ارائه تصویری جامعه از پدیده های سیاسی در متدولوژی تفسیر

ارائه تصویری کلی و جامع از پدیده های سیاسی در جهان با استفاده از متون کلاسیک اصول فقه و علم الحدیث و مسائل تجربی رویکردی است که مولف در متدولوژی تفسیر سیاسی اتخاذ کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "متدولوژی تفسیر سیاسی" به قلم احمد جهان بزرگی و به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تا کنون سه بار تجدید چاپ و به بازار نشر عرضه شده است. 

بنابر این گزارش، رشد و تحولات سیاسی جامعه انسانی امروزه سریع و پیچیده است و بدون شناخت و برنامه ریزی صحیح، امکان موفقیت و پیروزی جوامع از بین می رود و با توجه به این که باید در میان این تحولات سیاسی و رشد سریع، زندگی ادامه پیدا کند و جامعه با تحولات سیاسی، برخورد صحیح و مطابق با معیار و ارزش های خود داشته باشد باید توانایی ارزیابی و تجزیه و تحلیل اخبار و اطلاعات مربوط به این رشد و تحولات را داشته باشد لذا نیازمند روش و وسیله ای خاص برای این شناخت و شناخت های دیگر است.
کتاب "متدولوژی تفسیر سیاسی" کمک می کند تا تصویری کلی و جامع از پدیده های سیاسی در جهان به دست آوریم تا بتوانیم با آن ها برخورد متناسبی داشته باشیم. در این متدولوژی که اغلب با استفاده از متون کلاسیک اصول فقه و علم الحدیث و مسائل تجربی و همچنین استفاده از آزمون سعی و خطا به دست می آید به افرادی که قصد برخورد با تحولات سیاسی دارند، توجه داده می شود که جز با اِشراف خبری روی پدیده ها و تجزیه، تبیین و تحلیل خبر، امکان دستیابی به تصویر کلی در مورد پدیده ها و وقایع سیاسی و نهایتاً برخورد با آنها وجود ندارد.
بنابراین در بخش یکم به بررسی جایگاه تفسیر در تصمیمات سیاسی پرداخته شده و ذکر شده است که اگر تصمیم گیرندگان سیاسی، اطلاعات مطلوب در اختیار نداشته باشند در تصمیم گیری موفق نخواهند بود و اطلاعات، جز از طریق تفسیر به دست نمی آید. همچنین در این بخش تفسیر و تعاریف آن با کارهایی که قبل از آن انجام می پذیرد نیز ارائه شده است.

این گزارش می افزاید: بخش دوم به بررسی مراحل و اصول و قواعد مربوط به هر مرحله می پردازد. در مرحله اول چگونگی تجزیه اخبار به موضوعات و مطالب متمایز از یکدیگر توضیح داده شده است. به این ترتیب که تجزیه معمولاً از دو جهت انجام می پذیرد: از لحاظ اولویت بندی خبرها و تفکیک آنها به اجزای کوچک تر جهت ارزیابی مطلوب و استفاده بهینه از خبرها و در مرحله دوم چگونگی ارزیابی خبرهای جداشده از یکدیگر مورد عنایت قرار می گیرد که چه باید کرد که صحت یا عدم صحت یک خبر مشخص شود تا به اشتباه دچار نشویم. در این مرحله خبرها به دو دسته تقسیم می شوند: «واحد» و «متواتر» که هر کدام ارزیابی های جداگانه ای می طلبند.
پس از ارزیابی خبرها نوبت به بدست آوردن اخبار و اطلاعات جدید با استفاده از آن ها می رسد. در این مرحله اطلاعات به دست آمده را در هشت دستگاه شناخته شده قرار می دهیم و با استفاده از محصول این دستگاه ها که خبرهای جدید هستند، سعی در کامل نمودن تصویر موضوعات موردنظر می کنیم.
شایان ذکر است، کتاب "متدولوژی تفسیر سیاسی"  تالیف احمد جهان بزرگی در قطع رقعی و یکصد صفحه برای سومین بار به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.

پایان پیام/

کد خبر 219686

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha