به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، مرتضی موصلی در نشست خبری در بندرعباس اظهار داشت: این آیین با حضور مسئولان کمیته امداد کشور و مدیران استانی هفته پایانی دی ماه در بندرعباس برگزار میشود.
وی خاطر نشان کرد: هم اینک 53 هزار و 549 خانوار متشکل از 127 هزار و 264 نفر در استان هرمزگان تحت پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد هستند که 30 هزار خانوار آن معادل 54 درصد را زنان سرپرست خانواده تشکیل می دهند.
موصلی، فقر را یکی از پدیده های نامطلوب در تاریخ بشر عنوان کرد و افزود: حمایت از نیازمندان و اقشار آسیب پذیر جامعه از تاکیدات دین مبین اسلام و سیره ائمه اطهار(ع) است و از همین رو 22 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور، دستور تاسیس کمیته امداد توسط امام خمینی(ره) صادر گردید.
وی اذعان کرد: کمیته امداد طی سه دهه فعالیت و ارائه خدمات به جامعه هدف، منشاء خدمات ارزشمندی در راستای فقرزدایی شده است.
این مقام مسئول به شعار دهه چهارم انقلاب"پیشرفت توام با عدالت" اشاره کرد و ادامه داد: راهبرد اصلی امداد در دهه چهارم انقلاب حسب مطالبات مقام معظم رهبری و دولت، تلاش در جهت توانمندسازی خانواده های تحت حمایت است.
وی، توانمندی بر مبنای اشتغال را اولویت نخست این سیاست گذاری برشمرد و بیان داشت: بر اساس این سیاست، ساز و کارهایی طراحی شده است که خانواده ها با ایجاد مشاغل پایدار از دسترنج خود ارتزاق کنند.
موصلی، توانمندسازی فرهنگی را یکی دیگر از رویکردهای اساسی امداد ذکر کرد و گفت: در این زمینه برنامه های مختلفی تدوین شده که نظام جامع آموزش تربیتی یکی از آنهاست.
وی افزود: توانمندسازی اجتماعی از طریق توسعه بیمه های اجتماعی از دیگر سیاست های کمیته امداد در راستای خودکفایی خانواده های تحت پوشش است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان هرمزگان گفت: در این طرح، زنان سرپرست خانوار 19 تا 50 سال شهرهای بالای 20 هزار نفر و مجریان طرح های اشتغالزایی از خدمات بیمه تامین اجتماعی(درمانی، بازنشستگی و بیمه عمر) و افراد تحت پوشش در مناطق روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر نیز از خدمات بیمه ایرانیان بهره مند شده اند.
وی، یکی از مهمترین دستاوردهای عملیاتی شدن طرح توانمنسازی کمیته امداد طی سال های اخیر در هرمزگان را خودکفا شدن سه هزار و 100 خانوار عنوان کرد و اظهار داشت: در مجموع 31 میلیارد ریال تسهیلات خوداشتغالی به این خانواده ها پرداخت شده است.
موصلی، سقف تسهیلات اعطایی به این خانواده ها را 100 میلیون ریال ذکر کرد و افزود: کشاورزی، صنایع دستی، خدماتی، تولیدی و دامداری از جمله طرح های اشتغالزایی این خانواده هاست.
وی اضافه کرد: درآمد حاصل از اجرای طرح های اشتغالزایی خانواده های خودکفا شده بین چهار میلیون ریال تا 20 میلیون ریال برآورد شده است.
به گفته موصلی؛ این تعداد خانوار طی سه سال اخیر تسهیلات خوداشتغالی دریافت کرده اند و اکنون درآمد آنها پاسخگوی رفع نیازهای اساسی آنان است، اما خدمات فرهنگی و مشاوره ای امداد به این خانواده ها همچنان ادامه دارد.
وی اظهار داشت: شهرستان های بندرعباس، میناب، بندرلنگه، حاجی آباد و رودان به ترتیب بیشترین آمار اشتغال ایجاد شده را دارا می باشند.
موصلی گفت: فراهم نمودن زمینه اشتغال مددجویان(از طریق دوره های آموزش فنی و حرفه ای) و فرزندان فارغ التحصیل آنها و یا از طریق ارائه آموزش و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی دو شیوه برای اشتغال و توانمندسازی خانواده های تحت پوشش کمیته امداد است.
وی در پایان از تدوین سند کاهش فقر و توانمندسازی خانواده های نیازمند در هرمزگان خبر داد و بیان داشت: با تصویب این سند در کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود استان در راستای کاهش فقر و توانمندشدن خانواده های نیازمند استفاده خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما