به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 3 دی به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان نوبت خط شکنان به قلم محمد ایمانی به تحلیل نقش اصولگریان در انتخابات پرداخته است در بخشی از آن می خوانیم:
انتخابات با همه اهمیت و خطورت، ایستگاه و منزل است، نه مقصد و مطلوب. فردای اعلام نتیجه انتخابات، شروع تکالیف و مسئولیت های جدید برای اصولگرایان است همچنان که ماه های پیش از برگزاری انتخابات. امروز که به این پویش تاریخی 10ساله نگاه می کنیم هم نقاط قوت و عطف فراوانی را می توان رصد نمود و هم نقاط ضعف و آسیب را فهرست کرد.
اصولگرایی از احساس تعهد و مسئولیت و دردمندی و الزام فداکاری جوشید. 10 سال پیش، آنها که ذیل این تابلو نامزد شدند و آنان که ایثار کردند و پذیرفتند به خاطر مصلحت بزرگتر کنار بنشینند و تعویض در تیم بازیکنان انجام شود، نوعا دغدغه های الهی و ارزشمند داشتند. تلقی من باشم و تو نباشی و دعواهای کم مایه و مبتذل، مجال بروز نداشت. دشمن تاخته بود و از خیابان تا برخی کریدورهای سیاسی جولان می داد. آن روز بسیج شدن با نیت های خالص و عزم مومنانه، به کار برکت داد و ضعف ها و خلل های بی شمار را پوشاند. حرف از عمرو و زید و این رجل سیاسی و آن نامزد نبود. به یک معنا دفاع مقدس سیاسی با منطق خدمتگزاری مردم و مقابله و مبارزه با استکبار و نفاق جدید شکل گرفت و چون اخلاص هویدا بود، به دل های مردم نیز نشست. خود مردم بودند که اصولگرایان را برکشیدند و از انزوا و عزلت، به عزت و احترام و اعتبار رساندند.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان انحراف چیست؟ به قلم حبیب الله عسکراولادی به تحلیل انحراف پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
خط مستقیم انقلاب چیست و انحراف از آن کدام است؟ خط مستقیم انقلاب اسلامی را امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ترسیم کرده ومقام معظم رهبری بهعنوان خلف صالح ایشان همین خط را طی دو دهه گذشته بازتولید کرده است. قرائت انقلاب بدون قرائت امام(ره) و رهبری یک قرائت انحرافی است و اساسا انقلاب نیست بلکه انحراف از انقلاب است. هر خطی در راستای خط امام (ره) و رهبری باشد، مشروع و معقول و مستقیم است و هر خطی که کمترین زاویه با این خط داشته باشد، انحرافی است. دولتها به ماهو دولت پس از پیروزی انقلاب عمدتا در این خط حرکت کردهاند.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان جان کری میتواند راهگشا باشد؟ به قلم علی بیگدلی به تحلیل انتخاب وزرای آمریکا پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
باراک اوباما رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا رسما جان کری را به عنوان وزیر امورخارجه این کشور معرفی کرد. ناخودآگاه این سوال پیش میآید که چشمانداز روابط ایران و آمریکا با انتخاب کری به عنوان وزیر خارجه آمریکا چگونه خواهد بود؟ برای پی بردن به پاسخ این سوال، میبایستی موضوع را در دو سطح 1-ویژگیهای شخصی جان کری و نوع نگاه او به ایران و 2- مجموعه سیاستهای اعمالی آمریکا در قبال ایران را بررسی کرد.
جان کری به دلیل سوابق طولانی و تحصیلاتی که در حوزه روابط بینالملل دارد و هم اینکه چندین سال است که عضو کمیته روابط خارجه سنای آمریکاست (اخیرا هم ریاست این کمیته را برعهده داشته است) گزینه مناسبی برای تصدی پست وزارت امورخارجه این کشوراست. جان کری دکترای روابط بینالملل دارد و با اینکه سوابق نظامی هم در پرونده کاری او دیده میشود اما در زمانی که نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بود به بحث جنگ افروزی علیه ایران علاقهمند نبود و اعتقاد داشت که ایالات متحده آمریکا نباید درگیر جنگ تازهای شود. البته این یک طرف ماجراست،باید در نظر داشت که کشور آمریکا دارای یک سیاست خارجه تدوین شده است که این سیاست مدون تحت تاثیر این موضوع که چه فردی متصدی جایگاه وزارت امورخارجه شود و چه سیاستهایی را در پیش بگیرد قرار ندارد.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان اردوغان و آرزویی که تحقق نخواهد یافت به تحلیل اظهارت رییس جمهور ترکیه علیه همسایگان پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
در بررسی و تجزیه و تحلیل اظهارات تشنج آفرین اردوغان علیه دولت مرکزی عراق و دیگر همسایگان ترکیه قطعاً باید موارد مورد مداقه قرار گیرد:
1- رسانههای ترکیه و حتی برخی روزنامههای غربی با توجه به تحولات اخیر، اعلام میکنند تغییرات جدید ایجاد شده در رفتار و شخصیت نخستوزیر ترکیه است که از وی، فردی "سیاست باز"، "غیرمعتدل"، "موج سوار"، "فرصت طلب"، "عوام فریب"، "بلندپرواز" و "تمامیت خواه" خلق کرده به گونهای که او را با "آتاترک" دیکتاتور لائیک ترکیه مقایسه میکنند. ارزیابی کارشناسان سیاسی منطقه نیز همین تصویر را از اردوغان منعکس میکند که 180 درجه با شعارهای روز اول وی، در زمانی که لازم بود رأی ملت مسلمان ترکیه را به خود معطوف کند، تفاوت دارد. امروزه، عدم پایبندی اردوغان به پیشبرد منافع ملی ملت مسلمان ترکیه و عدم تحقق شعارهای اولیه او تا آنجا مورد انتقاد قرار گرفته که بسیاری از رسانهها و سیاستمداران ترکیه، او را به قربانی کردن ملت ترکیه برای رسیدن به خواستههای خود در عرصه جهانی و بلند پروازیهایش متهم میکنند. بسیاری از مردم ترکیه نگران این امر هستند که نه تنها اردوغان نتواند به وعدههای خود عمل کند بلکه کشورشان را درگیر یک جنگ منطقهای نماید که در آن صورت نه نشانی از اردوغان و حزبش باقی خواهد ماند و نه اثری از برگ سوخته ترکیه در سوریه.
پایان پیام/
نظر شما