مدیریت علمی و سیاسی امام صادق(ع) در تبیین احکام به شیوه خاص شیعی بود

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اهمیت جهاد فرهنگی امام صادق (ع) کمتر از قیام خونین سید الشهداء (ع)نیست، گفت: مدیریت علمی و سیاسی امام صادق(ع) در تبیین احکام به شیوه خاص شیعی بود.

حجت الاسلام رضایی، نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاسیس حوزه علمی و فقهی امام صادق مفهومی سیاسی در زمان حیات ایشان دارد، به خبرنگار شبستان گفت: عظمت علمی امام صادق(ع) مورد قبول دانشمندان شیعه وسنی است و فقها و دانشمندان بزرگ در برابر عظمت آن حضرت سر تعظیم فرود می آورند چرا که تبیین احکام به شیوه خاص شیعی شگرد اصلی مدیریت سیاسی امام صادق(ع) بود.


عصر امام صادق(ع) عصر جنبش فکری و فرهنگی بود


وی افزود: در میان ائمه اطهار(ع) عصر امام صادق(ع) از شرایط خاص اجتماعی و فرهنگی برخوردار بود و از نظر سیاسی دوره تزلزل حکومت بنی امیه بود و امام صادق (ع) توانست در این فرصت فعالیت های فرهنگی، علمی و سیاسی خود را به خوبی پیش ببرد.


نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه عصر امام صادق(ع) عصر جنبش فکری و فرهنگی بود، اظهار داشت: آزادی و حریت فکر و عقیده در اسلام، وجود محیط اسلامی تحت تاثیر انگیزه های مذهبی، وجود اقوام و مللی که اسلام را پذیرفته بودند، از عوامل پیدایش جنبش علمی در آن عصر بود.
  

برخورد اندیشه ها و پیدایش فرق و مذاهب درزمان امام صادق(ع)


حجت الاسلام رضایی، گفت: در عصر امام صادق (ع) بر اثر برخورد مسلمانان با عقاید و آرای اهل کتاب و نیز دانشمندان شبهات و اشکالات گوناگونی بوجود آمده بود و عصر امام، زمان برخورد اندیشه ها و پیدایش فرق و مذاهب مختلف نیز بود.


وی با بیان اینکه اهمیت معارف منقول از جعفر بن محمد (ع) به میزانی است که از شیعه به ایشان منسوب شده است و این از بزرگترین افتخارات شیعیان محسوب می شود، اذعان داشت: دو عامل که باعث پیشرفت علمی و سیاسی امام صادق(ع) شد، یکی اینکه از دیگر ائمه عمر بیشتری نصیب ایشان شد و ایشان با شصت وپنج سال عمر، شیخ الائمه محسوب می شود و دیگری که به مراتب مهم تر از اولی است، شرائط زمانی خاص حیات امام صادق (ع) است که دوران امامت امام ششم مصادف با دوران ضعف مفرط امویان، انتقال قدرت از امویان به عباسیان و آغاز خلافت عباسیان بود.


نیاز مذاهب دیگر اسلامی از قبیل ابوحنیفه و مالک به امام صادق (ع)


نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی، افزود: عظمت علمی امام صادق (ع) در حدی است که ائمه مذاهب دیگر اسلامی از قبیل ابوحنیفه و مالک خود را نیازمند به استفاده از جلسه درس او می یابند و مناظرات عالمانه او با ارباب دیگر ادیان و عقاید نشانی از سعه صدر و وسعت دانش امام است و اهمیت این جهاد فرهنگی امام صادق (ع) کمتر از قیام خونین سید الشهداء (ع) نیست.

 

وی ادامه داد: تبیین احکام به شیوه شیعی علاوه بر تشکیلات سیاسی یک رهبری سیاسی و مذهبی را هم داشت که عنوان خلیفه برای حاکم اسلامی نشان دهنده همین حقیقت است که امام بیش از آنکه یک رهبر سیاسی و معمولی باشد، جانشین پیامبر و آموزنده اخلاق بود.

  

پایان پیام/

 

کد خبر 22492

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha