نقی علیزاده، مدیرکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان در حاشیه برگزاری مرحله منطقهای شانزدهمین جشنواره بین المللی قصهگویی در گیلان به خبرنگار شبستان، گفت: فرهنگ بومی، عامل پایداری ایران در عصرهای مختلف است و فرهنگ ایران مانند درخت تنومندی است که شاخههای آن در کشورهای همسایه گسترش یافته است.
وی با بیان اینکه 31 مرکز ثابت فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری در استان فعال هستند، تاکید کرد: از این میزان 8 مرکز به صورت دو شیفته فعالیت میکنند.
مدیرکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان با اشاره به اینکه کانون پرورش فکری گیلان، 35 هزار عضو دارد، خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های مهم در بخش فرهنگی کانون، قصهگویی است.
علیزاده، اظهار کرد: قصه محصول تجربه مشترک بشریت است که به صورت شفاهی و مکتوب از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است.
وی با بیان اینکه گیلان میزبان مرحله 4 منطقهای شانزدهمین جشنواره بین المللی قصهگویی است، اظهار کرد: قصهگویانی از استانهای البرز، زنجان، کردستان، فارس، سیستان و بلوچستان، لرستان، خراسان رضوی و گیلان در این جشنواره حضور دارند.
علیزاده، گسترش فرهنگ قصهگویی در سراسر کشور، رشد زبان فارسی، انتقال تجارب زندگی، آشنایی با ادبیات قومی و افزایش مهارت گوش دادن بچهها را از اهداف برگزاری جشنواره قصهگویی منطقهای عنوان کرد و گفت: ارضای حس کنجکاوی در کودکان، رشد تخیل کودکان، آشنایی با صفات پسندیده در کودکان و ارتقای ایمان کودکان در کنار سایر بخشها از دیگر اهداف این جشنواره است.
مدیرکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان با بیان اینکه این جشنواره قصهگویی، در 4 منطقه کشوری برگزار می شود، یادآوری کرد: گیلان به عنوان میزبان منطقه 4 کشوری با حضور 8 استان کشور است.
وی با اشاره به اینکه 40 قصهگوی کودک و نوجوان در این جشنواره حضور دارند، بیان کرد: این جشنواره قصهگویی از (10 تا 12 دی) سال جاری در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان در رشت برگزار شده است.
علیزاده، خاطرنشان کرد: این جشنواره قصه گویی در سه موضوع آزاد (دینی، تربیتی، و اخلاقی)، قهرمانان ایرانی (از قبل از اسلام تاکنون) و متون کهن (مرزبان نامه، کلیله و دمنه و منطق الطیر) برگزار می شود.
مدیرکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان، اذعان کرد: قصهگویی برای والدین و دانش آموزان و بازدید از موزه روستایی گیلان از برنامه های جنبی شانزدهمین جشنواره قصه گویی منطقه ای گیلان است.
پایان پیام/
نظر شما