تغییر پلاک تا یکسال زندان دارد/ جریمه 40 هزار تومانی پلاک های ناخوانا

معاون آموزش فرهنگ ترافیک پلیس راهور با بیان اینکه از پوشیده شدن و یا ناخوانا بودن پلاک خودرو به هر طریق ممکن باید جلوگیری شود، گفت: درقانون برای عاملان این نوع جرایم 6 ماه تا یکسال زندان پیش بینی شده است.

سرهنگ عین الله جهانی ،معاون آموزش فرهنگ ترافیک پلیس راهور در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: پلاک وسیله نقلیه و موتوری به عنوان یک مدرک معتبر که از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی و مرکز شماره گذاری، تهیه و تحویل مالکان خودروها شده و بر وسیله نقلیه نصب می شود، می بایست در محل مربوطه به طوری که در معرض دید باشد، نصب شود.

 

وی با بیان اینکه از پوشیده شدن و یا ناخوانا بودن پلاک وسیله نقلیه به هر طریق ممکن باید جلوگیری شود، اظهار کرد: اگر در اثر بارندگی، گل و لای و یا حتی بی توجهی راننده نسبت به نظافت خودرو از جمله پلاک آن، موجب ناخوانا بودن پلاک شود در این صورت به عنوان یک تخلف رانندگی تحت عنوان ناخوانا بودن پلاک، جریمه مربوطه توسط ماموران پلیس راهور صادر و به راننده ارایه می شود چرا که تخلفات رانندگی صرف مادی بوده و سوء نیت از طرف قانونگذار در این گونه تخلفات مفروض است.

 

جریمه 400 هزار ریالی رانندگان در صورت ناخوانا بودن پلاک خودرو

جهانی در ادامه تصریح کرد: بنابراین آگاهی و یا عدم آگاهی راننده از ناخوانا بودن پلاک خودرو  تاثیری در تخلف ارتکابی نداشته و راننده به میزان 400 هزار ریال (40 هزار تومان) جریمه می شود.

 

معاون آموزش فرهنگ ترافیک پلیس راهور با بیان اینکه تغییر محل نصب پلاک وسیله نقلیه نیز شامل 300 هزار ریال جریمه نقدی است، خاطرنشان کرد: در این صورت تغییر در اعداد و ارقام پلاک، جنبه کیفری پیدا کرده و مستند به ماده 720 قانون مجازات اسلامی، موجب تعقیب و مجازات راننده وسیله نقلیه خواهد بود و در همین راستا قانونگذار مجازات زندان را پیش بینی کرده است.

 

وی با بیان اینکه در قانون مجازات اسلامی، زندان 6 ماه تا یکسال برای رانندگی که اقدام به تغییر اعداد و ارقام پلاک خودروهای خود کنند پیش بینی شده است، افزود: بنابراین به عنوان یک هشدار به افرادی که برای ارتکاب تخلفات رانندگی به جهت اینکه پلاک وسیله نقلیه آنها توسط ماموران یا دوربین های نظارتی ترافیک، قابل کنترل و تعقیب نباشد اعلام می شود که از جهات اجتماعی و فرهنگی و همچنین از لحاظ خلاف قانونی از این عمل مجرمانه مطلع باشند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: ممکن است فردی در یکی از شهرستانهای دورافتاده یا حتی در یکی از شهرک های استان مربوطه زندگی کند و در شهر دیگری برای وسیله نقلیه وی جریمه ای صادر شود این موضوع صرفاً به دلیل همان عمل مجرمانه تغییر در ارقام پلاک توسط مجرمین است، بنابراین با مشاهده این گونه جرایم ابتدا به عنوان جرم مشهود، وسیله نقلیه در پارکینگ متوقف و راننده آن جهت تعقیب مجازات قانونی تحویل مراجع انتظامی و قضایی می شود.

 

جهانی با اشاره به اینکه این موضوع در شهر تهران توسط دادسرای ویژه راهنمایی و رانندگی (دادسرای ناحیه 32 تهران) با جدیت تحت پیگیری است، افزود: با توجه به آمارهای موجود، افزایش جریمه ها در قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و شدت عمل پلیس راهنمایی و رانندگی و دادسرای ویژه راهنمایی و رانندگی در برخورد با این نوع جرایم خوشبختانه شاهد کاهش این جرایم و تخلفات نسبت به سالهای گذشته هستیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 209116

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha