نفت و گاز مزیت اصلی در کشور/ کالاهای تبدیلی از نفت را باید صادر کنیم

رئیس جمهور با بیان اینکه حدود 30درصد از صادرات نفت به جیب ملت ایران باز می گردد، تأکید کرد: باید نفت و گاز را به صورت کالای نهایی و سودآور تبدیل کرده و به خارج از کشور صادر کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، مراسم رسمی افتتاح پروژه های عمرانی، صنعتی و زیر بنایی استان کرمانشاه به صورت ویدئو کنفرانس با حضور دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان و هیئت همراه متشکل از مشاور عالی رئیس جمهور، وزرای نیرو، نفت،، مسئول قرارگاه عملیاتی خاتم الانبیاء(ص) و مسئولان استانی در سالن همایش پتروشیمی کرمانشاه برگزار شد.

 

دکتر احمدی نژاد در این مراسم با تأکید بر تأمین آب آشامیدنی شهر 900 هزار نفری کرمانشاه، گفت: پروژه انتقال آب از سد گاوشان و احداث سد مخزنی آزادی با روحیه جهادی همانند دوران دفاع مقدس با سرعت به انجام رسید.


رئیس جمهور، ادامه داد: با افتتاح و بهره برداری از طرح آبرسانی از سد گاوشان، بخشی از آب مورد نیاز کرمانشاه تأمین شد اما باید به سمت تامین آب برای 30 سال آینده برویم.


وی ابراز امیدواری کرد: با بهره برداری از سایر پروژه های در حال اجرا و در دست اقدام حوزه آب در این استان، پروژه تأمین آب تکمیل شده و موجبات رفاه هر چه بیشتر مردم را فراهم سازد.
 

دکتر احمدی نژاد، به احداث پست 230/400 کیلو ولت مرصاد به عنوان یکی دیگر از پروژه های تأثیرگذار در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: صادرات برق منافع فراوانی برای کشور دارد اما این صادرات فقط کسب درآمد نیست بلکه روزی فرا خواهد رسید که ایران به واسطه خطوط انتقال برق، گاز، نقت و حمل و نقل با تمام کشور های همسایه گره خورده باشد.
 

وی افزود: به واسطه صادرات برق به عراق، در واقع پیوندهای دوستی تاریخی دو ملت تقویت می شود ضمن اینکه عملی انسانی در جهت بهره مند ساختن ملت عراق از انرژی برق است.
 

رئیس جمهور، با ابراز خرسندی از افتتاح سد آزادی، ادامه داد: کرمانشاه قلب غرب کشور است و با توجه به 13 پروژه سد در دست اقدام در این استان امیدوارم این پروژه ها به سرعت پیش رود.
 

وی ایجاد شبکه های آبرسانی از جمله ایستگاه پمپاژ و شبکه یک هزار و 800 هکتاری دشت بیلوار را موجب توسعه کشاورزی دانست و گفت: آماده ساختن شبکه های وسیع آبراسنی ضمن احیای کشاورزی موجب پایدار شدن تولید، جمعیت و امنیت خواهد شد.
 

دکتر احمدی نژاد خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه به لحاظ تأسیسات نفتی و پتروشیمی جزو استان های پیشرو و پیشتاز در کشور است.
 

وی گفت: پتروشیمی پلیمر کرمانشاه سومین مجتمع پتروشیمی در کرمانشاه است.
 

رئیس جمهور، با اشاره به برخورداری استان کرمانشاه از یک پالایشگاه نفت، بر لزوم انتقال پالایشگاه با اجرای پروژه پالایشگاه آناهیتا درخارج از محوطه شهر تأکید کرد و گفت: نمایندگان پیگیر اجرای این طرح باشند و وزیر نیرو نیز باید زمینه لازم را برای تسریع بخشیدن به روند اجرای پالایشگاه اناهیتا فراهم سازد.
 

وی تأکید کرد: از آنجا که برخورداری از نفت و گاز مزیت اصلی در کشور ما به شمار می رود، پروژه پتروشیمی در ردیف پروژه های کلیدی و مهم کشور قرار دارد.
 

دکتر احمدی نژاد به استثمار کشورمان از سوی بیگانگان و تاراج ذخایر نفتی اشاره کرد و گفت: از زمان ملی شدن صنعت نفت تا دهها سال مردم اثری از نفت را در زندگی خود احساس نکردند اما عمده نفت خام به قیمت پایین فروخته شده و در پایان با تبدیل به کالاهای مورد نیاز با قیمت چندین برابر به خود ما فروخته می شد.
 

وی با بیان اینکه از صادرات نفت حدود 30 درصد به جیب ملت ایران بازمی گردد، تصریح کرد: باید بتوانیم به سرعت نفت را به کالا تبدیل کرده و صادر کنیم.
 

رئیس جمهور، گفت: هنر واقعی این است که تمام نفت و گازی را که می خواهیم صادر کنیم به کالای نهایی تبدیل کرده و آن را به خارج از کشور صادر کنیم که به لحاظ قیمت تمام شده دهها برابر قیمت فروش نفت خام خواهد بود.
 

وی تحقق این امر را به معنی ایجاد اشتغال پایدار در کشور دانست و گفت: دولت هزینه های فراوانی را برای استخراج گاز، جداسازی اتان و انتقال آن به پالایشگاه پلیمر متحمل می شود تا از این طریق زمینه را برای گسترش صنایع پایین دستی، تولید، صادرات و به دنبال آن سودآوری فراهم سازد.
 

احمدی نژاد، با اشاره به احداث 16 پالایشگاه در 12 استان کشور، گفت: با انتقال گاز به پالایشگاه های سراسر کشور و تبدیل آن به پلی اتیلن وارد بعد ایجاد و گسترش صنایع پایین دستی با سرمایه گذاری کمتر و سود بیشتر می شویم.
 

وی تأکید کرد: ظرفیت پتروشیمی پلیمر کرمانشاه 300 هزار تن است که به معنای ظرفیت ایجاد 300 کارخانه یک هزار تنی با ایجاد اشتغال فراوان در این استان است.
 

رئیس جمهور، گفت: صنایع پایین دستی با نصف سرمایه گذاری صورت گرفته قادر به ایجاد 20 هزار فرصت شغلی یعنی معادل 5 برابر اشتغال زایی با سودآوری معادل 5/2 برابری در این طرح خواهند بود.
 

وی گفت: باید به سمتی برویم که ضمن استفاده از مواد اولیه و طبیعی در کشور و پرهیز از صادر کردن، همه مردم را در اقتصاد کشور سهیم و فعال سازیم.


دکتر احمدی نژاد، گفت: اینکه عده قلیلی به نام فعالان اقتصادی مطرح شده و مابقی مردم در اقتصاد کشور دخیل نباشد، قابل پذیرش نیست.


وی تصریح کرد: زمانی اقتصاد و دانش اقتصادی کشور به نقطه مطلوب می رسد که همه مردم در این عرصه فعال شوند لذا باید همه استعدادها و توان مدیریتی برای ساخت و پیشرفت اقتصادی کشور بسیج شود.


رئیس جمهور، تحقق عدالت ورزی و توسعه پایدار در کشور را مستلزم این امر دانست و گفت: اقتصادی که متکی به 30 میلیون نفر است پایدار خواهد بود.


وی با اشاره به اینکه این اقتصاد آسیب پذیر نیست، عنوان کرد: درصورتی که مردم بر مسائل اقتصادی آگاهی و احاطه داشته و خود در این امر دخیل باشند، تمام دنیا هم توان خود را بکار بگیرد نمی تواند به چنین اقتصادی آسیب وارد کند.


احمدی نژاد، استان کرمانشاه را سرشار از نعمت های الهی دانست و گفت: زمانی این نعمت ها شکوفا و جاری خواهد شد که همه در اقتصاد به صورت مثبت فعال شوند.


وی با تأکید بر اینکه باید توده مردم وارد اقتصاد شوند، اظهار داشت: نباید اقتصاد در انحصار عده قلیلی باشد هر جا انحصار وارد شود فساد ایجاد می کند لذا باید توده مردم وارد اقتصاد شوند که در این صورت پیشرفت مضاعف کشور را به دنبال خواهد داشت.


رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد: استان کرمانشاه استانی پیشرو و پیشگام در فعال سازی آحاد مختلف مردم در عرصه اقتصادی کشور باشد.


پایان پیام/

کد خبر 212637

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha