به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان سردار علی فضلی (30 دی) در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره بسیج هنرمندان کشور در فرهنگسرای سمنان گفت:نبایدحرکت ما در جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری کند، آرام و آهسته باشد و به تعبیری هنرمندان در تحقق این اهداف نباید عقب بمانند.
فضلی افزود: هنر تئاتر دربرگیرنده سایر هنرها نیز محسوب میشود و از جمله محاسن هنر تئاتر، پویایی و زنده بودن و نفس گرم و سینه به سینه این هنر بوده و در خصوص این هنر هر چه قدر بیان شود، در واقع زیره به کرمان بردن است.
جانشین بسیج کشور با تأکید بر اینکه باید جدیتها در عرصه هنر تئاتر بیشتر شود، افزود: یکی از ضروریترین مباحث در تئاتر، نیازمندی این هنر به متن، فراهم کردن فرهنگ مورد نیاز و مخاطب فراهم کردن است.
فضلی با اشاره به سالگرد عملیات کربلای پنج و بیان گوشه هایی از خاطرات و حوادث عملیات های کربلای چهار و پنج گفت: به فرموده رهبر فرزانه انقلاب شبهای کربلای پنج شبهای قدر این انقلاب است و هنر تئاتر باید این خاطرات را حفظ و ماندگار کند.
دبیر دهمین جشنواره تئاتر بسیج کشور از ارسال 200 متن نمایش به جشنواره تئاتر بسیج کشور در بخش نمایشنامه نویسی خبر داد.
حسین مسافرآستانه با بیان اینکه 200متن نمایش به بخش نمایشنامه نویسی جشنواره تئاتر بسیج کشور ارسال شده اظهار داشت: از بین این تعداد 110 نمایش به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
مسافر آستانه با اشاره به دوسالانه برگزاری جشنواره تئاتر بسیج کشور گفت: با هدف پرهیز از جشنواره زدگی این جشنواره هر دوسال یک بار برگزار می شود و در فاصله دو جشنواره نیز برنامه های متنوعی برای غنای هرچه بیشتر تئاتر بسیج پیش بینی و اجرا می شود.
مسافر آستانه همچنین ضمن اشاره به این مطلب که تئاتر سالهای سال است به عنوان یک مقوله فرهنگی بسیار ارزشمند اما درخود تنیده به کار ادامه داده است، اظهار داشت: تا به امروز نیاز به تئاتر آنچنان که میبایست در جامعه تبیین نشده است.
دبیر دهمین جشنواره تئاتر بسیج کشور افزود: اگر نیاز به تئاتر در جامعه برای تک تک شهروندان تعریف شود، قطعا بسیاری از مشکلات این هنر مرتفع خواهد شد و میتواند به عنوان یک جریان مستمر ارتباط با جامعه را بیدغدغه مانند گذشته ادامه دهد.
وی بزرگترین سرمایه تئاتر ایران را حضور تئاتریهایی معرفی کرد که در شهرستانها با وجود مشکلات بیشمار به فعالیت میپردازند.
هنرمند برجسته تئاتر و استاد دانشگاه محمود عزیزی نیز در این مراسم افزود: برخی از مسوولان سینما را پرچم فرهنگ و هنر می دانند اما شاید سینما در آمریکا، هندوستان و یا چین و ژاپن هنر اول باشد اما در ایران بیرق دار فرهنگ و هنر، هنر نمایش است.
وی جذب مخاطب،متن خوب و فراهم نمودن فرهنگ مورد نیاز در این هنر بسیار ضروری دانست وگفت: باید تمام هنرمندان و مسئوولان حوزه فرهنگ به این مسائله توجه ویژه ای داشته باشند.
عزیری تصریح کرد: هنرمندان تئاتر با مشکلات فراوانی مواجه هستند اما باید با جدیت این ناملایمت ها را که در مسیر راه آنها قرار دارد هموار نمایند و برای توسعه این هنر تمام تلاش خود را به کار بگیرند.
گفتنی است در پایان این جشنواره بر اساس رای هیات داوران در بخش نمایشنامه نویسی نمایشنامه 23 با نویسندگی هادی عسگری، اسبهای سرکش به نویسندگی علی محمد آدمنش و کات محزون با نویسندگی محسن سلمانیان رده های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
همچنین در بخش تئاتر صحنه ای و در رشته کارگردانی داود پارسا از نمایش ˈچشمانش در گندمزار ماندˈ، در نمایشنامه نویسی هیات داوران انتخابی نداشت، در طراحی صحنه مرضیه درخشان نیا از نمایش ˈهمیشه به نام اوˈ، موسیقی مهدی حسنی از نمایش ˈدوچرخه موازیˈ، بازیگر زن مینا رجب زاده ایفاگر نقش طاهره در نمایش ˈشش پنجره مایل به همیشهˈ،بازیگری مرد حمیدرضا دشتی ایفاگر نقش محسنی در نمایش ˈمانیفست پرتاب بارنجکˈ را به عنوان اول شناخت و تندیش جشنواره و جوائز نقدی را به آنان اهداء کرد.
هیات داوران دهمین جشنواره تئاتر بسیج کشور همچنین در بخش خیابانی جایزه اول بازیگری زن را به فرانک بلوزاده ایفاگر نقش مادر شهید در نمایش یوسف، بازیگری مرد را به موسی هدایتی بازیگر نقش کاوه در نمایش جعبه ها، کارگرانی را به محمد مظفری کارگردان یوسف و جایزه اول طراحی و ایده را به ˈمحمد مظفریˈ برای طرح و ایده نمایش یوسف اهداء کرد.
در بخش عروسکی و کودک و نوجوان نیز جایزه اول کارگردانی به سیدجواد رحیم زاده از نمایش عکاسخانه، غلامرضا جهان پا در نمایش عکاسخانه به عنوان بازیگر اول مرد، سحر میرزاخانی در نمایش رقص قاصدک از استان مرکزی به عنوان بازیگر اول زن، مینا اکبری ناصر در بخش عروسک گردانی در نمایش رویایی واقعی از استان آذربایجان شرقی، حسین طاهریان از بخش ساخت عروسک و ماسک از استان سمنان، در طراحی صحنه نیز هیات داوران نفر اول را انتخاب نکرد اما در بخش موسیقی هیات داوران جایزه این بخش را به سید یحیی موسوی آهنگ ساز نمایش عکاسخانه و در بخش طراحی لباس به سهیلا میرزاخانی در نمایش قصد رقص قاصد از اراک اهداء کردپایان پیام/.
نظر شما