برگزاری نخستین جشنواره سراسری موسیقی مقامی(موغام) آذربایجانی در تبریز

مدیر عامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، از برگزاری نخستین جشنواره سراسری موسیقی مقامی(موغام) آذربایجانی به مناسبت گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی خبر داد.

سید رضا علوی، مدیر عامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، در گفتگو با خبرنگار شبستان از انتشار فراخوان نخستین جشنواره سراسری موسیقی مقامی(موغام) آذربایجانی در تبریز خبر داد.


علوی ادامه داد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، به مناسبت گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مردم ایران، نخستین جشنواره سراسری موسیقی مقامی آذربایجانی را با هدف صیانت از موسیقی اصیل و غنی مقامی، شناسایی و معرفی چهره های شایسته و جوان، ایجاد روحیه نشاط و هنر دوستی در میان عموم شهروندان عزیز، ایجاد زمینه آشنایی بیشتر مردم با موسیقی مقامی آذربایجانی برگزار می کند.


وی با بیان اینکه جشنواره در دو بخش آواز و تکنوازی برگزار می شود، خاطرنشان کرد: در بخش آواز، در هر گروه می تواند حداقل 3 نفر (خواننده، نوازنده تار و نوازنده کمانچه) و حداکثر 9 نفر(خواننده به همراه نوازندگان) حضور داشته باشند و هر خواننده مجاز به ارسال حداکثر دو اثر به جشنواره می باشد.


علوی، محل دبیرخانه نخستین جشنواره سراسری موسیقی مقامی(موغام) آذربایجانی را سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز واقع در پارک مفاخر عنوان کرد و گفت: هر نوازنده ضمن شرکت در بخش تکنوازی مجاز به همراهی سه خواننده می باشد و شرکت کنندگان مجاز به استفاده از سازهای الکترونیکی و اروپایی نمی باشد و در بخش تکنوازی می توانند در سازهای تار، کمانچه، عود، قانون، قارمان، بالابان، قاوال، ناغارا، قوشا ناغارا و توتک آثار خود را ارسال کنند.


علوی، حداکثر زمان اجرا برای منتخبین در بخش آواز را 15 دقیقه و در بخش تکنوازیرا 7 دقیقه عنوان کرد و یادآور شد: پنج خواننده در بخش آواز و دو نوازنده در بخش تکنوازی هر ساز به عنوان منتخبین نهایی معرفی خواهند شد و در بخش آواز هیئت داوران تنها به اجرای خواننده امتیاز خواهد داد.


وی با تاکید بر اینکه پس از بازبینی آثار ارسالی، حداکثر 20 اثر در بخش آواز و حداکثر 6 نفر در هر ساز در بخش تکنوازی به جشنواره راه می یابد، افزود: تمامی آثار ارسالی باید به ضمیمه مشخصات صاحبان آثار (کپی شناسنامه اعضای گروه، عکس پرسنلی، عکس از اجرا، متن اشعار و خلاصه سوابق هنری شرکت کنندگان) بوده و شرکت کنندگان فرم شرکت در جشنواره را تکمیل کنند.


علوی با اشاره به اهدای هدایای نقدی به برگزیدگان هر یک از بخش ها، خاطرنشان کرد: در بخش آواز به ترتیب به نفران اول تا پنجم تندیس جشنواره به همراه لوح افتخار و جایزه نقدی به مبلغ 27 میلیون ریال، لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به مبلغ 22 میلیون ریال، لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به مبلغ 17 میلیون ریال و لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به مبلغ 12 میلیون ریال، لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به مبلغ 10 میلیون ریال تعلق خواهد گرفت.


به گفته وی، در بخش تکنوازی نیز به نفرات اول هر شاخه تندیس جشنواره به همراه لوح افتخار و جایزه نقدی به مبلغ هشت میلیون ریال؛ به نفرات دوم، لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به مبلغ 5 میلیون ریال اهدا می شود.


مدیر عامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، حداکثر سن را براری شرکت کنندگان 40 سال و آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره را پایان بهمن، اعلام نتایج بازبینی را 3 اسفند، زمان برگزاری جشنواره 7 و 8 اسفند و اختتامیه آن را 9 اسفند ماه امسال در فرهنگسرای بزرگ الغدیر تبریز عنوان کرد.


گفتنی است، موغام موسیقی کهن ملی آذربایجان می باشد که به علت علاقه خاص این ملت به آن و زیبایی عمیقش و همچنین پیوند آن با ادبیات و شعر عاشیقی، تکامل زیادی یافته است.

 

پایان پیام/

کد خبر 220928

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha