نداشتن شرایط لازم از دلایل تاخیرصدور مجوز برای مراکز درمان اعتیاد

مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، نداشتن شرایط لازم را از دلایل تاخیرصدور مجوز برای مراکز درمان اعتیاد عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد باقر صابری، مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر  پیرامون درمان اعتیاد گفت: درمان اعتیاد به دلیل پیچیدگی های خاص خود از طیف وسیعی برخوردار است و روابط و فرمول های معمول در درمان سایر بیماری ها در مورد اعتیاد کاربرد ندارد.


صابری تاکید کرد: اعتیاد یک بیماری مزمن و عود کننده است و برای شروع آن دلایل و عوامل مختلفی دخیل هستند که بسیاری از این عوامل خارج از توان کنترل نظام سلامت نظیر فقر و عدم مهارت والدین در فرزند پروری است و بنابراین برای مداخلات درمانی باید به همه این موارد توجه کرد.


وی خاطر نشان کرد: عوامل اجتماعی موثر در اعتیاد بیش از هفتاد درصد در شروع و ادامه اعتیاد دخالت دارد و بدون توجه به آن عوامل، درمان دست نیافتنی است.


مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در حال حاضر دسترسی به مراکز ارائه خدمات درمانی متنوع در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: ارائه خدمات از سوی بخش دولتی برای پوشش افراد بی بضاعت و بخش های غیر دولتی برای افراد عادی انجام می شود.


صابری افزود: به دلیل محدودیت اعتبارات ممکن است در بخش دولتی محدودیت هایی برای پذیرش باشد ولی در بخش غیر دولتی مشکلی وجود ندارند.


وی اضافه کرد: در صورتی که مراکز بر اساس پروتکل های ابلاغی عمل کنند، می توان به علمی بودن آنها اطمینان داشت و فلسفه تدوین پروتکل درمانی به معنی راهنمایی و ارایه روش های علمی درمان نیز همین است.


مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه تصریح کرد: متولی درمان در کشور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و بر اساس قوانین موجود، وزارت بهداشت به عنوان دستگاه تخصصی باید متولی و پاسخ گوی موضوع درمان به طور عام و درمان اعتیاد به طور خاص باشد.


صابری خاطر نشان کرد: در سیاست های کلی برنامه پنجم توسعه نیز بر یکپارچگی در سیاست گذاری، برنامه ریزی، ارزشیابی، نظارت و تخصیص منابع عمومی تاکید شده است.


وی افزود: هیچ اقدام و یا شیوه نامه ای نباید این اصل را خدشه دار کند، چرا که به روند درمان معتادان صدمه جدی وارد می کند.


مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: اعتقاد بر این است، در صورتی که وزارت بهداشت با امکانات و توانمندی های علمی خود که از طریق دانشگاه های علوم پزشکی قابل اعمال است به درستی عمل کند، اقدامات درمانی به مراتب علمی تر و مناسب تر از حال می شود.

 
صابری گفت: بدیهی است چندگانگی در سیاست گذاری و برنامه ریزی، نظارت و تخصیص منابع را تحت تاثیر قرار می دهد و فرصت طلبی و سودجویی را مهیا می کند.


وی اظهارکرد: بنابراین، اجماع نظر کارشناسان بر تمرکز سیاست گذاری و برنامه ریزی و متعاقب آن، نظارت بر محور دستگاه تخصصی است و نقش دبیرخانه ستاد نیز باید در  راستای هماهنگی دستگاه های عضو حول محورهای ابلاغی باشد.


مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین تاکید کرد: احتمال غیر استاندارد بودن عمدی و یا سهوی برخی مراکز درمان وجود دارد و آسیب شناسی موضوع به وضعیت فعلی برنامه ریزی در حوزه درمان بر می گردد.


صابری افزود: گسستگی در وظایف دستگاه متولی درمان کشور و واگذار کردن بخش هایی از آن به سایر سازمان هایی که برخی از آنها تخصصی نیستند زمینه هر چه بیشتر برای سوء استفاده را مهیا می کند، بنابراین باید برای این امر چاره اندیشی کرد.


مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه تاخیر در صدور مجوزها برای مراکز درمان معتادان را نداشتن شرایط لازم ذکر کرد و گفت: تاخیر در صدور مجوز به دلیل تخلف قانونی کمتر گزارش شده است.


صابری اظهار کرد: نباید از استانداردهای حداقلی که ضامن سلامت بیماران و مراجعان است به بهانه طولانی بودن مسیر اعطای مجوزها، عدول کنیم. 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 21075

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha