به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، محمود عالیشوندی ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد شب گذشته(1اسفند) در مراسم اختتامیه سومین جشنواره مرشدان برتر ایران زمین و آواها ونواهای پهلوانی یادواره مرحوم استاد مرشد محمدمرادی در تالار فرهنگ یزد اظهارداشت: هنر موهبتی آسمانی است که با واژه ها و مفاهیم دینی قابل بیان نیست و هنگامی که زبان قادر به بیان ظرایف روحی ومعنوی نباشد هنر خود را به رخ می کشد.
عالیشوندی افزود: سابقه ورزش پهلوانی و باستانی در ایران نشان می دهد که از دیرباز موسیقی در رشته های ورزشی ایرانی وارد شده و با ورزش سنخیت داشته است.
وی با بیان اینکه ورزش باستانی نقطه تلاقی ورزش و هنر است اظهارداشت: ورزش و هنر به عنوان دو پدیده اجتاعی از سالیان دور در ورزش باستانی و پهلونی ایران زمین بایکدیگر تلفیق شده اند.
مدیرکل ارشاد یزد با بیان اینکه ورزش پهلوانی که خصلت دلیری، شجاعت، اخلاص وکمال جوئی را در خویش نهادینه ساخته از زبان هنر برای اثربخشی بیشتر وماندگاری عمیق تر استفاده کرده است.
عالیشوندی با اشاره به نقش هنر موسیقی در نظم دهی به ورزش به ویژه ورزش پهلوانی تصریح کرد: نظامات ورزشی، حرکات موزون، جوانمردی ونیکی به عنون ارزش های متعالی در ورزش باستانی در بالاترین سطح آرمانی خود قرار دارد.
وی با اشاره به نفش ورزش باستانی در گسترش تواضع، دیگر خواهی وجوانمردی، تصریح کرد: ورز ش پهلوانی و زورخانه ای در گسترش فضائل نیک اخلاقی و تربیت جوانا نقش موثر ومهمی دارد.
مدیرکل ارشاد یزد با بیان اینکه ورزش باستانی طی چند سال گذشته در کشور رشد چشمگیری داشته است، خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره نقطه طلایی و پیوند ورزش با هنر است.
عالیشوندی با اشاره به اینکه نواهای پهلوانی در میراث کهن ایران زمین سابقه ای طولانی دارد ادامه داد: اگر موسیقی همراه با رشته های ورزشی تلفیق شود تاثیر بسزای را ایفاء خواهد داشت.
مدیرکل ارشاد یزد با بیان اینکه هنر موسقس ونوای خوش مرشدان در اختیار یکی از فرهنگ سازترین رشته ها قرار داشته است گفت: در عصر حاضر به عنوان عصر ماشینی که ورزش ها به سمت تخصصی شدن پیش می روند، ورزش باستانی در جایگاه والائی قرار دارد.
گفتنی است، سومین جشنواره مرشدان برتر ایران زمین با عنوان 'آواها و نواهای ایرانی' یادواره استاد مرشد مرادی به همت هیئت پهلوانی و زورخانهای استان یزد به میزبانی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در یزد برگزار شد و 35 مرشد برتر کشور به مدت دو روز با یکدیگر به رقابت پرداختند.
در این جشنواره از همسر استاد مرشد مرحوم محمد مرادی معروف به مرشد اصفهانی به عنوان الگوی موسیقی اصیل ایرانی و از مرشد علیرضا حجتی، برای زنده نگه داشتن سبک حماسهخوانی مرحوم استاد مرشد محمد مرادی تقدیر و تجلیل شد.
در پایان این جشنواره، مرشدان برتر در بخشهای مختلف انفرادی، دو نفری و گروهی معرفی شدند و هفت 'سردم زرین'، 9 'سردم سیمین' و 26 'دیپلم افتخار' همراه با هدایایی به مرشدان برتر اهدا شد.
پایان پیام/
نظر شما