به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین،علی آدمی، مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه ریزی اجتماعی وزارت علوم پیش از ظهر امروز ( 3 دی) در همایش اقتصاد مقاومتی، ابعاد و راهکارها که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: در بحث اقتصاد مقاومتی، دو بحث فرهنگسازی برای اقتصاد مقاومتی و فرهنگ اقتصاد مقاومتی مطرح است.
وی ادامه داد: در فرهنگسازی برای اقتصادی مقاومتی باید فضا را به لحاظ فرهنگی فراهم کنیم تا مردم و دانشجویان با این مقوله آشنا شوند و آنگونه که اقتصاد ما امروز نیاز دارد، طراحی لازم صورت گیرد و ابعاد آن بررسی شود.
مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه ریزی اجتماعی وزارت علوم اضافه کرد: در فرهنگ اقتصاد مقاومتی، باید مولفه هایی که اقتصاد مقاومتی دارد به ویژه در تقابل با فرهنگ سرمایه داری غرب مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: عمیق ترین لایه هر انسان و اجتماعی، فرهنگ آن است که این موضوع موجب تفاوت می شود و آنچه فرهنگ سرمایه داری غربی دنبال می کند، یکسان سازی فرهنگی است و جهان سلطه نیز به دنبال این موضوع است تا به اهداف خود دست یابد.
آدمی اعلام کرد: جنگ هایی که امروز در دنیا رخ می دهد، محصول سرمایه داری است به این معنا که اقتصاد سرمایه داری، اقتصاد بی رحمی است و برای اینکه بازار مصرف یابد و تولید را افزایش دهد و تجارت را رونق دهد، مجبور است بازار پیدا کند و اگر تولید بیش از تقاضا باشد مجبور است بازارهای خارجی را نیز در اختیار گیرد و در اینجا جهان سرمایه داری بی رحم عمل می کند و باعث جنگ می شود.
وی توضیح داد: در آمریکا بسیاری از لابی های اقتصادی، لابی های تسلیحاتی هستند و اینها باید بازار مصرف یابند بنابراین لازم است تا در دنیا جنگ هایی رخ دهد تا محصولات خود را به فروش رسانند و چون جنگ بسیار پرهزینه است و هزینه بسیاری را به کشورها تحمیل می کند، یکی از ابزارهای مهم برای فروش، استفاده از ابزار رسانه، تبلیغات و فرهنگ است به این معنا که ابتدا باید فرهنگ، تولید و سپس ترویج یابد تا بتوانند محصولات خود را به فروش رسانند.
مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه ریزی اجتماعی وزارت علوم یادآور شد: نکته ای که در این بین مورد توجه است، این است که تا نیازسنجی فرهنگی صورت نگیرد، نمی توانند محصولات اقتصادی خود را به فروش رسانند به طوری که اگر ملت ها در دنیا به کالایی نیاز نداشته باشند و در سبک زندگی و هویت آنها نباشد، از ابزار رسانه و تبلیغات برای نیازسازی استفاده می کنند.
وی تصریح کرد: فرهنگ اقتصاد مقاومتی مقابل فرهنگ سرمایه داری غربی است به طوری که فرهنگ اقتصاد سرمایه داری، فرهنگ مصرف است و مدگرایی نیز به همین علت است و رونق اقتصاد سرمایه داری نیز بر اساس مصرف گرایی است.
آدمی خاطرنشان کرد: در اقتصاد مقاومتی اساس بر مصرف گرایی نیست و ما باید به سمت فرهنگ قناعت حرکت کنیم، بر اساس احادیث، انسان زمانی توانگر می شود که به سمت فرهنگ قناعت حرکت کند.
وی تأکید کرد: نوع نگاه فرهنگ سرمایه داری غربی نیز به انسان ابزارگونه است به طوری که انسان باید به تمام لذت های مادی دست یابد در حالی که در نگاه اسلامی، انسان برای یافتن کمالی به این دنیا آمده است و بعد از این دنیا، آخرتی وجود دارد که به سرای آخرت خواهد رفت و تمام زندگی به این دنیا ختم نمی شود.
مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه ریزی اجتماعی وزارت علوم توضیح داد: بر اساس فرمایش حضرت علی(ع) دنیا همانند پلی است که انسان را از سمتی به سمت دیگر متصل می کند و انسانی که تمام امید خود را در این دنیا می بیند، یک نوع سبک زندگی برای خود در نظر می گیرد و در نتیجه رقابت برای استفاده از لذت های دنیوی پیش می آید.
وی یادآور شد: انسانی که مرگ را آغاز زندگی دیگری می بیند و زیستن وی مسافرگونه است، این موضوع آن چنان برای وی مهم نیست که به تمامی امکانات مادی دست یابد و از طرفی نیز عمر دنیا به تمامی لذت های دنیوی نمی رسد بنابراین سبک زندگی اقتصادی و حیات مادی انسان با توجه به نوع تفکر وی متفاوت است.
آدمی با اشاره به مبارزه اقتصادی غرب با ایران اظهار کرد: امروز غرب به این نتیجه رسیده است که عرصه مبارزه را به مبارزه اقتصادی بر علیه ایران ببرد و به دنبال نهادینه کردن مولفه های اقتصاد سرمایه داری در کشور هستند.
وی اضافه کرد: اگر آنها بتوانند سبک اقتصاد غربی را به کشورهای اسلامی سرایت دهند، بسیار موفق عمل کرده اند و ازاین رو تهاجم فرهنگی بحث جدی است که باید نسبت به آن هوشیار بود و حتی در اروپا نسبت به بحث تهاجم فرهنگی ایالات متحده واکنش نشان می دهند.
مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه ریزی اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: پشتوانه اقتصاد، فرهنگ است و اقتصاد با خود فرهنگ و سبک زندگی را به همراه دارد و مولفه های اقتصاد مقاومتی بسیار اهمیت دارد و باید در این نشست ها روی آن کار شود و اجازه ندهیم فرهنگ و تمدن اصیل اسلامی و ایرانی ما تحت تأثیر فرهنگ اقتصادی آنها قرار گیرد.
وی با تأکید بر فرهنگ مقاومت اقتصادی بیان کرد: کشورهایی که فرهنگ مقاومت را از دست دادند به راحتی شکننده شدند؛ فرهنگ مقاومت اقتصادی ما نیز ضعیف و شکننده است و در حال حرکت به سمت نیاز و مصرف بیشتر هستیم و این با آنچه در تمدن اسلامی و ایرانی آمده است، مغایرت دارد و باید فرهنگ مقاومت اقتصادی را بازگردانیم.
آدمی خاطرنشان کرد: در راستای فرهنگسازی برای اقتصاد مقاومتی دبیرخانه ای در دانشگاه کرمانشاه تشکیل شده و اقدامات خوبی صورت گرفته است و ان شاالله با برگزاری اینگونه نشست ها و تبیین هرچه بیشتر اقتصاد مقاومتی، شاهد تحقق این موضوع مهم در جامعه خود باشیم.
پایان پیام/
نظر شما