به گزارش خبرنگار شبستان، کامران دانشجو، در مراسم امروز نشست رؤسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور گفت: علم ابزاری برای تعالی است و علم را زمانی ارزشمند میبینیم که در اختیار همه دنیا گذاشته شود اما کشورهای غربی میخواهند علمشان انحصاری باشد.
وی افزود: این موضوع به دلیل تفاوت بینش ما و کشورهای غربی است زیرا ما دیدگاه توحیدی داریم اما غربیها دیدگاهی مادیگرا دارند. دیدگاه مادیگرایانه غرب علم را وسیلهای برای سلطه میداند و برای همین مانع از دستیابی سایر کشورها به علم میشود.
وزیر علوم با بیان اینکه ما همکاری علمیمان را با هیچجا قطع نمیکنیم مگر اینکه آنها بخواهند خودشان را از تمامی پیشرفتهای ما و از دستیابی به علوم ما محروم کنند، گفت: ما ثمره تحقیقات علمی دانشگاهیانمان را در اختیار همه میگذاریم و علیرغم تهدیدها، تحریمها و حتی ترور دانشمندانمان به این کارمان ادامه میدهیم.
وی با اشاره به برخورد خصمانه کشورهای غربی نسبت به وزارت علوم و دانشگاههای کشور ما گفت: این برخورد نشان میدهد که آنها در طی جلوگیری از پیشرفت علمی ما هستند زیرا پیشرفت ما را به ضرر خود میبینند، در غیر این صورت منع دسترسی کشور ما به سایتهای علمی و پژوهشی و تحریم دانشگاههای ما معنی ندارد.
وی با اشاره به رتبه کشور در پایگاههای علمی گفت: در حال حاضر در پایگاه ISI رتبه شانزدهم و در اسکوپوس در رتبه پانزدهم هستیم و یک رتبه نسبت به سال گذشته پیشرفت داشتهایم.
دانشجو درباره سرعت پیشرفت علمی ایران گفت: تا چند سال قبل میزان تولید علم ما در جهان سه دهم درصد بود اما در حال حاضر حدود هفت برابر پیشرفت داشتهایم و 2/2 علم دنیا در ایران تولید میشود.
وزیر علوم درباره نقش انقلاب در پیشرفت علمی ایران گفت: انقلاب میتوانست تأثیر بسیار بیشتری داشته باشد زیرا نگاه جدیدی را در دانشگاهها ایجاد کرد، دانشگاهی که در ایران پایهگذاری شده بود کپیبرداریشده از غرب بود و سبک غربی را دنبال میکرد زیرا غرب از این موضوع دو هدف را پی گرفته بود اول اشاعه فرهنگ غربی توسط دانشگاه در محیط جامعه و پس از آن به کار گرفتن دانش تولیدشده در جهت خواستههای خودش بود، ما باید با ایجاد تحول در این دو موضوع با بکارگیری فرهنگ اسلامی و ایجاد تحولات علمی تغییری را در دانشگاهها ایجاد کنیم و مانع دسترسی غرب به اهدافاش شویم.
وی افزود: دنیای غرب سیستمی را در محیط دانشگاهها میخواهد که بتواند هنجارهای خودش را مطلق جلوه دهد اما ما باید به سوی هنجارهایی برویم که تعالی را برای بشر ایجاد کند.
دانشجو درباره وضعیت بودجه دانشگاههای کشور و وزارت علوم گفت: در حال حاضر تمامی پروژههای عمرانی با چالش روبروست اما در بقیه موارد مشکل بودجه نداریم و امروز نیز 156 میلیارد تومان بین دانشگاههای کشور توزیع شد تا دانشجویان با فراق بال بیشتری به تحصیل بپردازند.
وی با اشاره به مشکلات مالی افزود: هنر مدیریت ایجاد میکند که برای مقابله با تحریمها صرفهجویی کرده، هزینههای بیهوده را کاهش داده و سعی کنیم که کمبودها کمتر به چشم بیاید و در این زمینه باید از وجود خیرین استفاده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما