به گزارش خبرگزاری شبستان،احد دهبزرگی توجه به زنان در اشعار عاشورایی را سطحی دانست و گفت: تا به امروز خطبا و روضهخوانان درباره عاشورا و وقایع آن زیاد گفتهاند اما نگاه به زنان در این مورد سطحی بوده، عاشورا به همت زنان حاضر در آن واقعه و زنان خاندان امام حسین(ع) زنده مانده است.
وی ادامه داد: امام حسین (ع) بی دلیل زنان را وارد واقعه عاشورا نکردند، تمامی افراد حاضر در آن واقعه به دلایل خاصی وارد عاشورا شدند. بسیاری از زنان خاندان امام حسین (ع) خطیب بودند، حضرت زینب (س) خطیب و مفسر قرآن بودند، بعد از واقعه عاشورا سه خطبه ایراد شد که یکی از آنها متعلق به حضرت زینب، یکی متعلق به امام سجاد (ع) و دیگری خطبه حضرت امالبنین بود.
دهبزرگی نقش زنان در زنده نگه داشتن یاد امام حسین(ع) و ابلاغ پیام کربلا را بسیار پررنگ و موثر دانست و اظهار داشت: حضرت رباب همسر امام حسین(ع) از شاعران قدرتمند بودند و حضرت سکینه دختر امام حسین از شعرای به نام زمان خود بودند و منزل ایشان در مدینه جایی بود برای گردهمایی شاعران و شعرخوانی در حضور خود حضرت، همچنین دختر مسلم حضرت حمیده نیز شاعر بودند و در تمامی آثار این شاعران از امام حسین و واقعه عاشورا سخن به میان آمده است.
وی ادامه داد: در این میان زنانی بودند که در واقعه عاشورا حضور نداشتند مانند حضرت امالبنین اما ایشان بعد از واقعه در مدینه سخنانی ایراد کردند و ابعاد واقعه را در قالب خطبههایی برای مردم شرح دادند و مردم را به بقیع کشاندند.
این شاعر افزود: با توجه به نقش پررنگ این زنان در عاشورا ما از آنان غفلت کردیم و به آنها آن طور که درخور ایشان است نپرداختیم. این کنگره میتواند فرصت خوبی باشد تا ما شخصیت این افراد را برای مردم شرح دهیم و نقششان را بازگو کنیم. شعر این پتانسیل را دارد که پیامرسان و الگوساز باشد و ما نباید از آن غافل بمانیم.
پایان پیام/
نظر شما