وقف بستری برای خدمت به جامعه، فرهنگ و دین است

سنت حسنه وقف در اسلام از جایگاه بلند و رفیعی برخوردار است واین سنت حسنه در واقع بستری است جهت خدمت به جامعه، فرهنگ، دین و کسانی که درجامعه نیازمند هستند.

خبرگزاری شبستان // کردستان

 

سنت حسنه وقف دراسلام از جایگاه بلند و رفیعی برخوردار است بدون تردید و یکی از گرانبهاترین و ارزشمندترین سنت های اسلامی و نمونه اعلای باقیات و صالحات می باشد و ماندگارترین معامله در طول حیات انسانی است که در آن واقف دسترنج عمرش رادراین بانک الهی ذخیره می کند تا در عرصه قیامت از ثواب آن بهره مند شود.

 

وقف پاسدار نشر معارف اسلامی است زیرا استفاده از درآمدهای وقف برای ساخت مساجد، دانشگاه‏ها، خوابگاه‏های دانشجویی، تأسیس کتابخانه‏های عمومی، مسابقات قرآن کریم، و... از کارکردهای فرهنگی و آموزشی وقف است.

 

سنت وقف و خیرات و صدقات جاریه به عنوان رهنمودی انسان ساز و فرهنگی مترقی به شمار می رود که آثار اخلاقی و عواید معنوی بزرگ و بی شماری را به دنبال دارد ریال،زیرا وقف راهی است که انسان می تواند مالکیت خود را تا ابد تضمین نماید و این تنها استثنایی است که در ابدی کردن مالکیت وجود دارد و به همین جهت است که وقف مصداق صدقه جاریه می‌شود و برای واقف همیشه مفید و ثمر بخش خواهد بود.


بیش از یک هزار موقوفه در کردستان وجود دارد


سلمان روحی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان گفت: تعداد موقوفات استان بیش از یک هزار و 500 موقوفه است که از این تعداد موقوفه بیش از 14 هزار رقبه منشعب شده است.


وی افزود: ازنظر موقوفات استان کردستان با توجه به جمعیت خود جزو 10استان برتر در کشور به حساب می آید.


این مقام مسئول با اشاره به سند دار کردن املاک موقوفی، اظهار داشت: هم اکنون بیش از 85 درصد از موقات استان دارای سند مالکیت هستند.


روحی تصریح کرد: از زمان اجرای طرح سند دار کردن املاک موقوفی تا کنون چهار هزار سند برای موقوفات استان صادره شده است.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان افزود: اخذ اسناد مالکیت موقوفات عامل بسیار موثری در جلوگیری از تصدی و تصرف این اموال از سوی افراد سودجو است.


وی اذعان کرد: هم اکنون 42 هزار هکتار از ارضی وقفی در سطح استان شناسایی شده است که با برنامه ریزی های انجام شده سند مالکیت برای این زمین ها اخذ خواهد شد.


این مقام مسئول به درآمد موقوفات استان در 9 ماه اول سال جاری اشاره کرد و افزود: از اول سال جاری تا پایان آذر درآمد موقوفات استان 27 میلیارد ریال بود که طبق خواسته و نیات واقفین هزینه شده است.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان تصریح کرد: همچنین در 9 ماه اول سال جاری درآمد بقاع متبرکه استان نیز دو میلیارد ریال بود.


روحی افزود: در صورتیکه مردم از تعداد و میزان وقف‌های گذشته و همچنین نحوه هزینه در آمد موقوفات اطلاع و آگاهی داشته باشند بیشتر به این سنت حسنه تشویق خواهند شد.


وی افزود: حفظ و احیای موقوفات رکن اصلی فعالیت‌های سازمان اوقاف و امورخیریه است زیرا شناسایی موقوفات و نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه از دیگر وظایف و فعالیت‌های سازمان اوقاف است.

 

وی با اشاره به جایگاه بلند و رفیع وقف در دین مبین اسلام، بیان کرد: یکی از بهترین سنت های خیر و نمونه اعلای باقیات صالحات و پرسودترین معامله در مسیر زندگی انسان وقف است و به همین دلیل نیز توجه به این سنت حسنه در استان کردستان مورد توجه و عنایت ویژه ای قرار می گیرد.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان کردستان افزود: وقف در فرهنگ اسلامی جزء ارزش های والای انسانی است زیرا فرد برای کسب رضای الهی از بهترین اموال خود بخشی را به دیگران اختصاص می دهد و با مطالعه آیات الهی متوجه می شویم که خداوند متعال نیز بارها در قرآن کریم بر ترویج این سنت حسنه در جامعه تاکید کرده است.

 

روحی خاطرنشان کرد: وقف بااهمیت‎ترین باقیات و صالحات است که حتی بعد از مرگ انسان نیز پرونده اعمال بسته نمی‎شود. 

 

وقف یکی از ارزشمندترین و کارآمدترین برنامه‌های دین مقدس اسلام است


جهاندار امجدیان، رئیس اداره امورخیریه شهرستان سنندج گفت: وقف یکی از ارزشمندترین و کارآمدترین برنامه‌های دین مقدس اسلام است زیرا جایگاه این سنت حسنه در دین اسلام بسیار رفیع بوده است.


وی افزود: وقف در جامعه نقش های متعدد و تاثیرگذار دارد از جمله نقش وقف در توسعه ارزش های اخلاقی و انسانی اسلامی انکار ناپذیر عنوان کرد.


این مقام مسئول اظهار داشت: یکی از تاثیرات موقوفات در جامعه گسترش عدالت اجتماعی است، زیرا تعداد زیادی از واقفان با درک صحیح از نیازمندی های جامعه موقوفاتی را به منظور کمک به فقرا ونیازمندان بیماران بی بضاعت، ایتام و آزادی زندانیان وقف نموده اند که مصداق بارز ایثار و از خود گذشتگی واقفان است.

 

امجدیان افزود: نقش دیگر وقف در توسعه اقتصادی کشور است زیرا موقوفات کمک شایانی به رشد وتوسعه اقتصادی خواهند کرد و در کشور ایجاد اشتغال و در آمدزایی می شود.

این مقام مسئول افزود: نقش دیگر موقوفات در توسعه علم ودانش است،زیرا تعدادی از واقفان به منظور گسترش علم و دانش اموالی را وقف کرده اند که به عنوان نمونه می توان به وقف زمین برای احداث مدرسه، خوابگاه دانش آموزان، دانشجویان وکمک به تحقیق و پژوهش های علمی و غیره اشاره کرد.


این مقام مسئول تصریح کرد: جایگاه این سنت حسنه در دین اسلام بسیار رفیع بوده و مسئولان باید در راستای ترویج این فرهنگ و بهره‌مندی جامعه اسلامی از آثار و برکات این صدقه جاریه تلاش مضاعفی کنند.

 

امجدیان با بیان اینکه درطول تاریخ اسلام در مقاطع مختلف عامل اصلی پیشرفت مراکز علمی ودینی در جهان اسلام موقوفات بوده است، تصریح کرد: کشور های غربی نیز با الگوگیری از فرهنگ اسلامی بنیادها و مراکز علمی زیادی را برای حمایت از علم و دانش وقف کرده اند.


رئیس اداره اوقاف وامورخیریه شهرستان سنندج با اشاره به اینکه در استان کردستان با توجه به بافت دینی و مذهبی جامعه اغلب واقفین در گذشته برای مساجد ومدارس علوم دینی وقف نموده اند، اذعان کرد: البته در وقف های جدید بیشتر واقفین به نیاز های روز جامعه توجه دارند که نقش رسانه ها در تاثیر بر افکار عمومی جامعه وسوق دادن آنان به سوی وقف اموال برای نیازمندی های واقعی جامعه برکسی پوشیده نیست امروزه رسانه های جمعی بهتر از هر شخص و نهادی می توانند برفرهنگ جامعه تاثیر گذار باشند.


امجدیان خاطر نشان کرد: رسانه ها سفیران وقف برای جامعه هستند، ارتباط رسانه ها واداره اوقاف در جهت انعکاس اطلاعات واخبار موقوفات به ترویج سنت حسنه وقف کمک شایانی خواهد کرد.

 

وی افزود: تلاش برای تداوم این حسنه جاریه بسیار ضروری است و برای نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه باید تلاش بیشتری شود.


این مقام مسئول با اشاره به عملکرد اوقاف شهرستان سنندج در 9ماهه اول سال جاری، اظهار داشت: تعداد کل موقوفات در این شهرستان 304 موقوفه است که از این تعداد موقوفه پنج هزار و 680رقبه منشعب شده است.


رئیس اداره اوقاف وامورخیریه شهرستان سنندج، افزود: تعداد14بقاع متبرکه، 285مساجد و 5 تکایا در این شهرستان وجود دارد.


وی اذعان کرد: تعداد 143نفر از خامین مساجد در این شهرستان بیمه شده اند.


امجدیان با اشاره به اهمیت تربیت حافظان قرآن در جامعه افزود: تعداد هزار و 210نفر تربیت حافظان قرآن در این شهرستان وجود دارد.

 

وقف باعث تقویت ازرش های معنوی و انسانی در جامعه می شود


ماموستا امین راستی، امام جمعه موقت سنندج گفت: وقف اموال در امور عام المنفعه علاوه بر اینکه نام واقف را زنده نگه می دارد، بلکه ازرشهای معنوی و انسانی را نیز در جامعه جاودانه می سازد.

 

وی افزود: وقف در فرهنگ اسلامی جزء ارزشهای والای انسانی در جامعه است، زیرا فرد برای کسب رضای خداوند از اموال دنیوی خود می گذرد وآن را وقف امورات خیر در جامعه می کند.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه سنت حسنه وقف از اهرم‌ های اعتقادی و فرهنگی برای جبران نیازهای مادی و معنوی در جامعه است، افزود: با توجه به سنت و شرع اسلام، همه مردم باید در راه توسعه سنت وقف اهتمام بورزند.

 

ماموستا راستی تصریح کرد: با توجه به آیات متعدد قرآن که درباره احسان و نیکوکاری است، اهمیت وقف اثبات شده است و کسی نیست که درباره ارزش واهمیت وقف انتقادی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه وقف وسیله تقرب به الی الله، پل ارتباطی بین خالق و مخلوق و تنها احسان ماندگاری است که اثرات آن در دنیا و آخرت باقی می ماند بر اهتمام بیشتر به این سنت خدا پسندانه در جامعه تاکید کرد.


ماموستا راستی در پایان با اشاره به اینکه وقف یک سنت حسنه و اقدام خیرخواهانه پایدار است که نیازمند اطلاع رسانی مناسب در بین اقشار مختلف جامعه است، خاطر نشان کرد: همه ظرفیت های استانی اعم از تریبون های نماز جمعه، منابر و کار رسانه ای اهمیت وقف را آن طور که شایسته است باید به مردم معرفی کنند.


پایان پیام/  

کد خبر 217200

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha