احمد شیبانی در اولین همایش ملی طلای سبز که در نمایشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: از سال 85 که اداره داروهای گیاهی تبدیل به اداره فرآوردههای طبیعی شد، تاکنون 800 قلم داروی گیاهی مجوز گرفتهاند.
وی ادامه داد: در بخش داروهای شیمیایی شورای بررسی و تدوین داریم که دارویی که میخواهد تولید شود اول باید ثبت صورت گیرد و برای داروهای گیاهی نیز یک شورای خاص بررسی و تبیین گیاهان دارویی داریم که یک بخش در مورد گیاهان دارویی مخصوص وزارت بهداشت و بخش دیگر مربوط به صنعت است.
شیبانی با اشاره به وظیفه وزارت بهداشت در خصوص گیاهان دارویی، اظهار کرد: برنامهریزی، سیاستگذاری و تسهیل در صدور پروانه و مجوز از وظایف وزارت بهداشت بوده و تدارک، عرضه و توزیع آن بر عهده صاحبان صنایع است.
وی صادرکردن داروهای گیاهی به صورت خام و واردکردن همان بعد از تبدیل به دارو به کشور را یکی از مشکلات کشور در حوزه گیاهان دارویی عنوان کرد.
معاون غذا و داروی وزیر بهداشت گفت: در دو سال اخیر برای رونقبخشیدن به حوزه گیاهان دارویی دانشکده و مراکز طب سنتی را راهاندازی کردهایم ولی این اقدامات کافی نیست، به طوری که طب مدرن و سنتی در کنار هم باشند و برای این هم مردم و هم پزشکان را به مصرف داروهای گیاهی سوق دهیم.
شیبانی تصریح کرد: ما باید اطمینان پزشکان را در تجویز این گیاهان جذب کنیم و مصرف داروهای گیاهی را به سمت بیماریهای تخصصی پیش برده که یکی از عوامل کمککننده گسترش بخش تحقیقاتی در دانشگاهها است.
وی با تأکید بر نقش دانشگاهها و کارخانههای داروسازی نسبت به گسترش تحقیقات گیاهان دارویی گفت: باید در صنعت نیز به دنبال کاهش قیمت گیاهان دارویی باشیم تا بیمار وقتی قیمت داروی شیمیایی و گیاهی را جویا میشود بیشتر به استفاده از داروهای گیاهی ترغیب شود.
معاون غذا و دارو ادامه داد: الان شرایط خاصی داریم که ایجاب میکند در مورد گیاهان دارویی بیش از پیش تلاش کنیم چرا که در مورد تدارک یک قلم دارو با مشکلات عدیدهای مواجه هستیم.
شیبانی استفاده از منابع داخلی برای درمان بیماریها مخصوصا منابع داروهای گیاهی را یکی از فرصتهای به وجود آمده در اثر تحریم ها عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مصادیقی که میتواند در درمان بیماریها کمک کند و الان در شرایط تحریم به یک فرصت تبدیل شده استفاده از داروهای گیاهی است.
پایان پیام/
نظر شما