اجرای طرح هدفمندی یارانه ها موجب رشد تولید در کشور شده است

رییس جمهور با تشریح اهداف اجرای هدفمند سازی یارانه ها بر تلاش دولت به منظور کنترل و مدیریت بازار، اصلاح ساختار تولید تاکید کرد و گفت: اجرای طرح هدفمندی یارانه ها موجب نهادینه شدن و رشد تولید در کشور شده است.<BR> <BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدی نژاد شنبه شب در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم که از شبکه اول سیما پخش شد، در پاسخ به این سوال که هدفمندی یارانه ها چقدر از اهداف پیش بینی شده را محقق کرده؟ با بیان اینکه اقتصاد کشورمان دچار بیماری های مزمن است، گفت: دولت با مطالعات گسترده و جمع بندی نظرات همه کارشناسان کشور هفت طرح تحول اقتصادی را طراحی کرده و هدفمندی یارانه ها را کلید زد و از ابتدا به دنبال این بود که هدفمندی یارانه ها را یکجا اجرا کند، منتها بنا به دلایلی بخشی از طرح اجرایی شد و طبیعی است که نمی توان انتظار داشت که همه اهداف پیش بینی شده با اجرای بخشی از طرح تحقق یابد اما در کل می توان گفت که دستاوردهای خوبی برای کشورمان داشته است.

وی هدفمندسازی یارانه ها را از بزرگترین طرح های اقتصادی دانست که تاکنون در کشور فرصت اجرا پیدا کرده است و گفت: دولت هفت طرح بزرگ برای اصلاحات اساسی در اقتصاد را با مطالعات فراوان آماده کرده است که هدفمندی یارانه ها، اصلاح نظام بانکی، اصلاح نظام توزیع، اصلاح نظام گمرکی، اصلاح نظام مالیاتی و تغییر واحد پول ملی برای ارتقای ارزش آن طرح های تحولی دولت در عرصه اقتصاد می باشد.

رییس جمهور با اشاره به اینکه با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها اهداف پیش بینی شده برای تولید، نهادینه و رشد پیدا کرد، اظهارداشت: رشد اقتصادی کشورمان در سال 90، نسبت به سال 89، 5.2 درصد شد و این در حالی است که عده زیادی پیش بینی می کردند که رشد تولید حداقل برای حدود 3-2 سال اول اجرای طرح، منفی خواهد شد و رشد 5.2 نشان می دهد که ظرفیت کشور و ملت بالاست و اگر اصلاحات اساسی انجام شود با آن همراهی می کنند.

احمدی نژاد خاطرنشان کرد: با اجرای هدفمندی تولیدات پایه کشور به طور کلی رشد کرده است که در 45 کالای اساسی ، در 24 کالا شاهد رشد یک تا 92 درصدی و در20 مورد از یک تا 21 درصد کاهش وجود داشته که دلایل مختلفی دارد که یک علت آن افزایش قیمت انرژی است و در یک مورد هم تغییری ایجاد نشده و در کل می توان گفت که در بخش تولید، طرح هدفمندی یارانه ها موفق بوده است.

رییس جمهور هدف دوم اجرای طرح هدفمندی یارانه ها را کنترل مصرف انرژی دانست و گفت: مصرف انرژی در کشور به طور سرکش و بدون مهار در حال افزایش بود، چنانکه اگر منحنی رشد قبل از اجرای این طرح ادامه می یافت، متوسط مصرف امروز بنزین کشور به 135 میلیون لیتر در روز می رسید، در حالی که در حال حاضر مصرف بنزین کشور روزانه 62.5 میلیون لیتر است و در آن شرایط مجبور بودیم 20 میلیارد دلار بنزین وارد کنیم که با اجرای این طرح یک مهار و کنترل مصرف در کشور اتفاق افتاد.

احمدی نژاد افزود: در سال 90 همچنین شاهد اتفاقات دیگری در کاهش مصرف انرژی بودیم و مصرف خانگی گاز و برق کاهش پیدا کرد و در مقابل در بخش صنعت این مصرف رشد داشته است که نشان دهنده توسعه بخش صنعت و افزایش کارکرد این بخش است.

وی افزود: در بخش برق متوسط مصرف در 10 سال، 7.4 دهم درصد و هر سال نیز شاهد رشد مصرف بودیم اما در سال 90، با کاهش 2 دهم درصدی مواجه بودیم و این نشان‌دهنده کنترل و مهار مصرف در بخش برق است.

رییس جمهور هدف سوم از اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها را اجرای عدالت دانست و گفت: تمام کسانی که با روش‌های گوناگون درآمد و هزینه دهک‌های مختلف را بررسی کرده‌اند در سال 90، قدرت خرید هفت دهک، بالا رفته و البته در شهری و روستایی نیز این وضع متفاوت است، و در روستایی اوضاع بسیار بهتر است.

احمدی نژاد خاطرنشان کرد: پس از اجرای هدفمندی نسبت درآمد دهک بالای درآمدی نسبت به دهک پایین خیلی بهبود پیدا کرده است.

رییس جمهور افزود: ضریب جینی در سال 89، 41 صدم و در سال 90، 31 صدم شده که این یک جهش است و در شهری 38 صدم به 35.6 صدم شده و در روستایی 38 صدم به 34 صدم رسیده است و به رغم تحولات سنگین و تغییراتی که در اثر نرخ ارز بوجود آمد هنوز این وضع برقرار است.

تخلیه پتانسیل های تورم زایی در طرح هدفمندی

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره تأثیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها بر نرخ تورم، اظهار داشت: تورم موضوعی ساختاری است و در 40 الی 50 سال اخیر، همیشه تورم وجود داشته است و در فواصل 5 سال به طور متوسط یکسان بوده است. در اول دیماه سال 89، تورم 12.8 دهم درصد بود و در دی ماه 90 به 20.9 رسید؛ یعنی 8.1 دهم درصد اضافه شده است؛ در دی ماه همچنین تورم نقطه به نقطه با متوسط سالیانه یکسان شده است که معنای اقتصادی آن این است که هر چقدر پتانسیل تورم زایی در طرح بوده، تخلیه شده است، ضمن اینکه در این فاصله شاهد افزایش قیمت‌های جهانی هم بوده‌ایم.

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که چرا احساس عمومی مردم این است که نرخ تورم بالاتر از آمارهای عمومی است؟ گفت: اولاً باید در نظر داشت که شرایط امروز با سال 90 متفاوت است و در سال 90 وضعیت عمومی اقتصاد کشور بهتر از سال 91 بود.

احمدی‌نژاد افزود: نکته دیگر این است که مؤلفه‌های مورد نظر برای محاسبه نرخ تورم در تعیین آن مؤثر هستند؛ به عنوان مثال برای خانواده‌ای که سطح درآمدی پایین دارند افزایش قیمت اقلام خوراکی اولیه بسیار به چشم می‌آید ولی این تصور برای خانواده‌ای که سطح درآمدی بالاتری دارد متفاوت است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه آمارهای عمومی اعلام شده از نرخ تورم متوسط کل اقتصاد است، اظهار داشت: اگر تورم را در بخش‌های مختلف حساب کنیم، ارقام متفاوتی نیز به دست خواهد آمد، همچنین روش‌های محاسبه نرخ تورم نیز در تعیین آن مؤثر هستند.

تلاش دولت برای کنترل و مدیریت تأثیر نرخ ارز و کالاهای وارداتی بر اقتصاد و نرخ تورم

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرخ تورم امسال نسبت به سال 90 چه تغییر کرده است، تصریح کرد: براساس آمارها در حال حاضر نرخ تورم 26.1 درصد است که طبیعتاً از سال گذشته بالاتر است، اما باید توجه داشت که بالا رفتن نرخ ارز در این میان تأثیر زیادی داشته است.

رییس‌جمهور ادامه داد: دولت به صورت مستمر در حال تلاش است تا تأثیر نرخ ارز و کالاهای وارداتی بر اقتصاد و نرخ تورم را کنترل و مدیریت کند، اما آنچه در اثر این تحولات رخ داد، با آنچه که تحریم‌کنندگان مدعی بودند در اثر فشارها به ایران رخ خواهد داد بسیار فاصله دارد و یقیناً این شرایط پایدار نخواهد بود.

احمدی‌نژاد با اشاره به تبعات منفی وابستگی تجارت خارجی به ارز دولتی، خاطر نشان کرد: بدخواهان به دنبال آن بودند تا در اقتصاد کشور از هم‌گسیختگی در سیستم پولی و مالی ایجاد شود اما با تلاش دولت پس از فشار اولیه و اعمال تحریم‌ها، شرایط کنترل شده و دولت طرح‌هایی آماده کرده که ارزی که به بودجه دولت واریز می‌شود و تجار به آن وابسته هستند را حذف کند. مطمئناً از شرایط فعلی عبور خواهیم کرد و با اجرای طرح‌های جدید اجازه نخواهیم داد، تحریم به عنوان اهرمی برای فشار به ملت ایران در دست دشمنان باقی بماند.

هفت طرح دولت برای اصلاح شبکه اقتصادی کشور

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که با توجه به نقش ساختار اقتصادی و تولید کشور در ایجاد تورم دو رقمی چه چشم‌اندازی برای اصلاح این شرایط و رسیدن به تورم تک‌ رقمی وجود دارد؟ گفت: دولت هفت طرح برای اصلاح شبکه اقتصادی کشور آماده کرده است.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: وابستگی به ارز و سیستم بانکی ناکارآمد دو عامل عمده افزایش نرخ ارز هستند که دولت برای این موضوع طرح اصلاح سیستم بانکی را آماده کرده است.

رییس‌جمهور معوقات بانکی را یک مسأله اساسی در اقتصاد ناشی از سیستم بانکی ناکارآمد عنوان کرد و اظهار داشت: معوقات بانکی یعنی پول بلوکه شده‌ای که قدرت بازی با بازار و افزایش نرخ تورم را دارد.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: متأسفانه با تصمیم‌گیری‌های خارج از اراده دولت، معوقات بانکی برخلاف برنامه دولت برای کاهش معوقات بانکی، افزایش یافته و تثبیت شد و روند منفی معوقات بانکی به روندی مثبت تبدیل گردید.

لزوم اصلاح ساختار تولید

رییس‌جمهور با تصریح به این نکته که بخش مهمی از تورم موجود در اقتصاد کشور ساختاری است، خاطر نشان کرد: متأسفانه نظام تولید ما به‌روز نیست و قیمت تمام شده کالاهای تولید داخل، بالاست که این شیوه باید در یک بازه زمانی اصلاح شود.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه روند اصلاح ساختار تولید کشور شروع شده است، افزود: اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، تلنگری اساسی به بخش تولید بود و خیلی‌ها را به صورت جدی به فکر اصلاح روش‌های تولید انداخت که این یک اصلاح ساختاری و اساسی در بخش تولید است و این یک تغییر مبارک است که در کشورهای دیگر در یک بازه زمانی 15 تا 20 ساله اجرا شده است اما برخی‌ها انتظار داشتند در ایران با اجرای 30 درصد قانون، در همان سال اول این تغییرات به طور کامل اعمال شود.

احمدی‌نژاد با انتقاد از افق کوتاه مدت قوانین در کشور تصریح کرد: از سه ماهه پایانی سال 89 که اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها آغاز شده است تا به حال این قانون 11 بار اصلاح شده است که البته دولت نیز با هیچ یک از این اصلاحات موافق نبود چرا که معتقد است یک قانون باید ابتدا به طور کامل اجرا شود تا ضعف‌های آن آشکار شده و سپس اصلاح شود.

رییس‌جمهور با بیان اینکه البته اصلاح‌کنندگان این قانون را زیاد مقصر نمی‌دانم، خاطر نشان کرد: قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، مخالفین زیادی در دو عرصه اقتصادی و سیاسی داشت که مخالفین اقتصادی آن کسانی بودند که از تبعات احتمالی اجرای این قانون نگران بودند اما مخالفان سیاسی اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، آنقدر اطلاعات غلط به جامعه پمپاژ کردند که برخی‌ چنین تصور کردند، آسیب بزرگی در حال وارد شدن به اقتصاد کشور است.

اقتصاد باید به صورت متمرکز مدیریت شود

احمدی‌نژاد با انتقاد از اینکه متأسفانه تولید خبر دروغ در کشور هزینه ندارد، گفت: برخی‌ آنقدر علیه اجرای این قانون جوسازی کردند که دوستان ما در مجلس تصور کردند اگر برخی موارد طرح هدفمند کردن یارانه‌ها اصلاح نشود، اشکال بزرگی پیش خواهد آمد و در این بین حتی اگر دولت تمام فعالیت‌های خود را رها کرده و در صدد پاسخ برای رفع این ابهامات و دروغ‌پراکنی‌ها تلاش می‌کرد باز هم نمی‌توانست به همه آنها پاسخ دهد.

رییس‌جمهور با تأکید بر اینکه اقتصاد باید از یکجا و به صورت متمرکز مدیریت شود، تصریح کرد: دولت هیچ تعصبی نسبت به اینکه چه کسی باید اقتصاد را مدیریت کند، ندارد و حرف ما صرفاً این است که اقتصاد باید از یکجا اداره شود.

ناظر نباید به بهانه نظارت در امور اجرا دخالت کند

احمدی‌نژاد همچنین اظهار داشت: قانون نباید آنقدر در جزئیات و امور اجرایی ریز شود که دست مجری برای اجرای آن بسته باشد؛ قانون باید منعطف باشد.

رییس‌جمهور تصریح کرد: ناظر نیز نباید به بهانه نظارت در امور اجرا دخالت کند بلکه باید اجرای قانون را با اسناد بالا دستی ارزیابی کند و هر روز با دخالت در کار مجری به او امر و نهی نکند که چه بکن و چه نکن.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه قانونی که هر روز تغییر کند را نمی‌توان نام قانون به آن گذاشت، خاطر نشان کرد: مدیریت اقتصاد نیز باید متمرکز باشد در حالی که امروز متأسفانه حیطه اختیارات و مسئولیت‌ها در عرصه مدیریت مشخص نیست.

رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص تصمیم مجلس برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در طول پنج سال گفت: ما در ابتدا می‌خواستیم این قانون را یکساله اجرا کنیم ولی قانون تکلیف کرد که در طول پنج سال اجرایی شود.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه حامل‌های انرژی شامل نفت، گاز و گازوئیل در اجرا هر کدام تابع فرمول خاصی است، گفت: این فرمول پیچیده است و یک فرمول ساده ریاضی نیست. این حامل های انرژی جایگزین می شوند و مسائلی مانند قاچاق، محیط زیست و دهها موارد دیگر دارند. این طور نیست که بگوییم می توان قیمت هر کدام را سالانه 20 درصد افزایش داد.

رییس جمهور افزود: البته در بعضی موارد اجرای این قانون برای پنج سال ممکن است و برای موارد دیگر ممکن است چهار ساله و برای برخی دو ساله تمام شود.

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه دولت در اجرای این قانون درآمد 20 درصد حاصل از حامل‌های انرژی را رعایت کرد، با رد این ادعا که در اجرای این قانون از تولید حمایت نشد، گفت: اگر از تولید حمایت نشد، پس رشد 5.2 درصد اقتصادی از کجا آمد؟ 43 میلیارد دلار صادرات نفتی از کجا به دست آمد؟ اگر از تولید حمایت نکردیم پس این رقم صادرات غیرنفتی چیست؟ البته این رقم منهای میعانات گازی است.

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه برخی می‌گفتند در پی اجرای قانون هدفمندسازی بحران اجتماعی درست می‌شود، تصریح کرد: این عده پیش‌بینی می‌کردند که اشکالات خیلی وسیعی در کشور اتفاق می‌افتد، صنعت و بخش کارگری تعطیل می‌شود، اما چنین نشد.

رییس‌جمهور با طرح این سوال که آیا باید همواره به تولید یارانه داد؟، تصریح کرد: برخی از تولیدات 10 برابر متوسط جهانی انرژی مصرف می‌کنند که باید از دور خارج شوند و برای آنها جایگزین در نظر گرفت. مشکلات تولیداتی که هزینه زیادی دارند، باید با مذاکره حل و فصل شود.

بهترین شیوه اعطای یارانه در بخش تولید، کشاورزی، حمل و نقل و صنایع گوناگون

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه دولت برای بخش تولید هم کمک نقدی و تسهیلات یارانه‌ای داده و هم قیمت تبعیضی روی حامل‌های انرژی اعمال کرده است، گفت: وقتی گاز 75 تومانی را به طور مثال به بخش کشاورزی به قیمت 10 تومان می‌دهیم، این پول یارانه است اما متاسفانه برخی معتقدند اینها در بخش تولید یارانه نیست که اگر یارانه نیست، پس چیست؟

رییس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت بهترین شیوه اعطای یارانه در بخش تولید، کشاورزی، حمل و نقل و صنایع گوناگون را در پیش گرفت، اظهار داشت: اینکه یارانه در جایی باشد و برخی برای گرفتن آن مراجعه کنند، این بدترین شکل حمایت از تولید است، اما دولت برای حمایت از تولید بهترین شیوه را در نظر گرفت.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها باید با تفاهم، پیش رفت، گفت: متأسفانه عدة قلیلی که البته در مراکز تصمیم گیری نیستند، به دلیل نگاه سیاسی که دارند دائماً اطلاعات منفی منتشر می‌کنند و بسیاری از آنهایی که دولت را به عدم حمایت از تولید متهم می‌کردند، وقتی خودشان در مرکز تصمیم‌گیری قرار گرفتند، حمایت دولت از تولید را کاهش دادند.

رییس‌جمهور افزود: دولت همچنین در سراسر کشور، کارگروه حمایت از تولید تشکیل داده و آن دسته از تولید کنندگانی که مشکل دارند، مراجعه کرده و مشکلات‌شان به طور موردی بررسی می‌شود.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی در خصوص قرار داشتن 60 درصد از معوقات بانکی در دست 300 نفر، با تأکید بر اینکه دولت اعتقادی به معوقه کردن تسهیلات بانکی ندارد، گفت: دولت با تولیدکنندگانی که برای تولید، سرمایه گذاری کردند ولی به دلیل برخی مشکلات نمی‌توانند تسهیلات را برگردانند، همراهی می‌کند اما افرادی هستند که وام کلان گرفتند و کالایی را خریداری کرده و آن را در بازار به فروش رساندند اما تسهیلات خود را پس نمی‌دهند و باید این تسهیلات را برگردانند که متأسفانه بخش عمده‌‌ای از معوقات در همین زمینه است.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه دولت امسال سرعت بازگرداندن معوقات بانکی را بالا برد، افزود: تمام این افراد را در جدولی فهرست کردیم و رسیدگی به آنها را آغاز کردیم اما یکباره سروصدا و فشار وارد شد و آنها نیز پس زدند. متاسفانه برخی با توجه به اطلاعات غلطی که به آنها می‌رسد، حرف‌هایی می‌زنند که فکر می‌کنند به نفع تولید است درحالی که این به ضرر تولید است.

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه پول باید به سیستم بانکی برگردد تا چرخه تولید به گردش درآید، اظهار داشت: مسایل مدیریتی اقتصاد، به تصمیم مدیریتی نیاز دارد.مسایل مدیریتی نباید به قانون تبدیل شود و شورای محترم نگهبان باید در این زمینه مراقبت داشته باشد. قوانین در حد قانون است و اگر ریز شود، آئین‌نامه و تصمیم اجرایی خواهد شد.

رییس‌جمهور با تأکید بر اینکه اقتصاد باید از یک نقطه مدیریت شود، خاطر نشان کرد: در کشور نباید سرمایه راکد وجود داشته باشد، بلکه باید سرمایه نقد باشد و دائماً در چرخه تولید بچرخد و اگر این چرخه صورت نگیرد، به تولیدکننده نخواهد رسید.

دولت پیگیر مساله مربوط به شبکه دلالان در قضیه ارز است

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه بانک مرکزی باید به تخلفات رسیدگی کند، اظهار داشت: بانک مرکزی باید به تخلفات رسیدگی کند تا جلوی تخلفات گرفته شود چرا که رسیدگی به تخلفات باعث پیشرفت اقتصادی می‌شود.

رییس‌جمهور به عوامل موثر در ایجاد مشکلات اقتصادی در کشور اشاره کرد و افزود: عامل تحریم، وجود شبکه‌های دلالی که با هم هماهنگ هم بودند و در قضیه ارز با هم عمل کردند و همچنین فضای عمومی اقتصاد کشور، از مواردی است که باعث به وجود آمدن مشکل در حوزه اقتصاد می‌شود.

احمدی نژاد گفت: دولت پیگیر مساله مربوط به شبکه دلالان در قضیه ارز است و قوه قضاییه هم در این رابطه ورود کرده است و تا حدودی هم این قضیه مهار شده‌است.

فضای اقتصاد را نباید امنیتی کرد

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه فضای عمومی اقتصاد، نیازمند امنیت است که یک وجه آن، ثبات مقررات و وجه دیگر امنیت امنیتی است، اظهار داشت: اگر این تصور درذهن فعال اقتصادی باشد که اگر مقداری از لحاظ اقتصادی ارتقا پیدا کرد در آنصورت با او برخوردهایی خواهد شد، این میتواند مشکل زا باشد.

وی خاطر نشان کرد: نهادهای امنیتی و نهادهای مسئول کنترل‌ و نظارت بهتر است کنترل های اقتصادی خود را از طریق بخش اجرا، اعمال کنند تا امنیت عمومی فضای اقتصاد حفظ شود.

رییس‌جمهور گفت: وقتی شوک قیمتی به کالایی وارد می‌شود همه باید در پی آرام کردن فضا باشیم نه اینکه فضا را امنیتی کنیم. البته کسی که به ملت خیانت می‌کند باید در حد تخلفش با آن فرد برخورد شود. تخلف اداری را نباید کیفری کرد و مثلاً بگوییم که اختلاس شده است.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: فضای اقتصاد را نباید امنیتی کرد، فضای اقتصاد، اقتصادی است.

احمدی‌نژاد افزود: آنچه در سال گذشته در شرایط تحریم اتفاق افتاد، چیز خوبی نبود، که اینها بر روی قیمت‌ها تأثیر داشت. البته طرح این مسایل به معنای کمرنگ کردن خباثت دشمن نیست چرا که دشمنان در مسئله ارز و نفت فشار وارد می‌کنند و باید به این مسائل توجه کرد.

رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص ارزیابی از افزایش های نرخ ارز با توجه به اینکه تفاوت نرخ ارز بسیاری از حامل‌های انرژی را به قیمت پیش از هدفمندی یارانه‌ها بازگردانده و در مواردی شاهد قاچاق سوخت و کالاهای یارانه‌دار نیز هستیم، گفت: هنگامی که در اقتصاد قصد داریم اصلاحاتی انجام دهیم، باید چند مورد را ثابت نگه داشت تا به عنوان لنگر کنترل از آنها استفاده شود که در این راستا دولت قیمت ارز را به عنوان کنترل کننده نگه داشت که معتقدم این تصمیم کاملاً درست بود.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه هنوز مشخص نشده که فضای بوجود آمده در بازار ارز به طور حقیقی چه ارتباطی به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها داشته، تصریح کرد: برخی می‌گویند هدفمندی یارانه ها موجب افزایش نقدینگی و به دنبال آن موجب افزایش قیمت ارز شده است که این تصوری اشتباه است؛ چرا که سال 89 نقدینگی کشور حدود 25 درصد بوده که این موضوع در سال 90 به حدود 19 درصد کاهش داشته است؛ هنگامی که نقدینگی کاهش یافته چگونه می‌تواند قیمت ارز را بالا ببرد؟

رییس‌جمهور با بیان اینکه اگر ارزی که دولت ارائه کرده، در بازار عرضه نشود موجب افزایش قیمت خواهد شد، تصریح کرد: عدم عرضه ارز در بازار تورم انتظاری را شکل خواهد داد که البته عده‌ای در ماه‌های اخیر این کار را کردند و شبکه‌ای دائماً در بازار، انتظار تورمی را تلقین و ایجاد کرد و موجب افزایش قیمت ارز شد.

احمدی‌نژاد گفت: اگر عده‌ای ارز را گرفته و آن را بلوکه کرده و به دنبال بالا بردن قیمت‌ها باشند نیز موجب افزایش قیمت ارز خواهد بود.

رابطه ای میان افزایش نرخ ارز و هدفمندی وجود ندارد

رییس‌جمهور خاطر نشان کرد: همه باید کمک کنند تا بتوانیم قیمت ارز را مدیریت و کنترل کنیم و این در حالی است که ما در یک جنگ اقتصادی با دشمن نیز هستیم و آنها نیز بر نوسانات بازار ارز تمرکز کرده‌اند.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: هیچ دلیل منطقی و اقتصادی میان اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت ارز نمی‌دانم و معتقدم می‌شود قانون هدفمندی یارانه‌ها را به طور صددرصد اجرا کرد در حالی که قیمت ارز افزایش پیدا نکند.

رییس‌جمهور افزود: بخشی از افزایش قیمت ارز ناشی از سوء استفاده‌های داخلی و بخشی دیگر از آن تحت تأثیر فشارهای داخلی بوده است که شاید در شرایط کنونی نتوان توضیح داد که دشمن چه فشارهایی را بر کشور وارد کرد؛ اما مطمئناً زمانی در آینده خواهد آمد که برای مردم توضیح می‌دهیم که چه فشارهای سنگینی بود و دولت چگونه از آنها عبور کرد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه نسبت قیمت حامل‌های انرژی و کالاهای یارانه‌دار با قیمت جهانی آنها سنجیده می‌شود، آیا قیمت آنها در داخل تغییری خواهد داشت؟ گفت: دولت اصرار داشت که هدفمندی یارانه‌ها باید به یکباره در کشور اجرا شود چرا که اگر بخواهیم آن را در چند نوبت اجرا کنیم هم ثبات ایجاد نمی‌شود و هم سالانه انتظار تورمی در جامعه شکل خواهد گرفت که این موضوع عملاً به ضرر مردم است در حالی که می‌شد مانند بسیاری از کشورها آن را یکباره اجرا کرد.

رییس‌جمهور تصریح کرد: مردم ایران ظرفیت‌های بسیار زیادی داشته و با تحولات اقتصادی به خوبی همراهی کرده‌اند و آمادگی انجام اقدامات به مراتب بزرگتر را در سطح جهانی دارند.

احمدی‌نژاد خاطر نشان کرد: اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در حقیقت اصلاح ساختاری برای از بین رفتن سوء استفاده‌ها، کاهش وابستگی دولت به نفت، افزایش صادرات غیرنفتی، به تعادل رسیدن اقتصاد و کاهش آسیب‌پذیری اقتصادی بود.

دولت به دنبال کاهش قیمت ارز است

رییس‌جمهور با اشاره به تحریم دشمنان و افزایش مصنوعی قیمت ارز گفت: دولت در حال تلاش است که قیمت ارز را کاهش دهد و در بودجه سال آینده نیز قیمت ارز را پایین‌تر از آنچه در بازار مبادلات وجود دارد قرار خواهیم داد.

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه می‌توانیم تحریم و افزایش قیمت ارز را به عنصری مثبت در اقتصاد تبدیل کنیم،‌ اظهار داشت: ما می‌توانیم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم تا اهرم تحریم خنثی شده و ارزشی نداشته باشد که یک راه آن این است که صادرات غیرنفتی کشور را آنقدر افزایش دهیم که ارز مورد نیاز کشور از این محل تأمین شود.

رییس‌جمهور افزود: صادرات غیرنفتی کشور امسال از مرز 50 میلیارد دلار عبور خواهد کرد و در یک گام دیگر این میزان می‌تواند به 100 میلیارد دلار برسد در حالی که در کل با احتساب خدمات و گردشگری به 80 میلیارد دلار آن نیاز داریم از سوی دیگر می‌توانیم وابستگی بودجه به نفت را با برنامه‌ریزی مناسب حذف کنیم.

احمدی نژاد با بیان اینکه هدفمندی یارانه‌ها انجام یک کار بنیادی در اقتصاد کشور بود، گفت: روزانه یک میلیون و 850 هزار بشکه نفت به پالایشگاه های داخلی و سالانه 150 میلیارد متر مکعب گاز به شبکه داخلی تحویل می دهیم که با قیمت روز، معادل 300 هزار میلیارد تومان می‌شود. پولی که ما از ارز برای بودجه می‌گیریم، 90 هزار میلیارد تومان است. با این حساب 210 هزار میلیارد باقی می‌ماند که می‌توانیم این 210 هزار را بین مردم تقسیم کرده و به مردم بپردازیم؛ همین پول با 40 هزار تومانی که به مردم می‌دهیم، مردم را در مقابل نوسانات مقاوم می‌کند.

رییس جمهور با تأکید بر اینکه باید یکباره بار تورمی را از دوش مردم برداشته و پول آنها را به خودشان بدهیم، تصریح کرد: این کار موجب کنترل مجددی در مصرف و تغییر تکنولوژی خواهد شد، اما متأسفانه عده‌ای تصور می‌کنند این پول به معنای افزایش نقدینگی است در حالی که نقدینگی یعنی افزایش پایه پولی و با اعمال این روش، کسانی که بیشتر مصرف می‌کنند باید هزینه بیشتری پرداخت کنند و آن پرداخت‌ها نیز در پایین‌دستی‌ها تقسیم خواهد شد.

لزوم مدیریت واحد در مدیریت اقتصادی

وی خاطر نشان کرد: تضمین می‌کنیم که اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه‌ها به درستی صورت خواهد گرفت به شرطی که اجازه دهند تا این کار با مدیریتی واحد در کشور اعمال شود چرا که هنگامی که چند مدیریت وجود دارد، اشکال کار مشخص نشده و همه یکدیگر را متهم می‌کنند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه‌ها باعث افزایش سود تولید نیز خواهد شد، گفت: امسال با توجه به تغییر قیمت ارز بیش از 90 هزار سفارش جدید خودرو به کارخانجات داخلی ارائه شد که ارز حاصل از آن موجب افزایش تولید، صادرات و ایجاد اشتغال خواهد شد.

رییس‌جمهور خاطر نشان کرد: هنگامی که وابستگی به ارز در هزینه‌های دولت وجود نداشته باشد دیگر تحریم معنایی نداشته و به سرعت همه چیز در داخل ساخته خواهد شد چرا که در آن شرایط تولید به صرفه خواهد بود.

درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت ها متعلق به مردم است

احمدی نژاد در پاسخ به این پرسش که شما معتقدید دولت می خواهد پول بیشتری از محل اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به مردم بدهد، اما برخی مخالفند و مدعی هستند که دولت تا به حال نیز مبلغ بیشتری از درآمد حاصل از اجرای این قانون به مردم پرداخت کرده است، گفت: اینطور نیست، این حرف درست نیست، دولت 30 هزار میلیارد تومان از محل اصلاح قیمت انرژی درآمد کسب کرده است و 10 هزار میلیارد تومان نیز از گذشته در بودجه های سنواتی موجود بوده که مورد استفاده دولت قرار گرفته است.

رییس جمهور افزود: همچنین دولت درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت برق را در طرح های وزارت نیرو سرمایه گذاری کرده است که درآمدهای حاصل از محل این اصلاح قیمت ها متعلق به مردم است.

احمدی نژاد با انتقاد از اینکه نباید اخبار و تفاسیر غلط مبنای تحلیل نتایج اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها باشد، اظهار داشت: اگر قرار باشد با این روش، عملکرد دولت نقد شود، خوب ما تسلیم هستیم، چرا که دیواری کوتاه تر از دیوار دولت نیست، اما اقتصاد باید روی زمین و در میدان واقعی عملی و اصلاح شود و با حرف های بی مبنا نمی شود کاری از پیش برد. حرف و استدلال دولت علمی و منطقی بوده و به همین دلیل است که در تمام جلسات اقتصادی که برگزار می شود، حرف دولت به اثبات می رسد.

رییس جمهور ادامه داد: کجای دنیا دیده اید که خود رییس جمهور برای یک طرحی بیش از 1200 ساعت به صورت مستقیم وقت بگذارد. برای تدوین همین طرح اصلاح نظام بانکی تا به حال بیش از 150 ساعت وقت صرف کرده ام و با کارشناسان و مسئولان اقتصادی برای آن جلسه گذاشته ام.

کنترل واردات به معنای کنترل تک تک اقلام وارداتی نیست

احمدی نژاد با تاکید بر اینکه دولت به دنبال آن است که در عرصه واقعی زندگی مردم، امور را سامان داده و کارها را درست کند، تصریح کرد: این دولت خیلی کار کرده و در مقابل، کمترین گلایه را نیز مطرح کرده است، چرا که اگر نصف گلایه هایمان را هم مطرح می کردیم، از مجموع همه گلایه های دولت های قبل بیشتر می شد.

رییس جمهور در پاسخ به انتقاد به سیاست‌های وارداتی دولت و تعیین اولویت‌های تخصیص ارز به کالاهای وارداتی بویژه دارو تصریح کرد: شرایط اینگونه است که وقتی وضع عادی است کسی چیزی نمی‌گوید اما وقتی محدودیت ایجاد می‌شود همه به دنبال کسب منابع بیشتر، دیگران را نفی می‌کنند.

احمدی نژاد با بیان اینکه کنترل واردات به معنای کنترل تک تک اقلام وارداتی نیست، ادامه داد: در عرصه تجارت خارجی واردات برخی کالاها ممنوع است و برای کنترل سایر اقلام نیز تعرفه وضع می‌شود که این تعرفه‌ها نیز ضمن کنترل دائم در بازه‌های سه ماهه مورد بازنگری قرار می‌گیرند ضمن اینکه برخی کالاها به کشور وارد می‌شوند تا تولید شکل بگیرد.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه پس از بروز محدودیت‌ها در عرصه تأمین ارز کالاهای وارداتی مجموع کالاهایی که به کشور وارد می‌شوند در ده دسته اولویت‌بندی شدند، گفت:‌ اولویت اول مواد غذایی و اولویت دوم دارو و تجهیزات پزشکی است و از دسته سوم تا دهم دیگر اولویتی مطرح نیست.

رییس جمهور افزود: متأسفانه وقتی شرایط خاص پیش می‌آید، افراد برای کسب منابع بیشتر ارزی، خودشان را با دیگران و این شرایط را با شرایط عادی مقایسه می‌کنند.

احمدی نژاد اظهار داشت: تا اواسط مرداد ماه، 10 گروه کالاهای وارداتی تفاوتی در تخصیص ارز نداشتند و آن زمان با توجه به شرایط خاص کشور و برای تضمین و تثبیت موقعیت در برابر دشمن که سعی داشت اقتصاد کشور را با چالش روبه‌رو کند، دو گروه اول کالاهای وارداتی در اولویت تخصیص ارز قرار گرفتند.

رییس جمهور با اشاره به مباحث مطرح شده درباره نحوه تخصیص ارز برای واردات دارو تصریح کرد:‌ ارزی که بانک مرکزی در 9 ماهه اول امسال برای واردادت دارو تخصیص داده مشابه سال قبل بیشتر است و حالا باید بررسی شود که این ارز چگونه صرف شده است؛ در هر صورت دولت ارز مورد نیاز واردات دارو را چه قبل و چه بعد از اولویت‌بندی واردات، با نرخ 1226 تومان تأمین کرده و هیچ‌کس حق ندارد به هیچ بهانه‌ای هیچ یک از اقلام داروهای وارداتی را گران بفروشد.

احمدی نژاد با بیان اینکه وزارت بهداشت و فعالان عرصه دارو باید همت کرده و بازار آن را مدیریت کنند، خاطر نشان کرد: دقیقاً ثبت شده است که ارزی که برای واردات دارو، تخصیص داده شده است به چه کسانی واگذار شده و نحوه عملکرد آنان در واردات دارو مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

رییس جمهور گفت: در عرصه بهداشت و سلامت مردم، متهم کردن یکدیگر فایده‌ای ندارد و مهم سلامت مردم است و اگرچه دولت در تأمین نیازهای کشور با مشقات و سختی‌های زیادی روبه‌رو است اما به صورت شبانه‌روزی در تلاش است تا کشور آسیبی نبیند و نیازمندی‌های مردم تأمین شود.

احمدی نژاد ادامه داد: اگر کسی به نحوه دسته‌‌بندی کالاهای وارداتی انتقادی دارد، می‌تواند استدلال خود را مطرح کند؛ این دسته‌بندی قبل از بروز شرایط محدودیت تأمین ارز واردات انجام شده بود و بیشتر برای آن بود که اگر شرایط سخت‌تر شد بتوان از اولویت‌های آخر، کالاهای غیرضروری را حذف کرد و الا به غیر از اولویت‌های اول و دوم دسته‌‌های دیگر ترجیح و اولویتی نسبت به یکدیگر نداشتند.

رییس جمهور درباره مرکز مبادلات ارزی اظهار داشت: خوشبختانه کار در این مرکز در حال قرار گرفتن روی روال است و در آینده وضع بهتر از شرایط فعلی خواهد شد. این مرکز یک نظام جدید ارزی ایجاد کرده است که به همه فعالان پیشنهاد می‌کنم ارز‌های خود را در آن عرضه کرده و مبادله کنند.

احمدی نژاد تصریح کرد: یک نظام جدید ارزی در کشور پایه‌گذاری شده تا مشخص کند که هر واحد ارز که جابه‌جا شده کجا می‌رود و آن را ثبت کند؛ این دخالت در زندگی مردم نیست، چرا که نباید اجازه داد نوسانات ارزی زندگی مردم را تحت تأثیر قرار دهد و این روالی است که در همه دنیا وجود دارد.

رییس جمهور درباره تأثیر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در نوسانات قیمت ارز خاطر نشان کرد: آثار هدفمند کردن یارانه‌ها در کام مردم شیرین بود و عده‌ای با اطلاعات و تحلیل‌های غلط آن را تلخ کردند، نوسانات قیمت ارز ارتباط چندانی به اجرای این قانون نداشت و حتی اگر امکان اجرای کامل این قانون پیش ‌می‌آمد، کشور از نوسانات ارزی آسیب نمی‌دید.

احمدی نژاد با تأکید بر اینکه معتقدم قیمت واقعی ارز 1226 تومان است، اضافه کرد: باید مابه‌التفاوت قیمت ارزی که در مرکز مبادلات ارزی توزیع می‌شود به مردم بازگردد چرا که دولت نباید مدیریت همه عرصه‌های زندگی مردم را در دست خود بگیرد و به غیر از عرصه‌های حکومتی مثل امنیت، بخش‌هایی از فرهنگ و امثال آن، مدیریت باقی امور باید به مردم واگذار شود و بیت‌المال نیز در اختیار خود مردم قرار گیرد تا آنگونه که صلاح می‌دانند، هزینه شود چرا که تجربه نشان داده است که راندمان اداره امور توسط حکومت بسیار پایین است.

دولت با بسیج امکانات به سرعت در حال تکمیل پروژه‌های مهر ماندگار است

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت سه طرح مهم دولت برای اجرای عدالت یعنی مسکن مهر، سهام عدالت و مهر ماندگار با توجه به فرصت باقیمانده تا پایان دولت، اظهار داشت: سهام عدالت برای واگذاری به 6 دهک یعنی 45 میلیون نفر برنامه‌ریزی شده بود که در حال حاضر تعداد افرادی که سهام عدالت دریافت کرده‌اند از 40 میلیون نفر گذشته است.

احمدی نژاد با توصیه به کسانی که سهام عدالت دریافت کردند برای خودداری از فروش آن ادامه داد: قرار بود دولت سود این سهام را سال به سال به مردم پرداخت کند و سود سال اول را نیز پرداخت کردیم اما مجلس بعد از آن دولت را موظف کرد تا ابتدا از محل سود این سهام، اقساط مربوط به ارزش آن را برداشت کرده و پس از آن به مردم سود پرداخت کند. با توجه به ارتقاء بازدهی بورس در سال‌های اخیر و افزایش سوددهی این سهام، امیدوارم اقساط آن سریع‌تر مستهلک شده و مالکان آنها زودتر سود سهام خود را دریافت نمایند.

رییس جمهور درباره اجرای بخش‌های بعدی قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، تصریح کرد: اجرای مراحل بعدی این قانون نیازمند تفاهم است و فکر می‌کنم حالا که این دولت پذیرفته زیر بار کار اجرای این طرح برود، بهتر است این کار انجام شود تا دولت بعد بتواند فارغ از دغدغه‌های اجرای این قانون به کارهای دیگر برسد.

احمدی نژاد خاطر نشان کرد: اجرای مسکن مهر با روند خوبی ادامه دارد و با توجه به هدف‌گذاری برای اتمام اجرای این طرح در سال 92 تا به حال طبق برنامه پیش رفته و مشکلی نداریم.

رییس جمهور گفت: برای اتمام طرح‌های مهر ماندگار که بیش از 900 پروژه عمرانی بزرگ در سرتاسر کشور را شامل می‌شود، دولت تمام امکاناتش را بسیج کرده و با رفع مشکلات جزئی که در مسیر اجرای این طرح‌ها پیش آمده بود به سرعت در حال تکمیل این پروژه‌ها است.

احمدی نژاد در واکنش به برخی اظهارنظرها درباره جابه‌جایی اعتبارات و منابع در دولت اظهار داشت: مگر می‌شود دولت پول تخصیص داده شده به هر بخش را در جای دیگری هزینه کند؛ هیچ ذی‌حسابی چنین مجوزی را امضاء نخواهد کرد آن هم در دولت که تنها بخشی در کشور است که ناظران متعددی بر عملکرد آن نظارت می‌کنند و ده‌ها نهاد نظارتی بر کار دولت نظارت می‌کنند.

رییس جمهور با طرح این سوال که نمی‌دانم چرا برخی اصرار دارند، نقش دشمن را در مشکلاتی که پیش آمده کمرنگ کنند، تصریح کرد: اینها سیاسی است و اهداف انتخاباتی دارد تا با کمرنگ جلوه دادن نقش دشمن، نقش دولت را در مشکلات بوجود آمده پررنگ کنند.

دولت برای عمران و آبادانی کشور بی‌تابی می‌کند

احمدی نژاد افزود: کسانی که این بحث‌ها را مطرح می‌کنند می‌دانند که دولت برای عمران و آبادانی کشور بی‌تابی می‌کند و اگر در سقف مجاز 10 درصد نیز منابعی جابه‌جا می‌شود برای اجرای پروژه‌های عمرانی است، آن هم پروژه‌های طرح مهر ماندگار که در کشور جهش ایجاد می‌کند. پس چرا برای دولت محدودیت و مانع ایجاد می‌کنند؛ اینها ناشی از آن است که حرف بی‌پایه و تهمت زدن در کشورمان هزینه ندارد.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا دولت مابه‌تفاوت قیمت ارز را به مردم پرداخت خواهد کرد، گفت: دولت ارز را گران نفروخته و با همان نرخ 1226 تومان محاسبه کرده است. البته دستگاه‌های دیگر مثل وزارت نفت طبق قانون سهم ارز خود را در بازار آزاد می‌فروشند.

احمدی نژاد اضافه کرد: این دولت تنها دولتی است که از 3 سال پیش 30 درصد درآمد نفت را با افزایش سهم وزارت نفت و ایجاد صندوق ذخیره ارزی، ذخیره کرده و بدون این مقدار باز هم کشور را اداره کرده است.

رییس جمهور اظهار داشت: صندوق ذخیره ارزی متعلق در کشور است و منابع آن باید برای عمران و آبادانی کشور هزینه شود، اما این امکان برای دولت فراهم نشد. اگر ذخایر این صندوق امروز در کشور جاری بود،‌آیا باز هم وضع ارز به شکل فعلی بود. چرا دولتی که داوطلبانه چنین کاری کرد باید دستانش بسته شود.

احمدی نژاد در ادامه با تأکید بر اینکه خیلی مسایل وجود دارد که حل و فصل آنها وابسته به نقش‌آفرینی مردم است، تصریح کرد: دشمن آمده و سنگ انداخته است که اگر همه در مقابل آن بایستیم و نیروها را هم‌افزا کنیم می‌توان آن را به عنصری مثبت و سازنده برای پیشرفت تبدیل کرد که این کاری غیرممکن نبوده و می‌شود آن را انجام داد.

رییس جمهور با تأکید بر اینکه در وضعیت موجود خیلی از مسایل باید به دست ملت حل شود، خاطر نشان کرد: دشمن تحریم کرده و دولت نیز طرح‌هایی را برای مقابله با آن تهیه کرده و در حال تلاش است، اما آنکه کار را باید یکسره کند، ملت است؛ در صحنه داخلی نیز بگو مگو ها و کشمکش های موجود با حضور و نقش آفرینی ملت به پایان می رسد و انتخابات صحنه ای است که ملت می تواند با آن کار را یکسره کند.

انتخابات صحنه تجلی اراده ملت و محل آزاد شدن انرژی عظیم مردمی

احمدی نژاد انتخابات را صحنه تجلی اراده ملت و محل آزاد شدن انرژی عظیم مردمی توصیف کرد و گفت: حضور با شکوه مردم در انتخابات صحنه داخلی و بین‌المللی را دگرگون کرده و نشاط و انرژی جدیدی در کشور ایجاد می کند؛ انتخابات متعلق به ملت است و فکر می‌کنم اگر انتخابات پرشور و با مشارکت با نشاط همه واجدین شرایط، رییس جمهوری با آراء بالا انتخاب شود، این موضوع همه معادلات را حتی در عرصه جهانی بر هم خواهد زد.

رییس جمهور تأکید کرد: این قدرت و رأی ملت است که تعیین‌کننده است و هیچ‌کس نباید حتی اندیشه تأثیرگذاری و دخالت در انتخابات را به ذهن خود راه دهد.

رییس جمهور در خصوص برنامه دولت برای انتخابات ریاست جمهوری آینده و انتخابات شوراها و تحویل دولت دهم به دولت یازدهم، گفت: اولین برنامه ما این است که همه کارهای خود را به سرانجام برسانیم و کار نیمه‌کاره ای برای دولت بعد باقی نگذاریم.

احمدی نژاد اظهار امیدواری کرد؛ تا موضوعات مهم همچون هدفمند سازی یارانه ها در این دولت به طور کامل سامان یابد و به صورت تکمیل شده تحویل دولت آینده گردد چرا که این موضوعات از جمله مسایلی است که بعضاً دولت ها را به چالش می‌اندازد.

همه تسلیم انتخابات، پشتیبان و یار منتخب ملت

رییس جمهور با بیان اینکه روزی که ریاست جمهوری را تحویل گرفتم این جایگاه دارای یک سری اختیارات و شئوناتی بود که باید به همان صورت تحویل منتخب آینده مردم دهم، تصریح کرد: همه تلاش دولت برای انتخابات آینده بر این است که بستر را به گونه‌ای فراهم کند تا همه مردم و سلایق گوناگون، بتوانند در انتخابات شرکت کنند.

احمدی نژاد تاکید کرد: وظیفه دولت این است که باید طوری انتخابات برگزار شود تا منتخب ملت مورد حمایت همه باشد و همه تسلیم انتخابات، پشتیبان و یار منتخب ملت و تأییدکننده انتخابات باشند.

احدی نباید تلاش کند تا در انتخابات به جای مردم تصمیم بگیرد

رییس جمهور افزود: احدی نباید تلاش کند تا به جای مردم تصمیم بگیرد؛ هستند عده ای که خیال می کنند بیشتر از مردم می فهمند، اما وقتی که رهبری عزیز انقلاب می‌فرمایند یک رای بیشتر ندارند. بنابراین باید سایر کسانی که از قدرتی برخوردار هستند باید بگذارند تا ملت خود تصمیم بگیرند.

در انتخابات باید خواست ملت محقق شود

رییس‌جمهور با بیان اینکه در انتخابات باید خواست ملت محقق شود، اظهار داشت: باید اراده ملت جاری و اعمال شود. این همان چیزی است که کشور را جلو می‌برد و ان‌شاءالله همین هدف محقق خواهد شد.

احمدی‌نژاد بر حضور حداکثری و قاطع مردم در انتخابات تاکید کرد و افزود: انتخابات باید به گونه ایی باشد تا قدرت ملت ایران در مقابل چشم جهانیان به نمایش درآید تا آنان که بدخواه ملت ایران هستند، با دیدن این عظمت و اقتدار در ارزیابی‌های خود تجدید نظر کنند.

وی افزود: حضور با شکوه مردم حتماً در معادلات جهانی و فضای داخلی کشور و اصلاح بسیاری از نواقص و مشکلات تاثیر تعیین کننده خواهد داشت.

ملت بزرگ ایران با موانع دشمن ساخته متوقف نمی شود

رییس جمهور مسائل ارز و برخی سوءاستفاده و بداخلاقی‌ها را موقت و گذرا دانست و گفت: یک ملت بزرگ با موانع دشمن ساخته متوقف نمی شود و به فضل الهی این ملت بزرگ از این موانع با سرافرازی عبور کرده و در سطح بالاتری خواهد ایستاد.

احمدی نژاد در پایان با اشاره به همکاری خوب بخش حمل و نقل در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها تصریح کرد: از همه کسانی که در اجرای این قانون دولت را یاری رساندند، همچون بخش های تولید، خدمات، بازار، دستگاه‌های دولتی، مجلس، قوه قضاییه و نیرو انتظامی و رهبری معظم انقلاب که همیشه از دولت پشتیبانی کرده‌اند، تقدیر و تشکر می کنم و امیدوارم با همتی مضاعف کاری کنیم که دشمنان در مقابل ملت ایران مثل گذشته شرمنده شوند.
پایان پیام/

کد خبر 208647

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha