سپهر سیاست ایران شاهد طلوع رجال سیاسی و مذهبی بودیم که به راحتی در رجوع آرای عمومی به عنوان رئیس جمهور و نماینده مجلس یا نمایندگی در شوراها میتوانستیم به آنها امیدوار باشیم. البته نمیشود ناشکری کرد وگفت سپهر سیاست ایران از این ستارگان خالی است .
برای شناخت رجال سیاسی ومذهبی چند مشخصه وجود دارد که باید با تمسک به آن به کشف رجال سیاسی و مذهبی نایل شد.
1- یک رجل مذهبی باید حداقل شناخت از مذهب را داشته باشد و در تبلیغ دین دارای یک کارنامه شناخته شده باشد. مذهبی بودن کفایت نمیکند. چون همه ملت ایران مذهبی هستند وبه مذهب احترام میگذارند.
رجل مذهبی در دفاع از دین و مذهب شناخته شده است و در روزهای بحران بیش از هر زمان خود را در این مقام نشان داده است . وقتی حملهای به دین میشود او در صف اول دفاع به چشم میآید.
2- رجل مذهبی و سیاسی کسی است که مستقیم و غیرمستقیم در موضوعات حکومتی حضور دارد صاحب نظر است ، اهل استنباط سیاسی است، اطلاعات او به روز است و مصالح ملی و امنیتی را خوب تشخیص میدهد.
3- رجل مذهبی و سیاسی کسی است که با افکار عمومی ارتباط وثیق دارد . لایههای افکار عمومی را میشناسد و به رای و دیدگاههای مردم احترام میگذارد.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان آمار بیکاری و احساس عمومی از بیکاری به قلم سیدجواد سیدپور به تحلیل آمار بیکاری پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
تازهترین گزارش مرکز آمار درباره نرخ بیکاری تابستان اگر چه نسبت به آخرین آمار فصلی که اعلام شد، کمی افزایش نشان میدهد اما اینکه کل نرخ بیکاری در فصل تابستان 12.3 درصد اعلام شده است، مقداری محل بحث و تامل است. چرا که وقتی این آمار را با واقعیات موجود در جامعه مطابقت میدهیم میبینیم که انعکاس این آمار با واقعیت موجود در جامعه یکسان نیست و میزان بیکاری بسیار بیشتر از آمار اعلام شده احساس میشود. اما چرا چنین است؟آیا مرکز آمار گزارش خلاف واقع میدهد یا نه واقعا میزان بیکاری در کشور پایین است؟ برای بررسی واقعی موضوع چارهای نیست مگر اینکه معیارهای مورد استفاده توسط مرکز آمار را بررسی کنیم. طی چند سال اخیر مرکز آمار ایران تمام افرادی را که یک ساعت در هفته کار میکنند، جزو افراد شاغل به حساب میآورد و از آن طرف هم زنان خانهدار را شاغل میپندارد. ناگفته پیداست چنین معیاری بهشدت آمار مربوط به افراد بیکار و شاغل را دستخوش تغییر میکند و معادله به نفع میزان اشتغال عوض میشود. اما سوال اصلیتر، این است که آیا فردی که در این کشور فقط هفتهای یک ساعت مشغول به کار است، قادر به تامین مایحتاج عمومی و اولیه خود و خانوادهاش است؟ گزارشهای میدانی نشان میدهد که چنین فردی حتی اگر هم مجرد باشد با یک ساعت کار در هفته قادر به تامین زندگیاش نیست و دولت برای اینکه کارنامه خود را در حوزه اشتغال موفق نشان بدهد، معیارهای محاسبه نرخ اشتغال و بیکاری را به ترتیبی که گفته شد تغییر داده است. اما واقعیت این است که با تغییر محاسبه نرخ بیکاری در کشور در ماهیت و حقیقت موضوع تغییری رخ نمیدهد و تنها نتیجهاش این است که میزان اعتماد عمومی به آمارهای رسمی را کاهش میدهد.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان آنکه یوسف به زرناسره بفروخته بود به تحلیل بیانیه تندیکی از نمایندگان به هاشمی رفسنجانی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
اعلامیه را کندم و با خودم به داخل خانه بردم و به امام نشان دادم و پرسیدم: آیا شما این اعلامیه را دیده اید؟ فرمودند: بله صبح زود که از خانه بیرون رفته بودم آن را دیدم و خواندم. پرسیدم: پس چرا آن را پاره نکردید؟ امام گفتند: چون این اعلامیه نشانه زنده بودن ماست، اگر زنده نبودیم و خاصیتی نداشتیم که اینهمه فحش به ما نمیدادند...
حملات تندی که این روزها و این ماهها و این سالها به آیتالله هاشمی رفسنجانی میشود، بهترین دلیل بر زنده بودن این یار امام و ستون انقلاب است. اگر او زنده و مؤثر نبود که به او کاری نداشتند. کسانی که حمله کردن به آقای هاشمی رفسنجانی را واجب میدانند از او میترسند و یکی از روشنترین دلیل بر زنده بودن و تأثیرگذار بودن او آراء بالای او در آخرین انتخابات خبرگان است که بیش از نیم میلیون رأی بیشتر از نفر بعد از خود که آن زمان رئیس مجلس خبرگان بود آورد. امروز هم بعد از آنهمه تخریب و سمپاشی که در تاریخ دهههای اخیر بینظیر است، اگر انتخاباتی با درجه سلامت و خلوص همان انتخابات برگزار شود، باز هم آقای هاشمی رفسنجانی با تفاوت چشمگیر درصدر فهرست قرار خواهد داشت. این، همان تحقق وعده امام خمینی است که بعد از ترور آقای هاشمی رفسنجانی توسط گروهک فرقان در بهار 1358 در پیامی به همین مناسبت فرمودند: هاشمی زنده است تا نهضت زنده است.
پایان پیام/
نظر شما