به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل در کارگاههای تخصصی آموزشی پدافند غیرعامل ویژه اعضای هیات علمی منتخب سراسر کشور، افزود: بدین ترتیب زیرساختهای اساسی کشور که توسط متخصصین ساخته میشود با امنیت بالا در هنگام تهدیدات نظامی و غیرنظامی، پایداری خود را حفظ میکنند.
سردار جلالی اظهارداشت: همانگونه که در دانشگاههای کشور متخاصم نظریههای علمی و دانشی هجومی تولید میشود، ما نیز باید در دانشگاههای کشور در جهت مقابله با دشمنان، نظریههای دفاعی طراحی کنیم.
وی گفت: این طرحها باید به صورت لایه به لایه بوده تا در لایههای مختلف حوزه دفاعی بتوانیم دفاع خاص آن حوزه را داشته باشیم.
سردار جلالی با بیان این که در زمینه دانشگاهی و دانش پژوهی در سازمان پدافند غیرعامل اولویتهایی مدنظر است، گفت: اولین اولویت تهدید شناسی تخصصی است و مواردی چون مهندسی معکوس در اولویتهای بعدی قرار دارند.
وی ادامه داد: در موضوع پدافند غیرعامل با مفهومی بنام تهدید شناسی و تلاش برای مقابله و مدیریت آن مواجه هستیم و به همین دلیل لازم است پدافند غیرعامل همیشه فعال و پویا باشد.
توجه به لایههای تهدید در حوزههای قدرت
سردار جلالی با اشاره به لایههای تهدید در حوزههای قدرت نظامی، سیاسی، فرهنگی، مردمی، سایبر، بیولوژیک و الکترومغناطیس، گفت: مهمترین این لایهها در حوزه مردمی شکل میگیرد که هدف این لایه قطع ارتباط مردم با حکومت با استفاده از ابزارهای مختلف است.
وی انقلابهای مخملی و رنگی را نمونههایی از این نوع تهدیدها ذکر کرد و گفت: خوشبختانه این ترفندها علیه کشور ما نتیجه نداد که دلیل آن ارتباط مستحکم میان مردم و حکومت است.
اهمیت علم و دانش در مقابله با تهدیدات
وی با توجه به اهمیت علم و دانش در مقابله با تهدیدات، گفت: در حوزههای مختلف باید دانش را تولید کرد و راهکارهایی در جهت مدیریت، پیگیری و به روز رسانی مستمر آن بدست آورد.
اقتصاد از دیگر حوزه های تهدیدات دشمنان است
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور درباره تهدید اقتصادی کشورمان نیز گفت: از دیگرحوزههای مهم تهدیدات دشمن، اقتصاد است که در این حوزه با اهداف از قبل طراحی شدهای روبرو هستیم.
سردار جلالی ادامه داد: الکترومغناطیس حوزه دیگری است که در اصطلاح به آن ˈجنگ تمیز یا جنگ متمدنانهˈ نیز میگویند که هدف آن از کار انداختن تمام اجزای الکترونیکی یک ساختمان یا مجموعهای از ساختمانها توسط سلاحی خاص است.
بررسی ویژگی تهدیدات در مقابله با دشمن
سردار جلالی در رابطه با ویژگیهای تهدیدات، گفت: تهدیدات هوشمندانه هستند و کورکورانه عمل نمیکنند و با یک سیستم فرماندهی منسجم و دقیق کنترل میشوند.
وی اظهارداشت: در مرحله بعدی، دشمن به دنبال فلج سازی است که دراین مرحله دشمن اقدام به تخریب زیرساختها میکند.
راه مقابله با تهدیدات و حفاظت از سرمایههای کشور
فرمانده قرارگاه دفاع سایبری در خصوص راههای مقابله با تهدیدات و حفاظت از سرمایههای کشور، گفت: اولین و مهمترین سرمایه، سرمایه انسانی است که تمام کشورها اولویت اول خود را حفظ این سرمایه میدانند.
وی دومین سرمایه را سرمایههای فیزیکی شامل زیرساختهای حیاتی و مهم دانست و گفت: دسته سوم از سرمایهها، سرمایه سایبری است که از جمله آن میتوان به تجهیزات و امکانات سایبری مورد استفاده در بانکها و مراکز مختلف انرژی از جمله هستهای میتوان اشاره کرد و انجام حفاظتهای دقیق در این زمینه ها بسیار ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما