به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با اربعین سید وسالار شهیدان امام حسین (ع)، رایزنی فرهنگی ایران در پاریس اقدام به برگزاری کنفرانسی با عنوان«فلسفه شهادت از منظر امام حسین (ع)» کرد.
در این کنفرانس که با حضور فرانسویان علاقمند و برخی ایرانیان و دانشجویان مقیم پاریس برگزار شد، حجت الاسلام دکتر «جازاری» استاد دانشگاه و پژوهشگر متخصص مطالعات اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی ابتدا ضمن بررسی تاریخچه ای از قیام حسین (ع) به معرفی شخصیت امام ونسب ایشان پرداخت و به دوره امامت آن حضرت اشاره کرد و از وقایع تاریخی آن دوران برای حضار با ذکر منابع و ماخذ معتبر تاریخی، فرازهایی برشمرد.
«جازاری» با اشاره به همزمانی دوران امامت امام حسین (ع) با حکومت معاویه و پس از او یزید، به واکاوی جریانات تاریخی و خلافت پس از معاویه وحکومت پسرش یزید پرداخت.
وی ضمن بررسی و تحلیل شخصیت یزید به تحلیل زمینه های شکل گیری آغاز قیام امام حسین (ع) از مدینه و دلایل آن اشاره کرد.
جازاری همچنین به نقش و منزلت امام حسین (ع) در اسلام اشاره کرد و از شخصیت و افکار یزید بن معاویه بنابر منابع و روایات گوناگون تاریخی پرده برداشت و به بررسی معیارها وشرایط خلافت پس از پیامبر به نقل از منابع تاریخی و نیز تاریخ طبری پرداخت و نشان داد که چرا اسلام معیارهایی حداکثری را برای زمامداران جامعه در نظر گرفته است و اینکه عدول از این معیارها چگونه می تواند به گسترش انحرافات و آسیبها در جامعه منجر شود.
وی در پاسخ به سوال یکی از شرکت کنندگان در خصوص شهادت و معنای جهاد پس از پیامبر و فضای جامعه آن روز در زمان امام حسین(ع) پاسخ داد: برای تحلیل این موضوع باید یک مطلب اساسی را مد نظرقرار داد و آن ممنوعیت نقل حدیث پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) توسطه خلیفه اول بود و این مسئله باعث گوناگونی بسیاری در تفکرات امروز بین برادران شیعه وسنی شد و البته این موضوع موجب شد تا پس از پیامبر و در زمان شهادت امام حسین(ع) سردمداران حاکم آن دوران روش هایی را در حکومتداری بر گزینند که با معیارهای اصیل اسلامی تطابق چندانی نداشتند و این آغازی برای شروع انحرافات بود.
جازاری در ادامه این بحث به جریان شناسی شهادت ومفهوم آن از زمان آغاز هجرت تا شهادت امام حسین(ع) پرداخت.
وی در ادامه ضمن تاکید بر تقریب بین مذاهب وادیان ودوری از هر گونه اختلاف وتاکید بر مشترکات بین ادیان در اینگونه مباحث تاریخی گفت: همه ما خدای واحد را پرستش می کنیم.
جازاری در ادامه و در پاسخ به سوال و ارائه نظر یکی از شیعیان حاضر در جمع که ابتدا دارای مذهب کاتولیک بوده است، به تحلیل ارتباط و اشتراکات بین مذهب تشیع و کاتولیک پرداخت.
وی گفت: آنچه که پس از شهادت امام حسین(ع) بر سر زبان ها ماند، نام حسین بن علی و دیگری نام کربلا بود و همین کافی است در چهل سالی که نام علی واهل بیت حذف شده بود، با حادثه کربلا دوباره نام علی و اهل بیت وسنت واقعی پیامبر زنده شد، و در نهایت می توان گفت کاری که امام حسین با شهادت خود انجام داد در واقع زنده کردن نام اهل بیت و احیای اسلام بود.
جازاری افزود: هنگامی که کاروان امام وارد دمشق شد همگی می گفتند اینان کیستند، در جوابها آمد اینان خانواده پیامبر هستند و حسین نوه پیامبر، پسر علی در راه خدا و در جنگ با یزید که فردی فاسق بوده است و بر خلاف معیارهای اسلام حکومت داری می کرد، کشته شد و اینجاست که می توانیم بگوییم قیام امام حسین(ع) موجب احیاء واصلاح دین خدا شده است. لذا هدف اصلی و فلسفه شهادت امام حسین، احیای دوباره دین، و زنده نگه داشتن آن تا استقرار حکومت عدل جهانی می باشد.
«ژاک شارتیه»رئیس انجمن شیعیان فرانسوی با تایید این نقاط مشترک گفت: کشور فرانسه در رابطه با تطبیق اسلام در فرانسه می تواند از این پتانسیل یعنی نقاط مشترک اسلام شیعی و مسیحیت به خوبی استفاده کند.
پایان پیام/
کنفرانس« فلسفه شهادت از منظر امام حسین (ع)» به همت رایزنی فرهنگی ایران و با حضور «جازاری» استاد دانشگاه و پژوهشگر متخصص مطالعات اسلامی در پاریس برگزار شد.<BR>
کد خبر 217632
نظر شما