دانشکده آموزش زبان های خارجی در قزوین تأسیس می شود

معاون آموزشی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین گفت: در آینده نزدیک دانشکده و مرکز آموزش زبان های خارجی در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) راه اندازی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، جعفر احمدی، معاون آموزشی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین صبح امروز (14 بهمن) در نشست با اساتید چهار دانشگاه ترکیه که در سالن جلسات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: افزایش ارتباطات بین دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و دانشگاه های مختلف ترکیه خواسته ما است و می توانیم در قالب طرح های مشترک همکاری علمی و پژوهشی را با دانشگاه های ترکیه داشته باشیم.
 

وی ادامه داد: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، یک دانشگاه جامع است و بیشتر رشته های علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه و معماری در این دانشگاه تدریس می شود؛ امروز ایران از نظر علمی در بسیاری از رشته ها بسیار سرآمد و توانمند شده و کشور ترکیه نیز از لحاظ علمی بسیار توانمند است بنابراین برگزاری همایش ها و کارگاه های مشترک در ایران و ترکیه بسیار مفید خواهد بود.
 

معاون آموزشی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین اضافه کرد: تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین و دانشگاه های ترکیه می تواند هم افزایی ایجاد کند و درصدد هستیم در آینده بسیار نزدیک دانشکده و مرکز آموزش زبان های خارجی را در دانشگاه راه اندازی کرده و تأسیس دوره های زبان های خارجی را با همکاری کشور مرتبط با آن زبان داشته باشیم.
 

وی اعلام کرد: این مرکز با زبان انگلیسی شروع به کار کرده و با زبان های فرانسه، ترکیه، چینی و غیره گسترش خواهد یافت و ما حاضر هستیم که در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، دومین زبان، زبان ترکیه باشد و اگر دانشگاه ساکاریا ترکیه به صورت رسمی این موضوع را درخواست کند، طی تفاهم نامه ای، زبان فارسی در ترکیه و زبان ترکیه در دانشگاه بین المللی تأسیس می شود.
 

در ادامه قائم مقام دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین اظهار کرد: اشتراکات فرهنگی، زبانی و ادبی کشور ایران و ترکیه بسیار است به طوری که از لحاظ تاریخی نیز قرن های بسیاری، ایران و ترکیه یک کشور بودند و مرزی بین آنها نبود و اکنون نیز این ارتباط وجود دارد و یکی از قلب های تپنده ملت فارسی زبان یعنی مولوی در کشور ترکیه است.
 

سید محمد حکاک عنوان کرد: همه این موارد موجب شده است تا دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به عنوان دانشگاهی که رسالت بین المللی به ویژه در ملل اسلامی دارد، تلاش کند تا با کشور ترکیه روابط آموزشی و پژوهشی داشته باشد و با توجه به این موضوع نیز چندی پیش تفاهم نامه ای ما بین دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با یکی از دانشگاه های ترکیه به امضا رسید.
 

وی افزود: در همین راستا یک فرصت مطالعاتی یک ساله و پنج فرصت مطالعاتی سه ماهه برای پژوهشگران دانشگاه ترکیه فراهم شد و مقرر شده است که همایش مشترک چشم انداز همکاری های ایران و ترکیه در افق 2020 برگزار شود.
 

قائم مقام دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین تصریح کرد: در راستای همکاری هرچه بیشتر، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تمایل دارد تا با دانشگاه های ترکیه همکاری های آموزشی و پژوهشی، برگزاری همایش و تأسیس اتاق ترکیه در این دانشگاه را داشته باشد.
 

وی یادآور شد: یکی از حوزه های فعالیت دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، برگزاری دوره های دانش افزایی است که اساتید و دانشجویانی از کشورهای مختلف در چندین نوبت به این دانشگاه آمده و آموزش هایی را در حوزه ادبیات فارسی، شعر، فلسفه، تاریخ انقلاب اسلامی می گذرانند و در این خصوص نیز می توانیم با دانشگاه های ترکیه همکاری داشته باشیم.
 

معاون امور بین الملل دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین نیز در این نشست گفت: رسالت دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه علوم انسانی است ولی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) علاوه بر علوم انسانی، در رشته های مختلف فنی و مهندسی، علوم اجتماعی و غیره نیز دانشجو دارد این رو منافاتی بین اینکه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) طرف تفاهم با هر یک از دانشگاه های ترکیه باشد، وجود ندارد.
 

سید محمد میرحسینی اعلام کرد: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تاکنون در تحصیلات نزدیک به 200 نفر از دانشجویان و اساتید کشور ترکیه مدخلیت داشته است و با قرابت و نزدیکی مکانی که بین ایران و ترکیه وجود دارد، روابط رفت و آمد و روابط علمی و فرهنگی بین دانشگاه های ترکیه و ایران می تواند در حد بالایی باشد.
 

وی ادامه داد: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در زمینه تبادل استاد، دانشجو و بورس دانشجویان به شکل متقابل، فرصت های مطالعاتی بین اساتید دانشگاه های مختلف و دانشگاه خود، همایش های مشترک، دوره های کوتاه دانش افزایی تجارب خوبی دارد و می تواند در این زمینه ها با دانشگاه های ترکیه نیز همکاری داشته باشد.
 

معاون امور بین الملل دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین یادآور شد: از دیگر زمینه های همکاری نشریه های علمی و تخصصی است که می توان هیئت های تحریریه مشترک و مقالات مشترکی را داشت تا همزمان در دو کشور چاپ شود و یا اینکه در یک کشور چاپ و در هر دو کشور توزیع شود.
 

وی خاطرنشان کرد: با توجه به فرهنگ، دین و آداب و رسوم مشترک بین ایران و ترکیه، این فرصت، فرصت خوبی است تا بتوانیم به تفاهم نامه های عملی برسیم زیرا زمینه های همکاری فراوان است و منتظر هستیم از طرف مقابل، نشانه های همکاری و تفاهم داده شود و به تفاهم عملی برسیم.
 

در ادامه عضو هیئت علمی گروه زبان فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بیان کرد: ملت ایران و ترکیه فقط از حیث مرزها و نظام سیاسی جدا هستند و در حوزه ادبی، شبهاتی وجود دارد که می توانند رفع کنند، برای نمونه کشورهایی که به زبان ترکی تکلم می کنند، شخصیت های علمی و ادبی را به نام خود مصادره می کنند که در این خصوص باید رفع شبهه صورت گیرد.
 

مهدی فیاض تصریح کرد: این سوال وجود دارد که آیا نظامی گنجوی و یا مولوی تُرک بودند، البته اینها متعلق به میراث جهانی هستند ولی حداقل انتظار ما به عنوان کسانی که در زمینه ادبیات کار می کنند، این است که این موارد روشن شود زیرا این امر ممکن است بعدها در طول تاریخ مشکل ایجاد کند.
 

وی تأکید کرد: ادبیات ترکیه به خصوص بخش عمده ای از ادبیات دیوانی ترکیه، مدیون شاعران ایرانی است و اگر قرار است شصخیت کسی شکافته و شناخته شود باید حق مطلب در این خصوص ادا شود و به صورت کامل تبیین شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 223431

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha