به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، حجت الاسلام محسن اسماعیل پور، مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان فارس، امروز (4دی) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه امروزه ادبای ما در سایه بزرگانی گذشته قرار گرفته اند، گفت: این می تواند یک فرصت و حتی یک تهدید باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه نباید به داشته های ماضی خود اکتفا کنیم، اظهار داشت: باید ضمن بزرگداشت برای بزرگانی که مایه افتخار این مرز و بوم هستند، عرصه و میدان باید برای نویسندگان معاصر باز شود.
حجت الاسلام اسماعیل پور با اشاره به اینکه نقد کتاب باید یک نوع آموزش را در برداشته باشد، افزود: نقد کتاب برای افرادی که تازه وارد عرصه نویسندگی شدند به طور حتم دوره ای آموزشی است.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان فارس با تاکید بر اینکه نقد و سازندگی نباید به اشکالات صرف بپردازند، تاکید کرد: نقد نباید تعارف داشته باشد و باید با انصاف همراه باشد که امروزه سعی بر اینست با شاخص های متعدد نقاط ضعف و قوت معلوم شود.
حجت الاسلام اسماعیل پور از سراسر استان مجموعه کانون های ادبی با حضور 6 هزار عضو در برنامه های نقد حاضر خواهند بود، یادآور شد: کتاب های مورد نقد باید استانی بومی، مولفین جوان، حرفه ای و تازه چاپ باشند.
وی با اشاره به اینکه بانک نویسندگان در شهرستان های ایجاد شده است، یادآور شد: با توجه به وسعت در شیراز هنوز این بانک آماده سازی نشده که در صدد انجام آن هستیم.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان فارس با اشاره به برگزاری جلسه نقد کتاب "ابری تر از این حروف ها" نوشته محمدرضا نیرو در روز پنج شنبه 7 دی ماه، اضافه کرد: این مراسم در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس و با حضور محمدرضا فاموری و فاطمه مرزبان از ساعت 17 برگزار شد.
وی با اشاره به عدم رضایت مندی در حوزه کتاب و کتابخوانی، یادآور شد: تا رسیدن به شاخص های فاصله زیادی داریم، اضافه کرد: شهرداری ها باید نیم درصد حق سهم نهاد کتابخانه های عمومی را پرداخت کنند.
به گفته اسماعیل پور، شهرداری شیراز به صورت منظم حق نیم درصد را پراخت کرده است و تا امروز نزدیک به 2 میلیارد و 700 میلیون ریال از سوی شهرداری شیراز پرداخت شده که پیش بینی می شود تا پایان سال به 20 میلیارد ریال برسد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه امروز هفت میلیارد ریال بابت خرید کتاب ها به مجموعه های انتشاراتی بدهی داریم، افزود: این بدهی به خاطر عدم تامین بودجه ها است که در صورت تحقق نیم درصد 94 شهرداری استان، 2 درصد حق نفت و گاز، یاری خیرین و همکاری بسیج سازندگی برای ساخت کتابخانه در استان، به نقطه های مطلوبی دست خواهیم یافت.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون در بخش های مختلف نرم افزاری و سخت افزاری هزینه های زیادی صورت گرفته است، اضافه کرد: موقوفات کتابخانه ای باید احیا شود که در صورت احیای این موارد کتابخانه ها مسیر اصلی خود پیدا خواهند کرد.
پایان پیام/
نظر شما