به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، عبدالرضا دادبود، معاون عمرانی استانداری گلستان در کارگروه گردشگری استان گفت: سند ارزش افزوده گردشگری در 3 حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در سطح قابل قبولی تهیه شده و جهت اجرایی شدن این سند عملیاتی نیاز به همکاری همه دستگاه های اجرایی است.
وی با اشاره به اینکه گزینه های حداقل در این سند دیده شده، افزود: فرصت هایی همچون تالاب ها، گلفشان ها و جزیره آشوراده دراین سند دیده نشده و در صورت اجرایی شدن طرح های عظیم گردشگری دراین استان همچون طرح جزیره آشوراده، تحول عظیمی دراین سند ایجاد خواهد شد.
دادبود خاطرنشان کرد: برای ایجاد تعهد و اجرایی شدن این سند عملیاتی، ضروری است با انعقاد وامضای تفاهم نامه هایی بین دستگاه های مختلف اجرایی، در راستای تحقق سند ارزش افزوده گردشگری این استان گام برداشت.
رئیس کارگروه گردشگری استان گلستان گفت: با اجرایی شدن سند ارزش افزوده گردشگری استان گلستان، رونق اقتصادی مطلوبی عاید این استان خواهد شد.
وی درپایان بر تهیه شرح خدمات طرح تفصیلی سواحل استان گلستان، در کارگروه بعدی تاکید نمود.
قربان عباسی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان نیز در این کارگروه ضمن ارائه سند ارزش افزوده گردشگری این استان، گفت: با کار کارشناسی و با برگزاری750 ساعت جلسات بررسی این سند تلاش شد تا برنامهای جامع و عملیاتی برای ارتقا ارزش افزوده استان تدوین شود.
وی با اشاره به اینکه سهم گلستان در بخش ارزش افزوده گردشگری تنها یک درصد کشور است، افزود: با تدوین این سند و اجرایی شدن آن سهم ارزش افزوده گردشگری استان با رشد فعلی به 6/0 درصد و با رشد پیش بینی شده به 1/2 درصد و با رشد شتابان این سهم به 4/4 درصد در سال 94 خواهد رسید.
عباسی سهم توسعه ظرفیتهای جدید را در این سند 50 درصد عنوان کرد و اظهارداشت: حمایت از جذب سرمایهگذار نیز به منظور ایجاد، توسعه و تکمیل تاسیسات گردشگران مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی در ادامه ظرفیت بالای گلستان را در برنامه ریزی های کلان موثر دانست و به همکاری بخش دولتی و خصوصی جهت ایجاد امکانات و تاسیسات و سرمایه گذاری در اماکن گردشگری استان و ارائه پکیج های پیشنهادی و راهکارهای مفید در سند توسعه استان اشاره داشت و افزود: در صورتی که گلستان را معرفی کرده و زیرساخت ها راآماده کنیم به توسعه دست خواهیم یافت.
عباسی با اشاره به لحاظ شدن سند ارزش افزوده بخش گردشگری استان گلستان در سند توسعه استان، به راهکارهای افزایش ارزش افزوده در بخش گردشگری، تصریح کرد: افزایش تعداد گردشگران داخلی و خارجی ورودی به استان و افزایش میزان متوسط اقامت گردشگران ورودی به استان از جمله راهکارهاست که با برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت در راستای وظیفه مندی این اداره کل در بخش گردشگری که در واقع همان عرضه و تقاضای صنعت گردشگری استان است، امکان پذیر است.
وی همچنین با بیان اینکه می خواهیم با کمترین هزینه بیشترین سود را داشته باشیم، راهکار پیشنهادی جهت جذب درآمد ارزی در بخش گردشگری استان را برشمرد و یادآور شد: استفاده بهینه از ظرفیت های موجود ازجمله افزایش ضریب اشغال گردشگران در واحد های اقامتی و پذیرایی از 50 درصد به 75 درصد، افزایش متوسط اقامت گردشگران در واحد های اقامتی و پذیرایی از 5/2 شبانه روز به 5/3 شبانه روز، افزایش متوسط فروش سالیانه واحد های پذیرایی از 2 برابر ظرفیت پذیرش به5 /3برابر، افزایش سهم صادرات محصولات صنایع دستی استان از یک درصد به 5 درصد، حفظ، مرمت، بازسازی بناها و محوطه های تاریخی موجود، ثبت ملی و جهانی میراث باستانی را از جمله راهکارها دانست.
عباسی برتوسعه ظرفیت های جدید همچون حمایت از جذب سرمایه گذار به منظور ایجاد، توسعه و تکمیل تاسیسات گردشگری، افزایش ظرفیت اقامت در واحد های اقامتی و پذیرایی از 4 هزار و 450 نفر به 10 هزار نفر در یک شب و افزیش ظرفیت پذیرایی در واحدهای پذیرایی از 12 هزار و 650 نفر به 38 هزار و 650 نفرتاکید کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در پایان اظهار امیدواری کرد: با ارتقای سند ارزش افزوده این اداره کل، درآمد حاصله از فعالیت های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزایش یافته و ضمن توسعه صنعت گردشکری، اقتصاد استان گلستان توسعه و رونق یابد.
پایان پیام/
نظر شما