همایش مردم سالاری دینی محل نقد نظریات رقیب در آستانه انتخابات

حجت الاسلام رنجبران با اشاره به برگزاری همایش بین المللی نظریه مردم سالاری دینی گفت: این همایش در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نقد و بررسی نظریات رقیب نقشی مهم ایفا می کند.

حجت الاسلام والمسلمین داوود رنجبران، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در رابطه با ضرورت برگزاری سومین همایش"نظریه مردم سالاری دینی" به خبرنگار شبستان گفت: مردم سالاری از جمله مباحثی است که تنوع دیدگاه متعددی در میان صاحب نظران درباره آن وجود دارد و در واقع بحث مردم سالاری و تعبیر مردم سالاری دینی یا اسلامی، از جمله آنهاست که دیدگاه قالب و نخبگانی است که در سطح کشور ما مطرح شده و در سطح ملی بدان پرداخته شد. 

وی تصریح کرد: همسو با این مهم سال 1381 نخستین همایش مردم سالری دینی توسط مجموعه پژوهشگاهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و در سال 1385 دومین دور آن را با حضور فرهیختگان برگزار شد.

حجت الاسلام رنجبران با اشاره به ضرورت بروز رسانی مطالعات در حوزه نظریه مرم سالاری دینی و لزوم تبیین ابعاد این نظریه و همچنین نقد و بررسی نظریات رقیب اظهار کرد: این موضوع اهمیتی وافر دارد به ویژه که به یکی از جلوه های مردم سالاری یعنی انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم، در نتیجه لازم بود که یک بار دیگر بحث مردم سالاری دینی  مورد بررسی قرار گیرد و این نظریه به این لحاظ در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفت که به عنوان سومین همایش از سلسله همایش های نواندیشی دینی مورد توجه قرار گیرد. 

وی با بیان اینکه  مجموعه عوامل یاد شده و همچنین شرایط سیاسی اجتماعی کشور ایجاب به برگزاری چنین همایشی کرده است، افزود: بنابراین درصدد برآمدیم تا در سطح ملی برنامه ریزی کرده و جهت انعکاس نظرات بسترسازی لازم را انجام دهیم. 

حجت الاسلام رنجبران با اشاره به اطلاع رسانی های قابل قبول در خصوص سومین همایش نظریه مردم سالاری دینی درباره تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه این همایش عنوان کرد: با توجه به آنکه فراخوان این همایش اختصاصی و مختص نخبگان بوده و کمتر از فراخوان عمومی استفاده شد، تاکنون حدود 40 چکیده مقاله و 7 مقاله کامل به دست ما رسیده است که البته با توجه به آنکه هنوز مهلت ارسال مقالات به پایان نرسیده و تمدید زمان ارسال مقاله نیز محتمل است، بنابراین این ارقام ، تعداد قطعی مقالات نبوده و متغیر است. 

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی ابراز کرد: پیش همایش هایی جهت زمینه سازی برای همایش اصلی نظریه مردم سالاری دینی با همکاری موسسه فتوح اندیشه در سطح دانشگاه ها برگزار می شود که همسو با این رویکرد 10 دانشگاه با تنوع موضوعی میزبان می شوند. 

وی خاطرنشان کرد: در این همایش سعی داریم تا از اندیشمندان سایر کشورها جهت ارائه نظراتشان در راستای موضوع مورد بحث، بهره ببریم، البته ما همایش را بین المللی اعلام نکرده ایم اما حضور صاحب نظران از دیگر کشورها در دستور کارمان است که در این حوزه با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تعامل و همکاری داریم.

شایان ذکر است، سومین همایش "نظریه مردم سالاری دینی" به همت پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اردیبهشت 1392 برگزار می شود.

این همایش در محورهای مبانی نظری‌ مردم‌سالاری دینی، نظام‌سازی و مردم سالاری دینی، مردم‌سالاری دینی در رویکرد عملی و مردم‌سالاری دینی در رویکرد مقایسه‌ای برگزار می شود.
پایان پیام/
 

کد خبر 216896

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha