اسماعیل آذر پژوهشگر و نویسنده با بیان اینکه درباره جشنواره شعر فجر ابتدا باید تعریف کنیم که این جشنواره کجا نشسته است گفت: این جریان به نسبت به جشنواره های دیگر ممکن است کم مفید باشد اما در مفید بودن آن شک نیست بلکه باید این سوال را مطرح کرد که اهمیت این جشنواره تا چه اندازه است.
وی افزود: اگر بگوییم جشنواره شعر فجر در طول زمانی که برگزار شد جریان ساز بوده است باید گفت که چنین جریانی وجود ندارد ولی تلاش شده است این جشنواره بتواند یک جریان ادبی را به وجود آورد اما تاکنون چنین جریانی به وجود نیامده است.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان جشنواره های رضوی توفیق قابل توجهی داشته و جریان سازی کرده است و حتی آقای حسینی وزیر کنونی سهم بسیاری در این جریان سازی ها داشته است.
وی ادامه داد: اما در مورد جشنواره شعر فجر متاسفانه کسانی که در وزارت ارشاد در مقام قائم مقام شعر قرار گرفته اند علی رغم زحماتی که می کشند توفیقی نداشته اند. در این باره باید گفت که جریان شعر فجر زاییده انقلاب اسلامی است و انصافاً پیشرفت های خوبی هم داشته است اما می توانست درخشانتر باشد
آذر سپس عنوان کرد:شاعران در همه جای دنیا مقام والایی دارند و ممکن است شاعری مدیر باشد و حتی مدیری شاعر ولی من پیشنهاد می کنم و گفته ام که بگذارید مسئولیت این جشنواره ها را مدیران کارآمد داشته باشند و متخصصان عصایی باشند در دست آنها و تنها به آنها مشاوره بدهند در این صورت جشنواره نتیه بهتری می دهد .
آذر سپس اضافه کرد: در نگاه کلی می توان گفت که جشنواره شعر فجر کارنامه ای نسبتاً موفق داشته اما این سخن که می گوییم مسولیت اجرایی این جشنواره به غیر از شاعران واگذار شود منظور نفی شاعران در کار جشنواره نیست بلکه اعتقادم این است که شاعر فراتر از هر چیز دیگری است و باید در جایگاه رفیع خود نشسته باشد و نباید گرفتار کارهای اجرایی شود.
وی یادآور شد: جشنواره شعر فجر و دیگر جشنواره های فجر باید بیشتر از این بدرخشند در ضمن باید یادمان باشد که شعر آنقدر اهمیت دارد که بنیانگذار انقلاب اسلامی شاعر بوده و رهبر انقلاب نیز شاعر هستند و خود مشوق شاعران و این کافی است برای اینکه بگوییم شعر و شاعر در کشور ما ارزشی والایی دارد.
پایان پیام/
نظر شما