به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین نشست خبری کارگاه معماری خوزستان امروز، شنبه، 7 بهمن با حضور دبیر و اعضای هیئت علمی این کارگاه در کتابخانه معماری و شهرسازی برگزار شد.
مهندس وحید قاسمی، دبیر کارگاه معماری خوزستان در این نشست گفت: دبیرخانه رویدادهای معماری در راستای اهداف خود و با راهنمایی اساتید به این نتیجه رسید که بعد از کارگاههای فهم معماری نگاهی تازه به ارتفاعات مثبت و جریانات معاصر داشته باشد.
قاسمی ادامه داد: خوزستان به عنوان سرزمینی که خاستگاه نفت بود اتفاقاتی در خود داشت که منجر شد فرهنگ سکونت در ان استان دستخوش تغییراتی شود قرار شد این موضوع طبق جلساتی که با اساتید داشتیم در کارگاههای مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: بنا به پیشنهاداتی که شد مجموعه برنامه هایی با عنوان کارگاههای معماری و فرهنگ شکل می گیرد این کارگاهها با توجه به نوع دغدغه ای که در مورد معماری معاصر و موضوع خوزستان وجود داشت اولین نشست خود را به خوزستان اختصاص داد.
قاسمی با بیان اینکه رویکرد تازه کارگاه معماری هدفش را بر پایه پژوهشی و کارگاهی گذاشته است، عنوان کرد: این کار یک فراخوان است که به صورت گروهی و تیمی انجام شود با این نگاه که فرایند جمعی اتفاق بیفتد تا این رویکرد تاثیر بیشتری داشته باشد.
دبیر کارگاه خوزستان، صنعت نفت و فرهنگ سکونت با اشاره به اینکه فراخوان این کارگاه حدود 4 روز است که داده شده است، افزود: این کارگاه در 7 گروه 12 نفره برگزار می شود، طی یک روز اعضا در تهران با یکدیگر آشنا می شوند و شورای ارشد علمی شامل دکتر ندیمی، حجت و مهندس بهشتی برای پذیرفته شدگان صحبت می کنند.
قاسمی خاطرنشان کرد: برنامه بازدید از خوزستان برای 15 تا 17 نفر از شرکت کنندگان ترتیب داده شده تا از مناطق نفت خیز بازدید کنند و سوالات مدنظر را مطرح نمایند این افراد پس از سفر 4 روزه یک ماه فرصت دارند تا پروپزال ارسالی خود را تکمیل کنند.
قاسمی کارگاه خوزستان ،صنعت نفت و فرهنگ سکونت را متعلق به معماران دانشجویان معماری علاقه مندان به معماری و کسانی که به معماری می اندیشند، دانست و گفت: این کارگاه در روزهای 21 و 22 اسفند در آبادان برگزار می شود.
دبیر کارگاه خوزستان، صنعت نفت و فرهنگ سکونت با بیان اینکه مدیریت فرهنگی غافل از پرداختن به معماری است و این غفلت روز به روز بیشتر می شود بیان کرد: بدنه مدیریتی معماری را در حد ساختمان می بیند در صورتی که بعد از زبان بدون شک مهمترین مظهر فرهنگ معماری است.
براساس این گزارش، دکتر محمدرضا رحیم زاده، عضو هیئت علمی کارگاه خوزستان، صنعت نفت و فرهنگ سکونت در این نشست با بیان اینکه فرهنگ ماخذ هویت ماست، عنوان کرد: فرهنگ موضوع پیوسته ای در زمان است و به همین دلیل تاریخ دارد البته این تصور هست که فرهنگ گسسته و منقطع است و شواهدی هم دال بر این موضوع وجود دارد.
رحیم زاده ادامه داد: فرصتی فراهم شد برای فرهنگ ایران که بتواند پدیده ای که خارج از حدود فرهنگی خود پا به عرصه گذاشته است را بپذیرد. ما بارها با پدیده ای مواجه شدیم که به اجبار وارد کشور شده است اما با وجود این قوه هاضمه فرهنگ توانسته خود را متجلی کند.
وی با بیان اینکه معماری یک شی نیست بلکه با حضور انسان تکمیل می شود، خاطرنشان کرد: اگر این نگاه را داشته باشیم هیچ دو خانه ای شبیه هم نیست. فراموش نکنیم که الگویی برای تولید انبوه در معماری نداریم.
عضو هیئت علمی کارگاه خوزستان صنعت نفت و فرهنگ سکونت یادآور شد: همواره به فرهنگ ایران وارد شده است اما ایران تهدیدی برای سایر فرهنگها نبوده معمولاً ایرانیان مدافع بوده اند. البته هیچ وقت ایرانیان در مقابل اقوامی که وارد ایران شده اند خود را ضعیف ندیده اند که ملزم به تغییر باشند.
پایان پیام/
نظر شما