مهدویت پژوهی مسئله ای چندتباری است

حجت الاسلام الهی نژاد بامعرفی سرفصل های پروژه مهدویت پژوهی، گفت: این حوزه تنها با یک علم یا روش خاص نمی تواند به نتیجه برسد بلکه باید علوم مختلف دست به دست داده و به مسائل چندتباری پاسخ دهند.

حجت الاسلام والمسلمین الهی نژاد، مدیر پروژه "مهدویت پژوهی"، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بااشاره به اینکه مهدویت پژوهی به جهت ابعاد مختلفی که با آن مواجه است، دارای مسائل چندتباری است، به خبرنگار شبستان گفت: این شاخصه ازجمله شاخصه های علوم میان رشته محسوب می شود.

وی به مواردی که ذیل پروژه مهدویت پژوهی قرار می گیرد اشاره و تصریح کرد: "تطور و تحول مهدویت پژوهی"، "روش‌شناسی مهدویت پژوهی"، "مبادی و مبانی مهدویت پژوهی"، " ماهیت و چیستی مهدویت پژوهی"، "معنا شناختی مفاهیم مهدویت پژوهی" و "خاستگاه و پیدایی مهدویت پژوهی" ازجمله سرفصل هایی است که در این پروژه مورد بررسی قرار دارد.


وی "مبانی معرفت شناسی مهدویت پژوهی"، "مبانی هستی شناختی مهدویت پژوهی"، "مبانی انسان شناختی مهدویت پژوهی"، "مبانی جامعه شناختی مهدویت پژوهی"، "مبانی زبان شناختی مهدویت پژوهی"،"مبانی غایت شناختی مهدویت پژوهی"، "مبانی دین شناختی مهدویت پژوهی"، "رابطه و نسبت مهدویت پژوهی با حوزه های دیگر"،"قلمرو و گستره علمی مهدویت پژوهی"، "آسیب ها و چالش های مهدویت پژوهی"، "غایت و هدف مهدویت پژوهی" و "گونه شناسی مسائل مهدویت پژوهی" را از دیگر مولفه هایی عنوان کرد که در پروژه فلسفه مهدویت پژوهی مورد بررسی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: مسائل این چنینی که دارای زوایا و اضلاع مختلفی است، قطعا تنها با یک علم یا با یک روش و اسلوب خاص نمی تواند مورد بررسی قرار بگیرد، بلکه باید علوم مختلف دست به دست هم داده و با روش های گوناگونی با ورود به این عرصه به مسائل چندتباری پاسخ دهند.


حجت الاسلام الهی نژاد درا دامه فلسفه مهدویت پژوهی را به عنوان یکی از فلسفه های مضاف علوم معرفی کرده و تصریح کرد: مکتوباتی که در عرصه مهدویت پژوهی به رشته تحریر درآمده است، غالبا با رویکرد جزئی نگرانه بوده و از طرف دیگر، مهدی پژوهان نیز بیشترین کار و تحقیقات شان را روی مباحث درونی مهدویت با روش و شیوه نقل محورانه، صرف کرده اند، درحالی که بی تردید، زمانی می توان ادعا کرد که یک حوزه مطالعاتی و معرفتی به صورت همه جانبه و فراگیر، مورد توجه قرار گرفته است، که همه جوانب آن مورد توجه قرار گیرد.

این محقق تصریح کرد: در این پروژه این بحث مطرح می شود که مهدویت پژوهی از لحاظ دانش جزء کدام رشته است؟ آیا علم است، یا رشته یا میان رشته و یا یک گرایش؟ و با هر کدام از اینها حوزه دانشی بودن مهدویت پژوهی ثابت می شود و در این صورت می توانیم فلسفه را به آن اضافه کنیم که در این صورت می شود فلسفه مهدویت پژوهی که جزء فلسفه مضاف به علوم است.


پایان پیام/

کد خبر 214236

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha