بیش از 70 درصد موقوفات به نام امام حسین(ع) است

معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: بیش از 70 درصد موقوفات به نام امام حسین(ع) است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام محمدمهدی حاتمی، معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه، ظهر امروز(13دی) در همایش مشترک سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان ثبت اسناد و املاک و سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری 4 استان کشور در مشهد، اظهارداشت: عدم وجود سند برای اراضی و املاک موقوفه مشکلاتی را ایجاد می‌کند که خروجی آن وجود هزار پرونده حقوق مالکیتی در محاکم قضایی است.

 

حاتمی گفت: بیش از 70 درصد موقوفات ما به نام امام حسین(ع) است که این امر نشان از روحیات دینی مردم ما دارد اما تاکنون برای بهره‌برداری از این موقوفات اقدامات قابل قبولی انجام نشده است.

 

معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: اگر برای ما امکان ایستادگی در کنار امام حسین(ع) علیه حکومت باطل فراهم نشد، امروز باید اصول ایشان را حفظ کرده و از موقوفات به بهترین شکل نگهداری و بهره‌برداری کنیم.

 

معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بیش از 65 درصد موقوفات کشور فاقد سند است، گفت: متأسفانه ما تاکنون در نگهداری موقوفات نمره قابل قبولی کسب نکرده‌ایم.

 

در ادامه این همایش، محمدحسین بکائیان، معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه این برنامه در راستای ثبت اسناد مالکیت اوقاف در زمین‌ها و اراضی موقوفه برگزار شده است، تصریح کرد: ارتباط زمانی سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به 90 سال پیش برمی‌گردد.

 

بکائیان با اشاره به اینکه علی‌رغم دوران طولانی رابطه سازمان اوقاف و سازمان ثبت اسناد، آنچنان که باید به ثبت املاک موقوفه توجهی نشده است، گفت: 55 درصد املاک موقوفه دارای سند مالکیت است اما 45 درصد املاک فاقد سند مالکیت بوده و بلاتکلیف مانده‌اند.

 

معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: در مقطع زمانی حداکثر 5 ساله ارائه سند مالکیت به زمین‌های موقوفه انجام خواهد شد و این حرکت در راستای اجرایی شدن تفاهم‌نامه سازمان‌های مربوطه است.

 

وی گفت: تفاهم‌نامه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در راستای پیگیری ثبت مالکیت املاک وقفی بوده تا از سوء استفاده به اراضی موقوفه جلوگیری شود و موقوفه‌خواران نیز مورد شناسایی قرار گیرند.

 

بکائیان با اشاره به اینکه حدود 6 میلیون فرآیند کار ثبت سند در سازمان انجام می‌شود، تصریح کرد: به منظور جلوگیری از بی‌نظمی، اسناد اراضی موقوفه توسط قانون سازماندهی شده و پس از تکمیل سند به ثبت می‌رسند.

 

گفتنی است در این مراسم گزارش عملکرد استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و استان سیستان و بلوچستان ارائه و جلسات پرسش و پاسخ نیز برای حاضران برگزار شد.

 


پایان پیام/

 

 

 

 


 

کد خبر 213182

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha