به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمدحسین فروزانمهر، استاندار خراسان رضوی در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه خراسان رضوی، از شورای برنامهریزی و توسعه به عنوان قوی ترین مرجع و تخصصی ترین شورای استانی یاد کرد و گفت: کارکرد این شورا نباید صرفا توزیع بودجه باشد.
وی افزود: به تناسب فعالیت این شورا، کمیته های برنامه ریزی شهرستان ها نیز در این حوزه ها، عالیترین مرجع برای تصمیم گیری های توسعه ای به شمار می روند.
استاندار خراسان رضوی گفت: استفاده از خردجمعی و تمرکززدایی در تصمیمسازی و تصمیمگیری های اجرایی، از جمله کارکردهای شورای برنامه ریزی و توسعه در استان ها و کمیته های برنامه ریزی در شهرستان ها است.
فروزانمهر با اشاره منویات مقام معظم رهبری و جهتگیری های برنامه پنجم توسعه در خصوص عدالت محوری و توزیع متوازن امکانات در همه نقاط کشور و استان، تاکید کرد: دهه چهارم انقلاب به نام دهه پیشرفت و عدالت نام گذاری شده است که بر این اساس باید توزیع امکانات، تسهیلات و منابع بر اساس شاخص ها و مزیت های مناطق و سند آمایش سرزمینی صورت گیرد.
رییس شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان رضوی، در ادامه با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های استان در بخش های مختلف، تصریح کرد: به منظور از بین بردن شکاف توسعه و به حداقل رساندن آن، پرداختن به موضوعات توسعه ای و برنامه ای مبتنی بر توانمندیهای هر منطقه حایز اهمیت است.
وی از برنامه محوری به عنوان یک راهبرد اساسی در شورای برنامه ریزی و توسعه یاد و تاکید کرد: به منظور تسریع در توسعه و پیشرفت استان، از تقاضا محوری اجتناب شود.
نماینده عالی دولت در خراسان رضوی ادامه داد: به طور قطع، نگاه جزیره ای و بخشی نگری در برنامه ریزی ها، باعث خواهد شد تا به مولفه های توسعه در استان دست نیابیم، از این رو تعامل بین بخشی و همکاری بیشتر دستگاه ها با یکدیگر در راستای تحقق اهداف این شورا در توسعه استان باید در دستور کار قرار گیرد.
فروزانمهر با اشاره به نقش کلیدی دبیرخانه شورای برنامه ریزی و توسعه استان به عنوان تلفیق کننده برنامهها و تاکید بر فعال سازی کارگروه های تخصصی ذیل شورا، خاطرنشان کرد: از آن جا که دستور کار جلسات از درون مصوبات این کارگروه ها حاصل می شود، دبیرخانه باید در جهت دریافت گزارش عملکرد آن ها جدیت بیشتری داشته باشد.
وی با تاکید بر ضرورت ارزشیابی روند تحقق مصوبات شورا از سوی دبیرخانه، عنوان کرد: مصوبات کارگروههای تخصصی، تنها پس از تصویب در شورای برنامه ریزی، ضمانت اجرایی پیدا خواهد کرد.
در ادامه این جلسه، با موافقت اعضای شورا، طرح جامع و تفصیلی شهرهای کدکن و بار، مشروط به دریافت تاییدیه پدافند غیرعامل به تصویب رسید.
همچنین اجرای 14 طرح سرمایه گذاری، شامل اجرای طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی، احداث مجتمع های خدماتی و رفاهی، احداث مجتمع توریستی، تفریحی، احداث پست های برق و نیروگاه بادی، احداث شهرک صنعتی و توسعه و احداث تولید قطعات بتنی و پیش ساخته در استان نیز از تصویب اعضای شورا گذشت.
بنا بر گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، از دیگر مصوبات این جلسه، می توان به تفویض اختیار شورای برنامه ریزی و توسعه استان در خصوص توزیع اعتبار پروژه ای، به مبلغ11میلیارد و 300 میلیون تومان از محل بودجه حوادث به شورای هماهنگی مدیریت بحران خراسان رضوی، اشاره کرد.
مجوز برگزاری 21دوره آموزشی از سوی معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و تغییر دستگاه اجرایی در اجرای دو پروژه نیز از دیگر مصوبات این جلسه است.
پایان پیام/
نظر شما