به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، ایوب ایرانی فام، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، امروز (26 دی) در نشست شورای مدیران سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: دراجرای طرح الگوی کشت، استفاده بهینه از امکانات موجود و مدیریت اصولی استفاده از منابع اصلی بخش کشاورزی مد نظر برنامه ریزان قرار داشته و در200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، به مرحله اجرا در آمده است.
ایرانی فام، با اشاره به اینکه، طرح الگوی کشت بر این محور استوار است که با در نظر گرفتن مجموعهای از فاکتورها، ضمن اینکه کشت محصولات به سمت نیازهای جامعه سوق یابد، گفت: در کنار آن افزایش کلی تولید محصول و درآمد کشاورز نیز تحقق یابد و در آن به تناسب اراضی با نوع محصولات، محدودیت آب، بازار مصرف، سلایق و امکانات کشاورزی منطقه، هزینه تولید و درآمد محصول و چند عامل دیگر توجه شده است.
وی افزود: در اجرای این طرح، باید با بررسی دقیق از میزان نیاز بازار داخل، بازار خارج و تامین و توزیع آن اقدامات لازم به عمل آید و پایبندی بهره برداران، ضمانت اجرای این طرح مهم در توسعه بخش کشاورزی آذربایجان شرقی را افزایش خواهد داد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان، همچنین از اجرای این طرح که در قانون بهرهوری کشاورزی هم به آن تاکید شده است گفت: این امر کشاورزی استان را با در نظر گرفتن شرایط آب، خاک، شرایط آب و هوایی و سایر مولفههای محدود کننده یا مزیت دار، به سمت تولید محصولات ضروری و استراتژیک رهنمون می سازد.
ایرانی فام، رعایت تناوب زراعی را یکی دیگر از موثرترین راههای سالم سازی زراعی خواند و خاطرنشان کرد: در زراعت های پشت سرهم، عملیات مبارزه همه ساله چندین بار تکرار می شود که ادامه و تکرار آنها علاوه بر آلوده کردن محیط زیست سبب کاهش نسبی حاصل خیزی خاک می شود. اگر تناوب زراعی رعایت شود آسیب رسانی آفت هاو لزوم استفاده از سموم شیمیایی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تناوب زراعی مطلوب، افزایش عملکرد محصولات مورد کاشت، حفاظت آب و خاک و بازده اقتصادی کار و سرمایه را بدنبال خواهد داشت، اضافه کرد: با توجه به ضرورت اجرای طرح توسعه بخش کشاورزی، این امر سود مضاعفی را در اختیار بهره برداران قرار داده و افزایش تولید محصولات سالم را تسهیل خواهد کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان، ادامه داد: کشاورزی سالم، براستفاده درست و مدیریت یافته از نهاده های درون مزرعه ای وطبیعی مانند کودسبز، کوددامی، بقایای گیاهی، تناوب زراعی وکشت مخلوط تاکید داشته و محصول سالم با کیفیت مطلوب در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
وی گفت: توصیه های متخصصان سلامت غذایی درباره خطرات فراوان باقی مانده غیرمجاز کود و سم در محصولات کشاورزی و هشدارهای کارشناسان محیط زیست درباره آلودگی محیط زیست طبیعی ازجمله آلودگی مخازن آب زیر زمینی وخاک مزارع، جهادکشاورزی را به عنوان متولی امنیت غذایی جامعه برآن داشت با توسعه اجرای طرح تولید محصول سالم درسطح تمامی شهرستان ها، بتواند به عنوان سازمانی تاثیر گذار در ارتقا بهداشت عمومی جامعه، نقش خود را به صورت موثرتری ایفا کند.
ایرانی فام، مشارکت کشاورزان را به عنوان تنها راه حل اجرا و گسترش طرح تولید محصول سالم نام برده و نقش ترویج و در کنارآن، همکاری کلینیک های گیاه پزشکی در تحقق این امر را بسیار موثر ذکر کرده و از همه نهادها و دستگاه هایی که به نوعی با سلامت مردم در ارتباط هستند، خواست برای افزایش تولید محصول سالم دربخش کشاورزی با بهره برداران و این سازمان همکاری بیشتری داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما