خلیل ساعی، مدیرکل مدیریت بحران استان آذربایجان شرقی، با اشاره به شاخص های مختلف زلزله اهر، هریس و ورزقان اشاره کرد و به خبرنگار شبستان گفت: وسعت زلزله 21 مرداد، در محدودهای برابر پنج هزار و 870 کیلومترمربع بود و در صورتی که اثرات بحران را در مقیاسی که اتفاق افتاد بررسی کنیم، این زلزله حدود 10هزار و 870 کیلومترمربع از وسعت استان را شامل میشد.
وی با بیان اینکه وسعت این محدوده از نظر استراتژیک و مسائل جغرافیایی منطقه، بسیار حساس بود، به اقدامات بعد از زلزله اشاره کرد و گفت: با برنامهریزی های صورت گرفته شده در لحظات اولیه حادثه، توانستیم با حضور گسترده گروههای مختلف، بحث امداد، نجات و جستجو را در کمتر از 24ساعت انجام بدهیم که این امر در نوبه خود، بینظیر بوده و در بحثهای مربوط به امداد و نجات حوادث، رکورد موفقی محسوب میشود.
وی با اشاره به سطح خسارات وارد آمده به واحدهای مسکونی زلزلهزده، یادآور شد: در جریان زلزله حدود 18هزار و 718 واحد مسکونی روستایی، به کلی تخریب شده و در سطح شهرها نیز در مجموع حدود 30هزار واحد مسکونی و ابنیه آسیب دید.
ساعی افزود: با برنامهریزیهای دقیق تدوینشده، هماکنون شاهد اتمام ساخت 11 هزار و 150 واحد مسکونی روستایی توسط بنیاد مسکن هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان آذربایجان شرقی با تاکید بر تحلیل و پژوهش در تاثیرات بعد از حوادث طبیعی، خاطرنشان کرد: آن چه که امروز، از مجامع علمی، دانشگاهی و پژوهشی انتظاریم داریم، توجه به بحث علتیابی و تحلیل نقاط ضعف و قوت زلزله است.
ساعی اذعان کرد: زلزلههای متعددی در کشور اتفاق می افتد که متاسفانه در بسیاری اوقات، توجه خاصی به تحلیل و بررسی اثرات و اقدامات بعد از حادثه، نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: از نخستین روزهای زلزله 21مرداد، تاکید مسئولان مربوطه بر مستندسازی دقیقی از زمان وقوع زلزله و کیفیت عملیات امداد و نجات و نحوه آواربرداری و بازسازی صورت گرفته بود.
ساعی از تمامی صاحبنظران و کسانی که در جریان زلزله اخیر بودند خواست تا با ارائه نظرات و تحلیلهای خود به مرکز مدیریت بحران استان، در مستدسازی آثار و اقدامات بعد از زلزله همیاری داشتهباشند.
وی گفت: بیشک این مستندها وقتی مکتوب و منسجم باشند، میتوانند منبع سودمند و ارزشمندی در حوادث مشابه کشورمان باشند و نقاط ضعف و قوت عملکرد گروههای مختلف مدیریت بحران را نشان دهند.
پایان پیام/
نظر شما