تامین آب شرب روستایی اولویت اختصاص اعتبارات باشد

مدیرعامل شرکت آبفار کردستان بر اختصاص اعتبارات لازم برای تامین آب شرب مناطق روستایی شهرستان‌های استان از سوی فرمانداران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، رحمان رحیمی، مدیرعامل شرکت آبفار کردستان، شب گذشته ( 5 دی) در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی استان، گفت: شرکت آب و فاضلاب روستایی استان براساس برنامه پنجم توسعه برنامه ریزی های لازم و اعتبارات مورد نیاز را اختصاص می دهد.


وی تصریح کرد: اداره امور  آب و فاضلاب روستایی در بیجار دارای 7 نفر نیرو است که این تعداد قادر به پاسخگویی به نیاز 255 روستای این شهرستان نیستند.


وی با بیان اینکه پیشرفت کار و برنامه ها تابع اعتبارات است، بیان داشت: کمبود نیروی انسانی و اعتبار از اصلی ترین مشکلات موجود امور آبفار شهرستان بیجار است.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان افزود: برای انجام ایده آل کارها و برنامه های آب و فاضلاب روستایی در بیجار حداقل به 50 نفر نیروی انسانی با تخصص های مرتبط در این عرصه و امکانات لازم نیازمند هستیم.


رحیمی با اشاره به اینکه ایجاد یک تصفیه خانه روستایی کوچک نیازمند صرف 300 تا 400 میلیون تومان اعتبار است، عنوان کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 20 روستای شهرستان بیجار از سیتم فاضلاب بهره مند شوند.


وی با بیان اینکه اختصاص اعتبارات شهرستانی اکنون در اختیار فرمانداران است، تصریح کرد: تامین آب شرب و مباحث مربوط به هدایت فاضلاب های روستایی باید در اولویت کار مسئولان قرار گیرد.

 

بیشترین درصد مبتلایان به تب مالت کردستان در بیجار هستند


مدیر شبکه بهداشت و درمان بیجار هم در این جلسه با بیان اینکه بیشترین آمار مبتلایان به تب مالت کردستان در شهرستان بیجار وجود دارد، گفت: در سال جاری 90 نفر از مردم این شهرستان به تب مالت مبتلا شدند.


نبی مهدویان، گزیدگی و تب مالت را از معضلات حوزه سلامت این شهرستان ذکر کرد و بیان داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 90 مورد تب مالت در این شهرستان گزارش شده است که می‎طلبد راهکارهایی مناسب برای کنترل بیماری‎های مشترک انسان و دام ارائه و تصمیماتی مهم و سنجیده در این خصوص اتخاذ شود.


به گفته وی، در سال گذشته 233 مورد حیوان گزیدگی در این شهرستان گزارش شد و در سال جاری تاکنون نیز 6 مورد اتفاق افتاد که با اقدام به موقع مرکز بهداشت این 6 نفر از مرگ نجات یافتند.


مدیر شبکه بهداشت و درمان بیجار به مشکلات بخش عمران واحدهای بهداشت و درمان این شهرستان اشاره کرد و اظهارداشت: تعدادی از ساختمان های واحدهای بهداشت و درمان در حال تخریب، فاقد حصارکشی و سیتم گرمایشی تعدادی هم فاقد کارایی است.


مهدویان خاطرنشان کرد: امسال تنها 13 میلیون تومان اعتبار برای نگهداری و تعمیر 100 واحد بهداشتی در این شهرستان اختصاص داده شده است.


وی به مشکلات و معضلات بخش بهداشت محیط این شهرستان پرداخت و افزود: حریم فنی منابع تامین آب در برخی موارد رعایت نشده و 7 روستای این شهرستان فاقد شبکه توزیع و سیتم آبرسانی و 110 روستا نیزفاقد متولی و دارای شبکه آبرسانی فرسوده و کلرزنی نامرتب هستند.


وی ادامه داد: قسمتی از فاضلاب شهر در منطقه محمودآباد روباز است و وضعیت این فاضلاب به این صورت رهاشده و باید برای آن فکر اساسی شود.


مدیر شبکه بهداشت و درمان بیجار با بیان اینکه شهرک صنعتی بیجار فاقد سیستم تصفیه فاضلاب است، عنوان کرد: پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی بیجار هم اکنون دارای 60 درصد پیشرفت فیزیکی است و به گفته مسئولان این پروژه اکنون به دلیل کمبود منابع و اعتبار عملیات اجرایی آن متوقف شده است.


مهدویان، عدم هدایت فاضلاب روستاهای بیجار را از دیگر معضلات این شهرستان خواند و گفت: در حال حاضر 255 روستای بیجار دارای سکنه است که هدایت نشدن فاضلاب این تعداد روستا هشدار جدی برای سلامت مردم است.


وی با بیان اینکه کشتارگاه بیجار هم فاقد آب،فاضلاب،سردخانه و لاشه‌سوز است و با این وجود نیز هنوز فعال است، خاطرنشان کرد: به دلیل مسائل حاشیه ای که بعداز تعطیل شدن کشتارگاه ممکن است پیش بیاید هنوز اقدام به تعطیل شدن آن نشده و رسیدگی به این امر نیازمند تصمیم گیری اصولی است.


کیفیت آب شرب دیواندره تابع شرایط جوی است


مدیرشبکه بهداشت و درمان دیواندره نیز در این جلسه با بیان اینکه کیفیت آب شرب این شهرستان تابع شرایط جوی است، گفت: در فصول بارندگی کدورت آب این شهرستان به بیشتر از حداستاندار می رسد.


محمد مرادی یکی از معضلات این شهرستان را وضعیت آب شرب آن خواند و گفت: به دلیل عدم وجود تصفیه خانه آب و استفاده از آب های سطحی برای تامین آب شرب در فصول بارندگی مقدار کدورت آب به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.


وی یکی دیگر از معضلات حوزه سلامت دیواندره را خروج فاضلاب از این شهرستان خواند و تصریح کرد: خروج فاضلاب شهر مشکلات بهداشتی و زیست محیطی را در مزارع و حاشیه شهر به دنبال دارد که این امر ضرورت ایجاد تصفیه خانه فاضلاب را بیشتر نمایان می کند.


مدیرشبکه بهداشت و درمان دیواندره با بیان اینکه دیواندره بزرگترین قطب دامداری استان کردستان است، اظهارداشت: در 6 ماهه اول امسال شاهد تولید روزانه 120 تن شیر در این شهرستان بوده ایم.


مرادی ادامه داد: با وجود اینکه دیواندره بیشترین تولید شیر را در استان دارد ولی متاسفانه هنوز فاقد مرکز جمع آوری شیر دامداران است.


وی در ادامه به دستاوردهای کارگروه سلامت در این شهرستان اشاره کرد و گفت: ساماندهی پروسه جمع آوری زباله شهری، جمع آوری قلیان‌سراهای موجود در پارک‌ها و اماکن عمومی و ساماندهی دست‌فروشان مواد غذایی در سطح شهر از جمله دستاوردهای این کارگروه در سال جاری است.


پایان پیام/
 

کد خبر 209515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha