به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حسین یزدان مهر، سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان اظهار داشت:بافت رومیزی با هنر مخمل نقش برجسته توسط سید خلیل یاالله، بافت کوسن با هنر مخمل نقش برجسته توسط علی همتی، سجاده با هنر زیلوبافی غفار سردابی و لباس های سنتی دوخت مهدی محتشمی از جمله این آثار هنری مهمور به مهر اصالت یونسکو است.
وی با اشاره به انتخاب این آثار در چهارمین دوره اعطای نشان مرغوبیت صنایع دستی(مهر اصالت یونسکو) افزود: استفاده از مواد اولیه بومی و طبیعی، ایحاد بازار کار، پیدایش نوآوری، بروز خلاقیت و قابلیت از جمله دلالیل انتخاب این آثار هنری و از ویژگی های لازم صنایع دستی برای دریافت نشان اصالت یونسکو است.
به گفته وی،کسب این موفقیت علاوه بر اینکه گام موثر در معرفی و شناسایی صنایع دستی و هنرهای سنتی شهرستان کاشان است امکان شرکت سازندگان و صنعتگران موفق به دریافت این مهر و نشان را برای تبلیغ و عرضه محصولات آنها در کارگاههای آموزشی، ارزیابی، بازاریابی، طراحی و ترویج از سوی یونسکو فراهم می کند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی کاشان، اعطای مهر اصالت یونسکو به 8 اثر دیگر هنرمندان کاشانی را تاکنون یادآورشد و گفت: حسن مسافرچی برای هنر شعربافی، محمود تمتاجی برای بافت رومیزی با هنری زری بافی، مهدی محتشمی برای بافت شال سنتی، محمد بینوا برای بافت رومیزی با هنر ابریشم بافی، محمود جلالتی برای بافت رومیزی با هنر ابریشم بافی، امیر ثابتی برای دوخت کت و شلوار با هنر نساجی سنتی، جمشید خداداد برای بافت رومیزی با هنر مخمل نقش برجسته و حسین زارعی برای ساخت ساز سنتی سیاله از جمله هنرمندانی هستند که در دوره دوم و سوم نشان مرغوبیت یا مهر اصالت را دریافت کرده اند.
یزدان مهر در خصوص اهمیت صنایع دستی کاشان و قدمت آن خاطرنشان کرد: تپههای 7 هزار ساله باستانی سیلک بیانگر پیشنیه تاریخی صنایع دستی کاشان به عنوان قدیمی ترین مرکز استحصال نقره در جهان و مهم ترین مرکز سفالگری، فلزگری و صنعت نساجی در ایران با توجه به آثار به دست آمده از این محوطه اعم از سفال و پارچه است.
وی با تاکید بر اینکه، مهر اصالت برای صنایع دستی یک نشان بینالمللی و موثر در افزایش صادرات صنایع دستی کشور است افزود: ترغیب صنعتگران صنایع دستی کشورهای مختلف به استفاده از مهارتهای خلاقانه، بکارگیری نقوش با موضوعات اصیل و سنتی، حفظ و معرفی هویتهای فرهنگی هر کشور در ساخت و تولید صنایع دستی از دیگر مزایا و اهداف اعطای مهراصالت یونسکو به هنرمندان هنرهای سنتی صنایع دستی است.
به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان، یزدان مهر ایجاد استانداردهای دقیق مرغوبیت در صنایع دستی، ترویج نوآوری و خلاقیت، ارایه خدمات آموزشی و پشتیبانی و نیز ایجاد فرصتهای جدید جهت پایداری صنایع دستی از طریق تامین بازارهای جدید عرضه و فروش، برپایی نمایشگاههای جهانی صنایع دستی، معرفی آثار از طریق سایت های مختلف الکترونیکی را از دیگر اهداف این اقدام برشمرد.
به گفته وی،امکان حضور صنعتگران و سازندگان صنایع دستی برای شرکت در نمایشگاههای سالانه سازمان یونسکو و برخورداری از مزایای ثبت محصول آنها در نظام مالکیت معنوی از دیگر نتایج مثبت و موثر اعطای نشان اصالت است.
پایان پیام/
نظر شما