به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، اکنون 660 روستا استان یزد با جمعیت 52 هزار و 600 نفر از نعمت آب شرب و بهداشتی برخوردارند؛ به عبارتی 95 درصد جمعیت روستایی استان یزد آب شرب و بهداشت دارند و 98 درصد آبی که به دست روستائیان می رسد از EC کمتر از 2 هزار و کیفیت بسیار بالائی برخوردار است.
محمدرضا حاتمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستائی استان یزد می گوید: هر کجا که آبی در روستاها بوده برای روستائیان لوله کشی صورت گرفته و اگر جایی لوله کشی نیست؛ در آن نقطه آبی وجود نداشته است.
وی به برخی از روستاهای خالی از سکنه استان یزد و مهاجرت روستائیان به دلیل خشکسالی و کم آبی اشاره می کند و می گوید: مزرعه سیف الدین و مزرعه نو اردکان از روستاهائی بوده که مردم آن مهاجرت و خالی از سکنه شده بود اما پس از لوله کشی و تامین آب این مناطق با بازگشت روستائیان رونقی دوباه گرفته است.
نگاهی به وضعیت آب روستاهای استان یزد نشان می دهد که طعم مایه حیات در روستاها برای روستائیان دیگر همراه با رنج و سختی نیست، پیش از انقلاب تعداد کمی از روستاهای استان یزد از نعمت آب شرب و بهداشتی برخوردار بودند، تعداد انگشت شماری از روستاهای یزددارای آب لوله کشی بودند و کمتر انشعاب خانگی در روستاها وجود داشت.
اما امروز 104 هزار انشعاب خانگی در روستاهای استان یزد واگذار شده است، 67 روستا در شهرستان های اردکان، میبد صدوق، یزد و بافق از نعمت آب انتقالی برخوردارند، پنج هزار و200 کیلومتر در روستاهای استان لوله کشی صورت گرفته و 500 مخزن و 70 مجتمع روستائی برای تامین آب شرب و بهداشتی روستائیان احداث شده است.
اکنون قطعی آب در روستاهای استان یزد موردی است و قطعی به دلیل کمبود آب نیست، به موازات تامین آب شرب برای روستائیان بر بهداشتی بودن و کیفیت مناسب آب نیز توجه شده است.
98 درصد آبی که به دست روستائیان می رسد دارای EC کمتر از 2 هزار و کیفیت بسیار بالائی است، 200 دستگاه کلرزن برای ارتقای سطح کیفیت آب روستائیان راه اندازی شده است.
در شهرستان های طبس، تفت، ابرکوه، یزد، صدوق و اردکان آزمایشگاه های کنترل کیفیت آب راه اندازی شده است و در شهرستان های خاتم و میبد این آزمایشگاه ها در حال تجهیز هستند.
محمدرضا حاتمی که در 5 سال گذشته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستائی استان یزد بوده است با اشاره به برنامه های آینده این شرکت می گوید: اکنون 70 مجتمع روستائی در استان یزد به بهره برداری رسیده است و 20 مجتمع دیگر در دست اجراست که از این تعداد 3 مجتمع با اعتبار 22 میلیارد تومان تا چند روز دیگر و در ایام الله دهه فجر افتتاح می شود.
وی ادامه داد: ایجاد شبکه های فاضلاب برای روستاهای استان یزد نیز نادیده گرفته نشده است و از سال های قبل مطالعات ایجاد فاضلاب در 6 روستای استان انجام شده است.
حاتمی تاکید کرد: از سال گذشته نیز ایجاد شبکه فاضلاب شهر اسلامیه و هفتادر تفت آغاز شده که اکنون 20دصد رشد دارد.
وی با بیان اینکه فاضلاب در روستاها همانند آب توجیه پذیر نیست، افزود: سال آینده بانک توسعه اسلامی اعتباری در زمینه ایجاد فاضلاب روستائی به ایران اختصاص خواهد داد، که به ایجاد فاضلاب شتاب بیشتری خواهد داد.
محمد فاتحی، معاون طرح توسعه شرکت آب و فاضلاب روستائی استان یزد نیز با اشاره به تاسیس این شرکت در سال 87 گفت: در فاصله سال های 1387 تا 1384 در استان یزد 308 پروژه با اعتبار 8 میلیارد و 900 میلیون تومان در این استان اجرا شده است.
وی 7 سال گذشته را فصل شکوفائی آب و فاضلاب روستائی در یزد دانست و اظهارداشت: در این مدت 877 پروژه آب رسانی با اعتبار 95 میلیارد تومان در استان یزد اجرا شده است و اکنون 137 پروژه با اعتبار 6 میلیارد و 500 میلیون تومان در حال اجر ا می باشد.
وی به سفر مقام معظم رهبری به استان یزد اشاره کرد و گفت: در سفر مقام معظم رهبری به استان یزد 13 پروژه در استان یزد تعریف شده که 87 روستا با جمعیت 983 هزار و 125 نفر از آن بهره مند شدند.
وی مجتمع ولایت را یکی از برکمات سفر مقام معظم رهبری به استان یزد عنوان کرد و گفت: با بهره برداری از این پروزه 13 روستا با جمعیتی بالغ بر 56 هزار نفر از نعمت آب شرب و بهداشتی برخوردار شدند.
فاتحی تاکید کرد: در سه دور سفر استانی رئیس جمهور به استان یزد نیز روستاهای بسیاری از نعمت آب شرب و بهداشتی برخوردار شدند که مصوبات دور اول 100 درصد، دور دوم 80 درصد و دور سوم 60درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 322 پروزه آبرسانی در روستاهای استان یزد احداث شد خاطرنشان کرد: احداث 20 مجتمع آب رسانی، حفر و تجهیز 30 حلقه چاه، اصلاح 350 کیلومتر و ایجاد 71 مخزن ذخیره آب به حجم 36 هزار و 533 مترمکعب از جمله پروژه های سال گذشته بوده است.
فاتحی تاکید کرد: در 6 ماهه اول سال جاری نیز 40 مخزن ذخیره آب به حجم 25 هزار و 512 مترمکعب و 80 کیلومتر خط انتقال احداث و 751 کیلومترشبکه توزیع اصلاح وبازسازی شده است.
وی افزود: در سال جاری 137 پروژه آبرسانی در استان یزد احداث شده که 601 روستا با جمعیتی بالغ بر 235 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است.
پایان پیام/
نظر شما