به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، وحید جلال زاده، استاندار آذربایجان غربی، در جلسه ستاد راهبردی دریاچه ارومیه، عصر روز گذشته(24دی) برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری همایش بین المللی دریاچه ارومیه، به همه نشان داد که بحث احیای این زیست بوم مسئله سیاسی نیست و بلکه یکی از جلوه های تغییر آب و هوا در دراز مدت می باشد که امروز به یک مشکل اساسی برای این استان تبدیل شده است.
مقام عالی استان، ادامه داد: با توجه به اینکه موضوع دریاچه ارومیه، یک موضوع کاملا فنی، کارشناسی و تخصصی است لزوم ایجاد یک مرکز تخصصی مطالعاتی در این زمینه بیش از پیش احساس می شد که در ماه های آینده این مرکز ایجاد و به تمامی موضوعات مرتبط با دریاچه رسیدگی خواهد کرد.
وی افزود: دانشگاه ها باید از ظرفیت خود استفاده کنند و در راستای پژوهش و تحقیق درباره ابعاد این مشکل راهکارهای اساسی ارائه دهند.
استاندار آذربایجان غربی، احیای دریاچه ارومیه را بسیار ضروری عنوان کرد و گفت: علمی نمودن موضوع دریاچه ارومیه، فضاسازی در افکار عمومی و رسانه ای داخلی و خارجی و حاصل شدن یک اجماع سیاسی، اجرایی و علمی در رابطه با موضوع دریاچه ارومیه از جمله پیامدهای مثبت برگزاری "همایش بین المللی دریاچه ارومیه" بوده است.
جلال زاده تصریح کرد: دبیرخانه "همایش بین المللی دریاچه ارومیه" دائمی می باشد و از تمام کسانی که طرح و راهکار علمی برای کمک به احیای این دریاچه دارند درخواست می شود تا طرح های خود را به این دبیرخانه ارسال کنند.
حسن عباس نژاد، مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی نیز در این جلسه با بیان اینکه برگزاری همایش بین المللی دریاچه ارومیه جلب توجه جهانی را در پی داشت، گفت: برگزاری همایش بینالمللی دریاچه ارومیه با شرکت 300 میهمان داخلی و 18 میهمان خارجی سبب ایجاد جو مثبت نسبت به فعالیتهای انجامگرفته در این بخش شد.
وی خاطرنشان کرد: باید در زمینه حوزه ها آبریز دریاچه ارومیه بیشتر از گذشته دقت کرد چرا که این مسئله در خواست و نظر بسیاری از محققان داخلی و خارجی بود که باید با همت نهاد های مربوطه به مرحله اجرا برسد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی، داشتن ارتباط تنگاتنگ با اساتید و دانشگاهیان را یکی از نیازهای اصلی برگزاری چنین همایشهایی دانست و خاطرنشان کرد: چنین ارتباطاتی میتواند آینده دریاچه و منطقه را بهبود بخشیده و زمینهساز توجه بیشتر مسئولان به این قضیه شود.
وی ابراز امیدواری کرد: رسانه های استانی و ملی باید در راستای اطلاع رسانی به مردم و پوشش های بی طرفانه خبری در مسیر نهادینه سازی الگوهای علمی و آرام کردن جو موجود در جامعه تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما