به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی امروز(7دی) در نخستین اجلاسیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم که با موضوع حوزه حامی نظام در مدرسه عالی دارالشفای قم برگزار شد، اظهار داشت: تبیین جایگاه حوزه، نقش و رسالت فقها و علما در تاربخ بهتر است با استناد به آیه" إنّا اَنْزَلْنَا التَّوراهَ فیها هُدیً وَ نُورٌ یَحْکُمُ بِهَا النَبیُّونَ الَّذینَ اَسْلَمُوا ..." صورت پذیرد.
وی با بیان این که حکم کردن به کتاب خدا، اجرای احکام الهی، حفظ و نگهبانی از شریعت، دین و کتاب الهی در برابر تحریف ها و مرجع بودن و الگو بودن از جمله ماموریت های انبیا و اولیای الهی و علما است، خاطرنشان کرد: با توجه به آیات قرآن و روایات، علما در امتداد انبیا و اولیای الهی هستند و حوزه های علمیه و فقها همان رسالتی را به عهده دارند که انبیا و ائمه(ع) دارند.
آیت الله هاشمی شاهرودی تصریح کرد: تفاوت علما با انبیاء و اولیاء الهی این است که انبیاء با نصب الهی وظیفه هدایت مردم را عهدا دار بودند و علما با تربیت شدن و پرورش در مکتب آن ها متصدی این ماموریت و رسالت شده اند.
ترس و طمع 2 مانع اصلی انجام رسالت الهی هستند
وی با تاکید بر این که ترس و طمع 2 مانع اصلی در مسیر انجام رسالت الهی، سبب کتمان حقیقت و عدم انجام وظایف هستند، بیان داشت: علما همواره در مسیر حفظ دین، مکتب اهل بیت (ع) و مبارزه با انحرافات با مشکلات فراوانی مواجه بودند و مرارت های زیادی را در این راه متحمل شدند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: بسیاری از علما در مسیر تحقق ارزش های دینی جان خود را فدا کرده و شربت شهادت را نوشیدند تا بتوانند کارآمدی و پاسخ گو بودن دین را نشان دهند.
این استاد درس خارج حوزه علمیه ابراز داشت: شیعه بودن مردم ایران مرهون زحمات و تلاش های بسیاری از علمای دین است و علما تا هر کجا که امکان و قدرت اقامه شعائر و ارزش ها بود حضور پیدا می کردند.
تعلیم، تعلم و تبلیغ تنها بخش کوچکی از وظایف حوزویان است
آیت الله هاشمی شاهرودی با بیان این که نقشی که از جایگاه حوزه در اذهان بسیاری از مردم و طلاب وجود دارد با تعریف اصلی جایگاه حوزه تفاوت دارد، تصریح کرد: تعلیم، تعلم و تبلیغ تنها بخش کوچکی از وظایف حوزویان است و این تصویر و ترسیم که از حوزه پیش روی مردم است همه وظایف حوزه نیست.
وی ادامه داد: طلبه از همان ابتدای طلبگی باید معنا و مفهوم طلبه را بداند و توجه داشته باشد که کار او ادامه راه انبیا و اولیا و پا گذاشتن در مسیر شهید اول و ثانی و امثال سید مرتضی و محقق کرکی است.
طلاب باید نسبت به مسائل جهان اسلام آگاهی داشته باشند
عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: طلاب باید از همه مسائل جهان اسلام، فعالیت ها و توطئه های دشمنان، وضعیت مردم به ویژه وضعیت دینی آنان اطلاع و آگاهی داشته باشند و نسبت به مرتفع شدن مشکلات در این زمینه ها اهتمام لازم را داشته باشند.
سیاست بدون دیانت معنا ندارد
وی تاکید کرد: حوزه مولد نظام اسلامی است، نظام اسلامی همه اش دین است و این که یک مسئله دیانت و یک مسئله سیاست است معنا ندارد.
آیت الله هاشمی شاهرودی بیان داشت: نباید تصور کنیم رسالت طلاب در امور کوچک و جزیی خلاصه می شود، باید بدانیم نقش علما و اساتید حوزه، نقش انبیا و اولیای الهی است و طلبه نباید تصور کند مثل دانشجوی دانشگاه است.
وی با بیان این که روحانیان باید از بسیاری از امور آگاهی و اطلاع داشته باشند و حتی علوم غیر دینی را یاد بگیرند، یادآور شد: روحانی فاضل باید بتواند تمام ابعاد فقه اهل بیت(ع) را در سیاست، مدیریت و اقتصاد تبیین کند.
پایان پیام/
نظر شما