تحصیل 250 هزار دانشجو در دانشگاه های فنی و حرفه ای

رییس دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور گفت: 250 هزار دانشجو در دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای کشور مشغول به تحصیلند که با پتانسیل بالایی که دارند می توانند برای جامعه موتور محرک باشند.

به گزارش خبرنگار شبستان، سهراب رضایی در همایش امروز صبح بازمهندسی فرهنگی دانشگاههای فنی و حرفه ای کشور که در دانشگاه فنی و حرفه ای شریعتی تهران برگزار شد گفت: قصد ما این است که با رویکردی نو به آموزش عالی فنی و حرفه ای بنگریم و باید به این منظور نگاهی نو به آنچه انجام می شود داشته باشیم.

 

وی افزود: همچنین در حوزه فرهنگی باید به تحقق عدالت اجتماعی نظر کنیم زیرا شرایط کشور در موقعیت های مختلف متفاوت است و متناسب با آن باید راهکارهایی ارایه شود.

 

رضایی گفت: متاسفانه برای فارغ التحصیلان هنرستان ها هیچ کرسی دانشگاهی تعریف نشده و به جز بخش خصوصی در بخش دولتی امکانات خاصی برای این دانش آموزان دیده نشده و ظرفیت سازی صورت نگرفته است.

 

وی درباره نگاه فرهنگی به موضوع تحصیل در دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور گفت: کسانی که در هنرستان ها و فنی و حرفه ای های کشور تحصیل می کنند از اقشار متوسط رو به پایین جامعه هستند و اگر قرار باشد فرصت های برابری برای حضور آنها در جامعه فراهم شود یکی از راهکارها ایجاد فرصت مساوی با سایر رشته هاست.

 

رضایی گفت: در بخش آموزش عالی رشته های نظری تا جایی پیش رفته ایم که تعداد بیکاران تحصیلکرده ما از 20 درصد نیز بیشتر است و این موضوع یعنی هزینه هایی که برای تحصیل انجام شده است اسراف شده برای برخورد با اسراف و جلوگیری از هزینه های اضافی باید سعی کنیم که نیروی انسانی در کوتاهترین مدت تحصیل کرده و به سرعت وارد بازار کار شود و متولی این کار نیز باید فنی و حرفه ای باشد.

 

وی افزود: اگر فرهنگ سازی درستی انجام دهیم و موقعیت های درستی را فراهم کنیم امنیت و ارامش روانی جامعه رقم می خورد زیرا خانواده از اشتغال فرزند و اینکه آموزش درستی دیده است فراغت پیدا کرده و فرد آموزش دیده نیز با اتکاء به شغل و آموزشی که دیده است می تواند تشکیل خانواده دهد.

 

رضایی تصریح کرد: در شرایط کنونی کشور آموزشگاه های فنی و حرفه ای باید قرارگاه جنگ نرم برای مبارزه با دشمن و ارایه مدلی دانشگاهی باشند و به صورت تعریف شده و با برنامه ریزی عمل کند.

 

رییس دانشگاه های فنی و حرفه ای گفت: مشکل ما این است که شناخته نشده و متاسفانه خودشناسی درونی نیز نداریم و به همین دلیل نگاه به آموزش عالی فنی و حرفه ای تاکنون جدی گرفته نمی شده است، اما الان فنی و حرفه ای باید در همه جبهه ها وارد شود و به همین منظور دانشگاه فنی و حرفه ای باید به دانشگاهی از جنس نسل سوم برسد دانشگاه نباید تنها به آموزش و پژوهش اکتفا کند بلکه باید وارد چرخه تولید نیز بشود و فضا برای حضور محصولات تولید شده در بازار فراهم شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 221525

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha