عباس امام جمعه، قاری بین المللی قرآن با اشاره به اهم ویژگی های تلاوت نابغه قرائت جهان به خبرنگار شبستان گفت: شیخ مصطفی اسماعیل به زیبایی تمام از قدرت لحن و نغمات در القای معانی قرآن و آیات آن استفاده می کند و این مدعا در تصویر سازی سوره های داستانی قرآن به خوبی متجلی است. هرکس به قدری با معنا و مفهوم آیات قرآن آشنا باشد به خوبی اوج هنر و مهارت استاد مصطفی اسماعیل را در القای معانی و مفاهیم قرآن درک می کند.
وی با اشاره به غنای بالای لحنی استاد مصطفی اسماعیل خاطر نشان کرد: این استاد نابغه به قدری در نغمه پردازی و به کارگیری الحان بدیع ممتاز است که قرائت های آن برای گوش دادن، خواندن و حتی تقلید کردن قابل استفاده است.
تلاوت های استاد مصطفی اسماعیل در نوع خود بی نظیر بوده و به قدری در لحن پردازی با فراغ بال این هنر زیبا را به رخ شنوندگان می رساند که وی را به اکبر القراء عصر قاریان زمان خود تبدیل کرده است.
امام جمعه با اشاره به چگونگی تأثیر پذیری اساتید و مشاهیر قرائت قرآن از تلاوت های شیخ مصطفی اسماعیل تصریح کرد: ویژگی های فنی قرائت شیخ مصطفی به قدری است که اکثر قراء مصری از آن تأثیر گرفته اند همچون استاد راغب مصطفی غلوش و استاد دکتر احمد احمد نعینع که به وضوح برخی از آثار تلاوت مصطفی اسماعیل در قرائتشان خود نمایی می کند.
وی عنوان کرد: استاد راغب مصطفی غلوش در یکی از سفرهای خود به ایران این طور می گفت: در ابتدا من مقلد محض از تلاوت های استاد مصطفی اسماعیل بودم به طوری که وقتی در رادیوی مصر به قرائت می پرداختم تا قبل از معرفی من همه فکر می کردند که شیخ مصطفی اسماعیل قرائت کرده است. روزی شیخ مصطفی اسماعیل از من خواست که تقلید محض را کنار بگذارم و این طور بود که من متخلص به سبک کنونی شدم.
قاری بین المللی ادامه داد: علی رغم اینکه استاد دکتر احمد احمد نعینع خود را صاحب سبک منحصر به فرد می داند ولی قالب تلاوت اش از استاد مصطفی اسماعیل اقتباس شده است.
امام جمعه با اشاره به جایگاه ویژه استاد عبد الباسط در میان عامه مردم و جایگاه استاد مصطفی اسماعیل در میان خواص قاریان قرآن گفت: ویژگی های ممتاز صوتی عبدالباسط موجب شده که در قلب عامه مردم نفوذ کند ولی اوج هنر استاد مصطفی اسماعیل در بکارگیری الحان بدیع بوده که نیازمند نگاه تخصصی تر در قرائت قرآن دارد.
پایان پیام/
نظر شما