شعرا نسبت به نفوذ اندیشه های انحرافی در اشعار آیینی مراقب باشند

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت: امروز شعر آیینی در جایگاه رفیعی قرار دارد و شعرا نباید اجازه دهند اندیشه هایی که در طول تاریخ به انحراف رفته اند، در شعر آنها نفوذ کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی نعمت الهی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین شب گذشته (30 دی) در مراسم اختتامیه پنجمین کنگره شعر عاشورایی استان قزوین که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان برگزار شد، بیان کرد: شک و تردیدی جود ندارد که هنر یکی از جلوه های خالق هستی است که به بشر ارزانی شده است تا بتواند سخن و ایده خود را هرچه بهتر به جامعه و مخاطبان خود منتقل کند.
 

وی ادامه داد: نقش هنر در زندگی بشر نقشی برجسته و ویژه در طول تاریخ بوده است زیرا هنر توانسته در مقاطعی از تاریخ نقشی بیافریند که از دیگر حوزه ها این نقش برنیامده است.
 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اضافه کرد: هنر از زمانی که در استخدام بشر بوده است، همه مفاهیم بلند آسمانی و اندیشه های ناب را به صورت زیبا به مخاطب خویش القا کرده است، البته هنر انواع مختلفی دارد که هر یک نقش مهمی در جامعه بشری داشتند ولی هنر شعر و شاعری به گونه ای دیگر بوده است.
 

وی عنوان کرد: نقش شعر و سخن موزون در تاریخ بشریت ریشه دیرینه دارد و از زمانی که بشر پا به عرصه گیتی گذاشت، این سخن موزون را با خود همراه کرد و در این مسیر به تکامل رساند.
 

حجت الاسلام نعمت الهی افزود: شعر توانست از مایه های آسمانی بهره گیرد و خویش را به گونه ای دیگر نمایان کند بنابراین هنر زمانی هنر دینی محسوب می شود که هنرمند بتواند بین مُلک و ملکوت ارتباط دهد و دست زمینیان را به آسمان برساند.
 

وی اعلام کرد: هنر دینی می تواند با تصویری، مطالب مختلف دینی را به مخاطب القا کند و امروز ضرورت جامعه ما این است که مفاهیم بلند آسمانی و رحمانی را در قالب فیلم، تئاتر و شعر به نمایش گذاریم و مخاطب خویش را پیدا کنیم.
 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین تصریح کرد: شعر نقش مهمی در تاریخ بشریت ایفا می کند؛ شعر دارای انواع و اقسامی است و مراتب و مراحل خاصی را در تاریخ بشر دارا بوده است و شعرهای آیینی از شعرهای مهم محسوب می شود.
 

وی توضیح داد: شعر آیینی اسطوره های دینی را می سراید و اسطوره های دین و نمادهای دینی را که به عنوان سمبل مطرح هستند را به جامعه معرفی می کند و شعر آیینی بیش از 80 درصد از ادبیات ما را دربرگرفته است.
 

حجت الاسلام نعمت الهی تأکید کرد: شعر آیینی در بسیاری موارد شعر حزن و اندوه است و بیشتر این حزن و اندوه را باید در کربلا جستجو کرد، کربلایی که برای همیشه تاریخ به عنوان بام بلند حقیقت به نمایش گذاشته شد و هر کس عاشورا را سرود، همه حقیقت را سروده است.
 

وی ادامه داد: اگرچه شعر آیینی عاشورایی، حزن و اندوه است ولی شعر عاشورا عشق است چراکه کربلا تلاقی عشق و عقل بوده و شاعر آیینی می تواند به صورت زیبا پیوند عشق و عقل را نشان دهد و در واقع زمانی که شاعر آیینی از این عشق سخن می گوید بین عقل و عشق پیوند ایجاد می کند.
 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین با اشاره به ویژگی یک شاعر آیینی اضافه کرد: شاعر آیینی که قلم به دست می گیرد تا بزرگی را بسراید و یا اسطوره ای را به نمایش بگذارد، باید ویژگی هایی داشته باشد که از جمله این ویژگی ها دانستن شعر آیینی است و اینکه بتواند شعر را به خوبی بسراید زیرا در این صورت شعر در دل و جان انسان طوفانی به پا می کند.
 

وی یادآور شد: شاعر آیینی باید اسطوره های دینی و آیینی را به خوبی بداند و با تاریخ آنها آشنا باشد و نسبت به ساحت ائمه و امامان معرفت داشته و همچنین آگاهی کامل در قلمرو شیعی و فرهنگ شیعه داشته باشد؛ البته شعر آیینی تنها اختصاص به شیعه ندارد و اهل سنت نیز در این حوزه کار کردند ولی به جرأت می توان گفت بهترین شعر آیینی در اندیشه شیعه متولد شده است.
 

حجت الاسلام نعمت الهی عنوان کرد: اوج شعر آیینی را باید در انقلاب اسلامی جستجو کرد، بسیاری از شعرای آیینی ما بعد از انقلاب اسلامی در این حوزه ورود کردند و یکی از عوامل اصلی ورود به شعر آیینی هشت سال دفاع مقدس بود که پیوند با کربلا، عاشورا و امام حسین(ع) داشت و شعرای ما به خوبی توانستند از این ظرفیت استفاده کنند.
 

وی تصریح کرد: امروز شعر آیینی در جایگاه رفیعی قرار دارد و باید شعرا توجه داشته باشند کسی که قلم به دست گرفته و عاشورا، علی (ع)، حضرت مهدی (عج) و فاطمه (س) را می سراید باید بسیار مراقب باشد زیرا قلم و زبانش در دل مردم رسوخ می کند و نباید اجازه دهد که اندیشه هایی که در طول تاریخ به انحراف رفته اند در شعر او نفوذ کنند.
 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین خاطرنشان کرد: شعرا باید توجه داشته باشند نباید شعر آنها از مایه های ضعیف برخوردار باشد و هدف تنها گریاندن افراد نباشد زیرا این امر دور از شأن اهل بیت و ائمه است.
 

وی در پایان با اشاره به اهداف برگزاری کنگره شعر عاشورایی یادآور شد: این کنگره با هدف شناسایی شعرای آیینی برگزار شده و امیدواریم نسل گذشته که در شعر آیینی و عاشورایی به خوبی عمل کردند الگویی برای نسل جوان باشند.
 

پایان پیام/

کد خبر 218655

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha