به گزارش خبرگزاری شبستان، درحالی که مصر از تنش های اخیر پیرامون رای گیری همه پرسی پیش نویس قانون اساسی خارج نشده است و پیامدهای آن همچنان به قوت خود پابرجاست.
«محمد البرادعی» مدیر کل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی، برنده جایزه صلح نوبل و از شخصیت های مخالف دولت مصر که هر از گاهی در تویتر خود مطلبی علیه دولت و «محمد مرسی» می نویسد. امروز نیز دست به قلم برداشته و به گونه از ناتوانی حکومت در اداره کشور انتقاد کرده است.
البرداعی در بخشی از مطلب خود آورده است: دولت فرسایش یافته و شکست افزایش می یابد و این ملت است که قربانی می شود.
این اولین بار نیست که البرادعی علیه مرسی می نویسد بلکه چندی پیش نیز که مرسی درصدد افزایش اختیارات خود بود، در مطلبی در تویتر«محمد مرسی» را فرعون جدید مصر دانست و نوشت: مرسی با این تصمیم خود را مافوق قانون قرار داده است.
البرادعی درحالی با این سخنان به تحریک افکار عمومی می پردازد که جامعه مصر هنوز در تب و تاب پیامدهای انقلاب ژانویه همچون محاکمه «حسنی مبارک» و مسئولان دیگر رژیم پیشین به سر می برد و درحال گذار ازمرحله نخست انقلاب است. مرحله ای که هنوز آغاز نشده، تنش ها و التهابات زیادی را با خود به همراه داشته است.
درگیری های خونین، انفجارهای مختلف، تحصن ها و اعتراض ها در مهد انقلاب مصر یعنی التحریر نشان از آن دارد که مرسی نتوانسته به خوبی بر امور مسلط شود و سخنان مخالفانی همچون البرداعی را نیز می توان در این ناآرامی تاثیر گذار دانست.
اگرچه سخنان آغازین محمد مرسی در زمان روی کار آمدن با مرور زمان در عمل تغییر کرد، اما نمی توان آن را عاملی بر ناکارآمدی وی دانست؛ چرا که وی به طور حتم با گذشت زمان متوجه شده است که باید برای مسلط شدن بر امور، تغییرات اساسی را در پیکره حکومت و حتی ساختار قانونی کشور بدهد و دوری شخصیت های احزاب مختلف همچون «محمد البرادعی»، «حمدین صباحی» و «عمرو موسی» از مرسی و ایستادن در مقابل او را نیز می توان از عوامل اتخاذ این تصمیمات دانست.
به هرحال باید مخالفان و موافقان دولت مصر بدانند تازمانی که در مقابل یکدیگر بایستند هرگز نمی توانند آرمان ها و اهداف انقلاب خود را متجلی کنند؛ بلکه از راه گفتگو می توانند بر مشاکل و اختلافات خود قایق بیایند؛ به ویژه اینکه مخالفان مرسی همانگونه اگر خود امروز بر کرسی قدرت تکیه زده بودند، تمایل داشتند بر رساندن کشور به ثبات و آرامش، به آنها مهلت و فرصت داده شود؛ به طور قطع محمد مرسی نیز نیازمند فرصتی بیشتر و همکاری مضاعف تر از سوی مخالفان و موافقان با وی است.
پایان پیام/
نظر شما