به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، منوچهر حبیبی، معاون امور عمرانی استاندار قزوین، عصر روز گذشته (25 دی) در همایش استاندارد مصالح و ساخت و ساز ایمن که در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی قزوین برگزار شد، بیان کرد: استاندارد به معنای اطمینان و آرامش برای مردم است و زمانی که علامت استاندارد بر روی کالایی مشاهده می شود، باید احساس امنیت و آسودگی خاطر برای مصرف کنندگان ایجاد کند.
وی ادامه داد: استاندارد به معنای نظم و قانون است و هر فعالیت منظم با اصول و قانونمندی، استاندارد نامیده می شود چراکه اجرای استاندارد به نفع تمام مردم و کمک کننده به اقتصاد کشور است.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین افزود: چنانچه استاندارد کالا به درستی صورت گیرد، زندگی بی خطری خواهیم داشت و حادثه هایی که رخ می دهد، خسارات جدی را به دنبال نخواهد داشت.
وی عنوان کرد: رعایت استاندارد در تولید کالا موجب افزایش میزان صادرات کشور می شود و با توجه به شرایط کشور، این امر می تواند به اقتصاد کشورمان کمک شایانی کند؛ قطع یقین رعایت استاندارد، افزایش فروش داخلی را نیز در پی دارد و همچنین موجب افزایش کیفیت و بهداشت محیط زیست می شود.
حبیبی تصریح کرد: اقتصاد سه مولفه دارد که این مولفه ها شامل تولید، توزیع و مصرف می شود و در سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده است، اهمیت این موضوع بیشتر مطرح است، البته رهبری در حدود پنج سال گذشته، مقوله اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده بودند ولی ما بی توجه به این مسائل بودیم.
وی تأکید کرد: مردم محور اقتصاد مقاومتی هستند و اگر از نقطه تولید استاندارد حاکم باشد و کالای با کیفیت به مردم عرضه شود، میزان مصرف نیز تغییر خواهد یافت چراکه مردم سهم عمده ای در اقتصاد مقاومتی دارند از این رو افزایش کیفیت کالا موجب مصرف بهینه از سوی مصرف کنندگان می شود.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین اضافه کرد: باید توجه داشت سهم استاندارد در اقتصاد مقاومتی، قابل توجه است و باید کارکنان در مجموعه استاندارد به صورت جدی این موضوع را پیگیری کنند و در واقع حمایت از مصرف کننده، حفظ ایمنی بهداشت محیط زیست، سروسامان دادن به اقتصاد کشور و بهینه سازی مصرف، از جمله اهداف استاندارد سازی است.
وی تصریح کرد: ایران کشوری زلزله خیز است و چالش جدی ما در سراسر کشور موضوع زلزله است که این چالش در سطح استان قزوین به صورت ویژه تر وجود دارد.
حبیبی گفت: متأسفانه با وجود زلزله های مکرر در سطح کشور، از این موضوع عبرت گرفته نمی شود و اتفاقاتی که رخ می دهد ما را سردرگم تر می کند، در صورتی که تمام این موارد، موضوع افزایش کیفیت کالا و مصالح ساختمانی را به ما القا می کند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه امروز بیش از 75 درصد از مصالح ساخت و ساز موجود در کشور و 100 درصد کالاهای کلیدی مانند سیمان، میلگرد، کاشی و سرامیک استاندارد هستند ولی این موضوع به این معنا نیست که باقی مانده مصالح غیر استاندارد هستند بلکه تولیدکنندگان این محصولات، تاکنون برای اخذ مجوز مراجعه نکرده اند.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین اضافه کرد: زنجیره کنترل و نظارت باید تکمیل شود و همه ما باید در این مجموعه همکاری کنیم تا بتوانیم ساخت و ساز ایمنی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از نیروهای فنی و آموزش دیده، استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد، سپردن امور ساخت و سازها به مجریان ذی صلاح و نظارت بر اجرای این عوامل، باید در راستای رعایت استاندارد صورت گیرد.
حبیبی افزود: 55 هزار واحد مسکن مهر در استان قزوین در حال احداث است که به جرات می توان عنوان کرد تمامی این واحدها تحت نظارت و کنترل 5 هزار مهندس نظام مهندسی در حال احداث است.
وی تصریح کرد: ساخت و سازهای غیراصولی در سطح 25 شهر استان قزوین، به حداقل ممکن رسیده است به طوری که در این استان شهرک هایی وجود دارد که حتی یک مورد ساخت و ساز غیرقانونی در آن صورت نمی گیرد.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین یادآور شد: بیش از 75 درصد واحدهای مسکونی روستایی این استان مقاوم سازی شده اند و ما آمادگی داریم به متقاضیان واحدهای روستایی، تسهیلات ارزان قیمت ارائه کنیم.
در ادامه مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان قزوین اظهار کرد: امروز به مناسبت نهمین سالگرد زلزله بم گردهم آمده ایم تا از این حادثه که موجب تخریب یکی از آثار تاریخی کشور شد و این اثر متعلق به 500 سال پیش از میلاد مسیح بود، درس و عبرت بگیریم.
محمود رضا طاهری افزود: ما به زندگی در این کشور افتخار می کنیم چراکه بناهایی در این کشور وجود دارد که بیش از 200 تا 300 سال قدمت دارند.
وی یادآور شد: سازندگان بنا باید به این فکر باشند که بناهای آنها توسط آیندگان رصد می شود همانگونه که امروز بناهای تاریخی برجای مانده توسط ما رصد می شود و در استان قزوین بناهایی وجود دارد که از مصالحی همچون خشت و گل در ساخت آنها استفاده شده است اما تاکنون از این بناها با عظمت یاد می شود و ما باید راه گذشتگانی که در این عرصه تلاش کرده اند، ادامه دهیم.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان قزوین عنوان کرد: سه عنصر در استاندارد محصولات ساختمانی بسیار اهمیت دارد که این عناصر شامل طراحی استاندار، مصالح استاندارد و نظارت استاندارد است که این سه عنصر باید در تمامی ساختمان ها رعایت شود.
وی تصریح کرد: هدف از برگزاری این گونه همایش ها، فرهنگ سازی است چراکه فرهنگ سازی در تمام مقوله ها، خشت نخست بنا محسوب می شود و بسیاری از مشکلاتی که در کشور ما وجود دارد ناشی از فرهنگ نادرست است.
طاهری خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در فروردین سال 91 فرمودند که به مسئله استاندارد بسیار اهمیت دهید چراکه بدون استاندارد نمی توانیم وارد بازارهای جهانی شویم؛ تأکید مقام معظم رهبری به موضوع استاندارد نشانه اهمیت این مقوله است و ما در تمام فعالیت ها و حتی در برگزاری همایش ها نیز باید استاندارد داشته باشیم.
وی توضیح داد: خوشبختانه با تعامل دستگاه های مربوط به این حوزه، توانسته ایم به نوعی این حرکت را آغاز کنیم و این موضوع به نحوی است که در برخی از استان ها این هماهنگی مطلوب میان دستگاه های مربوطه وجود ندارد.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان قزوین اضافه کرد: امیدواریم با حمایت مسئولان ذی ربط بتوانیم گام های موثر و فعالیت های مطلوبی را در این راستا ارائه دهیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان قزوین نیز در این همایش گفت: عوامل مختلفی در کیفیت کالا نقش دارند که در این میان می توان به استادکاران، نظارت سازمان مهندسی و غیره اشاره کرد و در صورتی که هر یک از این عوامل کار خود را به درستی انجام ندهند، موجب می شود که کالای نامطلوبی در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.
علی فرخزاد تأکید کرد: در صورتی که کنترل درستی از کیفیت کالا صورت نگیرد، تبعات اقتصادی بسیاری در پی خواهد داشت.
وی یادآور شد: خوشبختانه ما در استان قزوین تفاهم نامه ای با اداره کل استانداری، سازمان استاندارد و دستگاه های ذیربط داشته ایم که توانسته ایم در ساخت مسکن مهر استان با توجه به گستردگی که دارد ورودی ها را کنترل کرده و به این شکل این موضوع را تحت نظارت داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما