واکنش مهمانپرست به سخنان آیت الله سیستانی برای حل بحران عراق

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد که مجموعه گروه‌ها و شخصیت‌ها در داخل عراق حتما بهترین راه‌حل را برای وحدت آن کشور و احترام به حاکمیت و روند دموکراسی در این کشور دنبال می‌کنند

به گزارش خبرنگار شبستان،رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امرو (سه‌شنبه 26 دی ) برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر واکنش ایران به پیشنها آیت الله سیستانی برای حل بحران عراق با استفاده از مذاکرات مسالمت آمیز گفت: مجموعه گروه‌ها و شخصیت‌ها در داخل عراق حتما بهترین راه‌حل را برای وحدت آن کشور و احترام به حاکمیت و روند دموکراسی در این کشور دنبال می‌کنند.
وی افزود:دشمنان منطقه و عراق خواهان وحدت و ثبات در این کشور نیستند و فتنه‌های مختلفی طراحی می‌شود که ریشه این فتنه‌ها یک جریان اختلاف‌انگیز و تفرقه‌انگیز است که بی‌ثباتی و ناامنی را در منطقه به نفع خود می‌داند.
مهمانپرست تاکید کرد:حتما مذاکرات مسالمت آمیز بین گروه‌های مختلف و توجه به توصیه‌های آیت‌الله سیستانی می‌تواند وضعیت مطلوبی را در عراق ایجاد و اختلاف نظر‌ها را از بین ببرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسش دیگری از سوی همنی خبرنگار مبنی بر اینکه چه مسائلی در دستور کار اجلاس وحدت اسلامی که قرار است در ایران برگزار شود وجود دارد،گفت: این اجلاس برای وحدت بین جهان اسلام پایه‌گذاری شد و بیشترین تلاش جمهوری اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در جهت وحدت بین جهان اسلام و کنار گذاشتن اختلافات مذهبی بوده است.
وی ادامه داد:این هدف و همچنین شرایط حساس منطقه‌ای این وظیفه را برای ما ایجاب می‌کند تا همه ظرفیت‌ها و توانایی‌های خود را برای ایجاد وحدت به کار گیریم و بدانیم دامن زدن به اختلافات مذهبی به خصوص دامن زدن به اختلافات در درون جهان اسلام یک توطئه است.
مهمانپرست خاطرنشان کرد که با حضور و تلاش شخصیت‌های بزرگ جهان اسلام باید جلوی این فتنه گرفته شود و وحدت بین مسلمانان و اتحاد بین کشورهای اسلامی افزایش یابد.
این خبرنگار سوال دیگری را مطرح کرد مبنی بر اینکه همزمان با سفر علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه به قاهره نشست ضد ایرانی درآنجا برگزار شد، نظر ایران در این باره چیست ؟ و مهمانپرست پاسخ داد: اگر اخبار را مرور کنید متوجه می‌شوید که چه کشورها و جریاناتی از این سفر ابراز نگرانی و ناراحتی کرده و چه ملت‌هایی ابراز خوشحالی کردند.
مهمان‌پرست ادامه داد: طبیعی است که برخی از جریانات و کشورها از نزدیک شدن کشورهای بزرگ منطقه مثل ایران و مصر خوشحال نباشند و همه تلاش‌ها را به کار گیرند تا در روابط این کشورها خدشه ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد:اما این اقدامات هیچ تاثیری نخواهد داشت و مسئولان عالی‌رتبه دو کشور با عزم و اراده خود را برای توسعه روابط نشان داده‌اند و این سفرها، رفت و آمد‌ها و رایزنی‌ها حتما به نفع دو ملت و دو منطقه خواهد بود و در حل مسائل منطقه‌ای کاملا موثر است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت:بلافاصله بعد از اینکه خبر تشکیل این جلسه در قاهره عنوان شد آنها ادعا کردند که از دانشگاه الازهر نیز در این نشست شرکت خواهند داشت اما الازهر این اخبار را تکذیب کرد و اعلام کردن که حتی از این نشست حمایت هم نمی کند.
 

کد خبر 217208

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha