قربان محمدی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار شبستان، از تحویل 12 هزارواحد دامی به روستائیان مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به منظور مساعدت تامین معیشت روستائیان در مناطق زلزله زده همزمان با تامین مسکن، اقدام به احداث واحدهای دامی در این روستاها کرده است و در این راستا 11 هزار و 915 واحد دامی احداث و تحویل روستائیان می شود.
وی کار بازسازی را همچنان فعال توصیف کرد و افزود: تا اتمام ساخت کلیه واحدهای مسکونی آسیب دیده همچنان درکنار زلزله زدگان خواهیم بود و خدمت به محرومان و بی سرپناهان جزو وظایف ذاتی این نهاد به یادگار مانده از امام راحل است.
محمدی ادامه داد: واحدهای مسکونی که در مناطق زلزله زده بدون احداث مانده اند، عمدتا ساکنان فصلی روستاها را در برمی گیرد و در اولویت دوم بازسازی قرارگرفته اند که از فروردین سال آینده در برنامه ساخت و ساز بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار دارند.
وی افزود: بنیاد مسکن در مورد ساخت و ساز در تعدادی از روستاها بین فصلی و دائمی بودن ساکنان گزینشی عمل نکرده و همزمان با انجام عملیات ساخت و ساز برای ساکنان دائمی، ساکن فصلی را نیز در برنامه کاری خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه ساخت و ساز برای ساکنان فصلی عمدتا در روستاهایی که میزان تخریب یا خسارت درآنها پایین تراز 30 درصد بوده و مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: درعین حال در سایر روستاها در برنامه بوده و تا مرحله اسکلت بندی نیز پیش رفته ایم.
وی واحدهای آسیب دیده درمناطق روستایی را 11 هزار و500 واحد اعلام کرد و افزود: از این تعداد 9 هزار و500 واحد بین 60 تا100 درصدآسیب دیده و در واقع جزو واحدهای احداثی محسوب می شوند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی آمار واحدهای شهری آسیب دیده از زلزله 28 هزار واحد مسکونی برآورد کرد و ادامه داد: از این تعداد 4 هزار و500 واحد جزو واحدهای احداثی بود و به ثبت رسیده است.
وی واحدهای آسیب دیده در مناطق روستایی را بیش از 18 هزار واحد اعلام کرد و گفت: از این تعداد 9 هزار و 500 واحد بین 60 تا 100 درصد آسیب دیده و در واقع جزو واحدهای احداثی محسوب میشوند.
مدیرکل بنیاد مسکن در آذربایجانشرقی آمار واحدهای شهری را نیز به این شرح عنوان کرد: کل واحدهای خسارت دیده بیش از 28 هزار واحد مسکونی است که از این تعداد 4 هزار و 500 واحد جزو واحدهای احداثی به ثبت رسیدهاند.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجانشرقی گفت: اگر بگوییم چادر در مناطق زلزله وجود ندارد، دروغ است اما باید دید از این چادرها به چه نحوی استفاده میشود، این چادرها عمدتاً به عنوان انباری یا محل جمعآوری آذوقه مورد استفاده زلزلهزدگان قرار میگیرد و هیچ کس در این مناطق از چادر به عنوان محل سکونت استفاده نمیکند.
وی در مورد امر ساخت و ساز در حال حاضر در مناطق زلزلهزده گفت: عمدتاً ساخت و ساز به انجام امور نازک کاری و در داخل واحدهای ساخته شده منحصر شده است.
محمدی با اشاره به اینکه ممنوع شدن انجام امور ساخت و ساز به معنی واقعی صورت نگرفته، اظهار کرد: از پیمانکاران خواسته شده تا حدالامکان از انجام امور ساخت و ساز بیرونی خودداری کنند.
این مقام مسئول بنیاد مسکن در آذربایجانشرقی در عین حال گفت: به متصدیان ساخت و ساز توصیه شده تا اگر هم اقدام به ساخت و ساز در فضای بیرونی میکنند از محافظ و چادر استفاده کنند و یا از موادی که مانع یخ بستن مصالح از جمله بتن، سیمان میشود، استفاده کنند.
وی، از اتمام احداث 9 هزار و 600 مسکونی در مناطق زلزلهزده آذربایجانشرقی خبر داد و تصریح کرد: این واحدها تا مرحله گچکاری که جزو تعهدات بنیاد مسکن بوده به اتمام رسیده و به صاحبانشان تحویل داده شد.
محمدی در مورد اسکان موقت نیز گفت: در حال حاضر اسکان موقت 10 هزار خانوار در قالب کانکسهای توزیعی نیز در این مناطق صورت گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما