به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، برگزیدگان مرحله استانی شانزدهمین جشنواره قصه گویی در بخش مربیان، آزاد و راه یافتگان به مرحله منطقه ای دو ال گذشته معرفی شدند.
هیئت داوران قصهگویان استانی در بخش مربیان را صبری رحیمی با قصه ماه همه از سنندج نفر اول،نفر دوم عطاالله گلی حصار با قصه شب بخیر خرس کوچولو مربی کتابخانه سیارروستایی سقز و نفر سوم را مینا عسکری با قصه ملاقات آقای گرگ و حلزون از قروه و سیدیاسر هاشم زاده از بیجار به عنوان نفر چهارم معرفی کردند.
از سوی هیئت داوران شانزدهمین جشنواره قصهگویی استانی، سوسن صالحی از قروه با قصه افسانه دهقان و مار به عنوان قصهگوی بخش آزاد معرفی و تجلیل شد.
در این مراسم از سوی هیئت داوران برگزیدگان از نادیا حمزه کرمی با قصه مرد بافنده و مار از سنندج در بخش راه یافتگان به مرحله منطقه ای دو سال گذشته معرفی کردند.
در بیانیه هیئت داوران آمده است خوشبختانه در سرزمینی که ما زندگی می کنیم از جهت دسترسی به قصه های نو و تازه مشکلی وجود ندارد فرهنگ شفاهی و مکتوب ما مملو از قصه های نو و تازه و شنیدنی است قصه گویان نباید به قصه های دم دستی بسنده کند.
داوران در ادامه بیانیه آورده اند یکی دیگر از عواملی که باعث می شود قصه گویی را یک هنر بدانیم و حساب آن را از تعریف کردن و بازگویی ساده یک قصه جدا کنیم طراحی رفتار و حرکاتی است که قصه گو باید در حین آماده سازی قصه برای اجرا مورد عنایت قرار دهد و برای آن برنامه ریزی کند.
در بیانیه به کار گیری ابزار در قصه گویی از ضروریات نداسته و تاکید کردند که قصه گویان در بسیاری از قصه گوها می توانند بدون بهره گیری از ابزار موفق باشند، ولی اگر قصه گویی، به هر دلیل از ابزار در اجرای قصه گویی استفاده کرد باید راه و رسم آن را خوب بداند و در تمرین و آمادگی برای این کار تلاش و کوششش زیادی انجام دهد و ابزار باید در قصه حل شود و در تمام طول قصه در خدمت قصه باشد
در پایان بیانیه آمده بود که تمرین و تکرار باور پذیری قصه را بیشتر می کند که قصه گویان باید به این مهم توجه کنند وپوشش مناسب در قصه گویی بعضی از قصه گویان که حرکت بیشتری دارند باید مناسب با نوع قصه در نظر گرفته شود.
پروین دربانی، پروین فرخی و حمیدرضا پوررضایی هیئت داوران جشنواره شانزدهم استانی قصه گویی استان کردستان بودند.
پایان پیام/
نظر شما