آیا آذربایجان در مسیر انقلاب های عربی حرکت می کند؟

اصلاحات سیاسی در جمهوری آذربایجان در کنار مبارزه با فساد اداری فزاینده اکنون برای مردم این کشور به رویایی دست نیافتنی مبدل شده و باکو آبستن تحولاتی است که می تواند جغرافیای سیاسی آن را تغییر دهد.

به گزارش  شبستان روزنامه ینی مساوات در مقاله ای نوشت امید به انجام اصلاحات و ایجاد اعتدال سیاسی در آذربایجان از سوی حکومت این کشور که پیش بینی می شد در سال 2013 مشاهده شود، به تدریج رو به اضمحلال است. زیرا از آغاز سال جدید میلادی به این سو حوادثی روی داده که حکایت از بدتر شدن وضعیت دارد.
بنوشته این روزنامه غربگرا ، حکومت مهاجم تر شده و جامعه کشور و احزاب مخالف نیز متناسب بر قاطعیت خود افزوده اند و برخی از کارشناسان سیاسی در مورد به اجرا درآمدن سناریوی انقلاب های عرب در آذربایجان پیش بینی هایی می کنند.
" ارسطو اروجلو " کارشناس سیاسی و " رستم ابراهیم بی اف " عضو شورای موسسان مجمع روشنفکران آذربایجان معتقدند که سناریوی انقلاب های عرب در آذربایجان نیز در حال اجراست و فرصت انجام اصلاحات از دست رفته است.
" ناطق میری " مفسر سیاسی آذربایجانی وضعیت کنونی کشورش را به دیگ در حال جوشی که درش را بسته اند و نمی توان برای مدت دراز جلوی بیرون ریختن محتویات داخل آن را گرفت تشبیه کرده است. وی می گوید: « این وضعیت خوب نیست. زیرا انقلاب درد و رنج و قربانی دادن همراه است و برای جامعه و کشور مسایل طولانی مدتی ایجاد می کند. به عبارتی، انقلاب یک روند مخرب است. به این دلیل نیز نه با سناریوی انقلاب های عرب، بلکه باید از طریق اصلاحات در آذربایجان تغییر و تحول ایجاد کرد و در وهله نخست حاکمیت باید این روند را آغاز بکند».
وی بر خلاف رستم ابراهیم بی اف ابراز عقیده می کند که هنوز فرصت اصلاحات تمام نشده است و پس از رسوایی «گولر گیت» (رسوایی مرتبط با گولر احمداوا نماینده پارلمان آذربایجان)، وضعیت متفاوتی در کشور ایجاد شده است. وی می گوید: « به زودی نتایج حقوقی و سیاسی این مساله پدیدار خواهد شد و روند اصلاحات را به حرکت در خواهد آورد. اطمینان دارم که تغییرات مهمی در چارچوب این اصلاحات در آذربایجان بوجود خواهد آمد و جو بسیار ملایمی در کشور ایجاد خواهد شد. فکر می کنم این روند تا ماه مه آغاز خواهد شد و به طور مداوم تا انتخابات ریاست جمهوری ادامه خواهد یافت. انجام این اصلاحات با نتایج « رسوایی " گولر گیت " در ارتباط است».
به عقیده این کارشناس، در صورت آشتی و گفتگو و انجام اصلاحات جدی سیاسی در کشور، مشکلی در نیل به توافق بین نیروهای سیاسی آذربایجان باقی نخواهد ماند و امکان نیل به تفاهم بین نیروهای مترقی در داخل حاکمیت و نیروهای واقعا مخالف دولت وجود دارد.
گفتنی است اکتبر سال جاری میلاید قرار است در جمهوری آذربایجان انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود
 

کد خبر 220224

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha