به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم سپاس از گردآورندگان «کتاب آهنگران» با حضور علی اکبری، پژوهشگر و مولف کتاب و محمدعلی صمدی، ویراستار کتاب، «حمید داوودآبادی» نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس و جمعی از اهالی رسانه عصر روز گذشته 5 دی ماه در موسسه هنری رسانهای «اوج» برگزار شد.
نام آهنگران وزنهای برای فروش کتاب است
این مراسم که قرار بود با حضور حاج صادق آهنگران برپا شود، به دلیل عدم حضور او، با حضور نویسنده و ویراستار کتاب برگزار شد. در ابتدای مراسم، «علی اکبری» مدیر انتشارات یا زهرا و نویسنده کتاب آهنگران گفت: شهریور سال 88 کار اجرایی این کتاب آغاز شد و اولین مصاحبه آن با مدت زمان 4ساعت در منزل پدری آهنگران انجام شد. با وجود اینکه آهنگران تدوین این کتاب را جدی نمی گرفت، جلسات ما ادامه پیدا کرد و خاطرات جسته و گریخته وی را جمعآوری کردیم.
وی خاطرنشان کرد: آهنگران تا پیش از انتشار کتاب باوری به کتاب شدن خاطراتش نداشت چون چندین بار توسط نهادها و افراد گوناگون خاطراتی از وی جمعآوری شده بود اما از هیچکدام آنها دستاوردی ندیده بود.
اکبری به سختی های زیادی که برای جمع آوری صوت نوحه های آهنگران وجود داشته اشاره کرد و گفت: برای تهیه صوت و تصویر آهنگران به مکانهای زیادی مراجعه کردیم، از جمله به یکی از مراکز که وابسته به یک نهاد نظامی است اما همکاری لازم را با ما نداشتند. پس از مراجعات مختلف به ما گفته شد تا نامهنگاری کنیم. اما در همان بدو امر هم اعلام کردند که این نامهها نتیجهای نخواهد داشت. پس از جلسات متعدد به ما اعلام کردند که حاضرند به صورت دقیقهای این فایلها را به ما بفروشند که امکان خریداری برای ما وجود نداشت. خود صادق آهنگران وقتی این حرفها را شنید بسیار ناراحت و برافروخته شد.
این پژوهشگر و نویسنده جوان، از هماهنگی خود آهنگران برای دریافت صوت نوحه ها سخن گفت و افزود: در آخر کار هم در مراسمی که سردار پاکپور، آهنگران و مسئولان این کتابخانه حضور داشتند آهنگران صحبتهایی را کرد و قرار شد تا این فایلها در اختیار ما قرار بگیرد، اما با این حال باز هم شش ماه به طول انجامید و فقط 12ساعت صوت به ما تحویل دادند و گفتند بقیه آنها اطلاعاتی است و نمیتوانیم آنها را در اختیار شما بگذاریم.
وی تاکید کرد: گمان میکنم اگر بخواهیم کتاب آقای کویتیپور را هم بنویسیم به همین میزان ما را اذیت خواهند کرد.
اکبری درباره اوضاع کاغذ و گرانیهای آن و اینکه چرا چاپ کتاب را به تعویق نیانداخته، بیان کرد: این کتاب فقط کار من نیست و این جمله تواضع من را نشان نمیدهد بلکه اعتقاد من است. از سال 85 که انتشارات یازهرا را به راه انداختیم و در حال چاپ کتاب هستیم، هیچ گونه کمکی از هیچ ارگان و سازمان دولتی نداشتیم؛ حتی به صورت اینکه تعدادی از کتاب ها را خریداری کنند. ارزش کار شهدا بالاتر از آن است که بخواهیم از افراد درخواست کمک و خرید محصولات را کنیم. در هیچ مقعطی دغدغه پول نداشتیم البته این مساله به دلیل وضعیت مالی ما نبود بلکه خود شهدا از ما حمایت کردند و انجام این کار لذتی برای ایام ما بود.
وی به علاقه کودکی اش نسبت به صادق آهنگران و اینکه از کودکی نوحههای وی را حفظ میکرده و سعی میکرده تا کتاب آهنگران را خریداری کند، اشاره کرد و افزود: هزینه کل کاغذ این کتاب 13 میلیون تومان شده است که هنوز نتوانستیم طلب پول کاغذ را پرداخت کنیم، اما همیشه کار ما پیش رفته است و مشکلی نداشتهایم.
این نویسنده جوان در بخش دیگری از سخنان خود، تکمیل کتاب را از اهداف اصلی انتشارات یازهرا دانست و گفت: با توجه به اینکه صادق آهنگران متقاعد شده که هدف ما سرکار گذاشتن وی نیست، زمانی که کتاب را دید، سر ذوق آمده تا خاطرات را تکمیل کند. گرفتن خاطره از صادق آهنگران دردسر بزرگی بوده است و ایشان در زمانی که خاطرات را جمعآوری میکردیم سفرهای زیادی به مناطق مختلف داشتند و مشغولیتهای زیاد ایشان باعث شده بود تا حساب زیادی روی کار ما نکند.
وی ادامه داد: صادق آهنگران خاطرات بسیار زیادی دارد که در این کتاب 200صفحه از آنها آمده و فکر میکنم به همین میزان خاطره بیان نشده هم داشته باشد. البته تکمیلتر کردن همین خاطرات در دستور کار ما قرار گرفته است.
اکبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اسم کتاب، نام آهنگران و کتاب را در بر می گیرد، اظهار کرد: نام آهنگران وزنهای برای فروش کتاب است. ما اسامی زیادی را از افراد بزرگ پیشنهاد گرفتیم. اما به نظر خودمان کتاب آهنگران کاملترین نام آمد. "کتاب آهنگران" تمام هر چیزی که مربوط به آهنگران و زمان جنگ او است را در بر می گیرد.
خدا به نسل امروز توفیق خالق بودن داده است
به گزارش شبستان، «حمید داوودآبادی» نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس یکی از افرادی بود که در مراسم سپاس از گردآورندگان کتاب آهنگران حضور داشت و از طرف مجری دعوت به سخن شد.
وی با اشاره به مجاهدت ها و فعالیت های نسل امروز، گفت: خدا به نسل امروز توفیق خالق بودن داده است. ما جنگیدیم و همان زمان تمام شدیم اما جوان امروز نسل امروز خاطرات را خلق میکند. در عرصهای که ارگانهایی با بودجههای میلیاردی این کار را انجام نمیدهند ما جوانان و نسلی را میبینیم که بدون هیچ چشمداشتی زحمات زیادی را در این عرصه میکشند.
داوودآبادی ادامه داد: متأسفانه نسل ما اخیراً باخته است و نسل جوان ما را پس میزند؛ چون نسل ما مغرور به حضور در جنگ بوده است، اما این جوان امروز است که خاطرات را از گور سینه ما در میآورد و خلق میکند. این کتاب میتواند الگویی برای افرادی باشد که میخواهند در این عرصه گام بردارند.
وی با بیان اینکه کتاب آهنگران از کارهای خود آهنگران بالاتر است، عنوان کرد: کار برای دفاع مقدس باید مانند جنگ باشد و از روی غیرت در آن فعالیت کرد. اما در همین روزگار ارگانها و سازمان جوانان را پس میزنند و خودشان را به تبلیغاتی در هفته بسیج و ایام دفاع مقدس سرگرم میکنند.
داوودآبادی به عملکرد امثال خود اشاره کرد و گفت: سال 75 آقای کمرهای پیشنهاد نوشتن کتاب آهنگران را به من داد اما من هم نتوانستم این کار را انجام دهم. ولی به کسانی که در انجام این کتاب فعالیت کردهاند گفتم که به پشت سر نگاه نکنید و بسیجیوار مانند کربلای 5 حرکت کنید.
پایان پیام/
نظر شما